Mortimer 06 Mezarlık Gibi Sessiz Bir Köşe

Melih41

Yönetici
4 Ağu 2012
3,770
55,539
Mortimer6.jpg

 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,055
56,094
Klasik western normlarına uymayan bir kahraman.

Mortimer, Vahşi Batı döneminde faaliyet gösteren bir ödül avcısıdır. Bazı erkekler tutkuyla öldürürken, Mortimer için bu bir işti. Kanun kaçaklarını kovalarken Mortimer, güzel ve çok erotik bir kadının kollarına düşer. Yarı insan yarı iblis bir varlığa dönüşür ve tüm ödül avcılarının en vahşisi olur. Batının vahşi bir canavarı haline gelir.

Víctor de la Fuente tarafından yaratılan Mortimer, 1973-1974 yılları arasında İtalyan yayıncı E.P. için yayınlandı. Toplam 12 sayı yayınlandı.

Víctor de la Fuente, 12 Nisan 1927'de İspanya'nın Ríocaliente şehrinde, sanatçı bir İspanyol ailesinde doğdu. Güney Amerika'da reklam ve illüstrasyon alanlarında çalıştı. İspanya'ya döndükten sonra, bilim kurgu da dahil olmak üzere illüstrasyon romanlarını ihmal etmeden çizgi romanlara kendini adadı. Ayrıca Jean-Michel Charlier ile Gringos üzerinde çalıştı. Víctor de la Fuente birçok ödül kazandı. Son çalışmaları, İtalyan yayıncı Sergio Bonelli Editore için yazdığı bir dizi Tex Willer öyküsü ve Alejandro Jodorowsky tarafından yazılan Fransız albümü Aliot'tur. De la Fuente, 2 Temmuz 2010'da Fransa'nın Le Mesnil-Saint-Denis kentinde öldü ve Le Mesnil-Saint-Denis'e defnedildi.

Bu farklı kahramanı bizlerle buluşturduğu için Üstat @Melih41 'e çok teşekkür ederiz.
 
Üst