Mavi Ceketliler-03-Renkli-Bin Beşyüz Dolar Daha-Çeviri Balonlama

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir


Mavi Ceketlilerin 3. sayısı aşağıdaki linktedir.
Mediafire sitesine bir türlü yükleme yapamıyorum. O yüzden dosya co'ya yükledim. Mediafire göndermeyi tam bir saat geçtiği halde hiç ilerletmiyor. Sürekli yüzde 1'e gelince tekrar yüzde 0'a geri dönüyor. Böyle bir sıkıntı başka dosya yükleyen arkadaşlarda oluyormu? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?
İyi okumalar.

Dosya co sitesi linki kaldırdığından işe yaramaz link yazısı silinmiştir.

Benim bir türlü gerçekleştiremediğim mediafire'a çizgi romanı yükleyen sayın Otacı'ya bu yardımından dolayı çok teşekkürler. Mediafire linki de aşağıdadır.



Aşağıda yeni yüklediğim mediafire linki var. Benim bilgisayarda neden yükleme yapamadığımı çözdüm. Mediafire benim internet tarayıcım olan Firefox'un eski sürümünü kabul etmiyor. Başka bilgisayardan yükledim.



Tanıtım sayfası:




Bilgiler:
Yazı Fontu : CCComicrazy ,
Çözünürlüğü : 4900x7000,
Sayfa Sayısı : 47,
Boyutu : 53Mb.
Yayın Durumu: Türkiye'de aynı isim altında hiçbir sayısı yayınlanmadı.Aşağıda Aster01 ve farukgulluce arkadaşların hatırlattığı, benim bilmediğim, Yataka, Tercüman Çocuk ve Yaz Neşesi dergilerinde farklı isimlerde bazı maceraları yayınlanmış.
Konusu: Bizim çavuş Cornelius ile Blutch bu macerada Amerikan kuzey güney savaşında komutanlarının tehlikeli bir görevini, ne olduğunu tam anlamadan kabul ederler. Görev savaşın gidişini hızlandırmak amacıyla güneylilerin önemli askeri merkezlerine sabotajlar yaparak, onlara zarar vermektir. Yalnız bu işte başarılı olurlarsa bin beşyüz dolar ücret alacaklardır. Görev tehlikeli olsa da paranın yüzü tatlıdır diye bizimkiler, özellikle çavuş Cornelius kabul eder. Onbaşı Blutch ise her zamanki gibi reddeder. Ama çavuşun yumrukları karşısında zoraki kabullenir.
Kendileri ile beraber iki tane de yöreyi iyi tanıyan Meksikalı da gelecektir. Başlarda çok başarılı olup, güneylilerin askeri hedeflerine epey zarar verirler.
Artık geri dönmeye karar verdikleri sırada, herşeyi berbat eden aptalca bir hata yaparlar.
Ayrıca Meksikalılar ise daha önce karargaha gelerek, onların çatışmalarda öldüğünü söyleyerek, hem kendi ücretlerini hem de bizimkilerin hakkı olan parayı generalden alırlar!...
Hikayenin ismi de bunun yüzünden konmuş. Tilki soyundan gelme Meksikalılar iki tane bin beşyüz doları bir güzel cebe indirirler.
İşte burada kıyamet kopar. İki kafadar artık karşılarındakiler ne general ne teğmen olduğuna bakmaksızın dalarlar.
Bu kadar çabanın sonunda zavallıları tabii ki hapishane beklemektedir.


NOT: Benim paylaştığım bu seri orijinali olan Fransızca nüshasından yapılmıştır. Bazı arkadaşlar Cinebook yayınevinin İngilizce serisini karıştırıyor. İki serinın sıra numaraları farklı. Cinebook orijinal serinin ortalarından başlayıp devam ediyor. İngilizce sayılarda Oks ve Mandos arkadaşlar eğer yaparlarsa paylaşılmamış 2022 ve 2023 de çıkan iki sayısı daha var.
 
Son düzenleme:

Aster01

Aktif Üye
23 Şub 2017
437
1,541


Yataka Dergisinden çıkan 4 sayfalık bir kısa macera ile;



Yaz Neşesi Dergisinde ''Şaşkın Kahramanlar'' adıyla yayınlanan 4. Cildi sunayım bende.

Merakla beklediğim 3. cilt için çok teşekkürler. Belki 4. cildi sunmuş olduğum derleme ile kısa sürede hazırlarsınız.

Toplantılara da bekliyoruz
 
Son düzenleme:

farukgulluce

Yeni Üye
26 Tem 2009
65
209
Gaziantep
1974 yılında tercüman gazetesinin eki vardı. orada yarım sayfa olarak 'enayiler mangası' ismiyle yayınlanırdı.Çok severdim bu çizgi romanı. Beni o günlere götürdünüz, çok teşekkür ederim.
 

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
459
3,786
Hiçbir Şey Ülkesi
Öncelikle bu güzel hediyeniz için çok teşekkürler. Sayenizde çok keyifli bir eserin 3. sayısını yine sizin kaliteli çeviri ve balonlamanızla okuyacağız. Elleriniz dert görmesin.

Bir de "Mediafire sitesine bir türlü yükleme yapamıyorum. O yüzden dosya co'ya yükledim. Mediafire göndermeyi tam bir saat geçtiği halde hiç ilerletmiyor. Sürekli yüzde 1'e gelince tekrar yüzde 0'a geri dönüyor. Böyle bir sıkıntı başka dosya yükleyen arkadaşlarda oluyormu? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?" demişsiniz. Buna cevaben; ben dün akşam denediğimde "Mediafire" sitesine gayet rahat birkaç dosya yükledim. Üstelik birisi 56 MB boyutundaydı ve yüklenmesi 15-20 saniyeden fazla sürmedi. Sizinki gibi bir sorunla karşılaşmadım. Belki sizdeki sorun çerezlerdedir. Muhtemelen siz de denemişsinizdir ancak naçizane önerim; bir de çerezleri ve geçmişi silip deneseniz belki düzelebilir.
 
Son düzenleme:

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,133
20,711
Çok çok teşekkürler, İlhan bey. Zevkle okuyacağım. Espriler harika oluyor.:)
 
Üst