Martin Mystere

cladoceran

Yeni Üye
25 Kas 2011
7
2
Selamlar. Bir sorum olacaktı, biliyorsunuz martin mystere lerin türkçe basımında bir çok yayın görev almış. Bunların tarih sıraları nedir ben en baştan başlayıp gitmek istiyorum, Türkiyede basım sırası değil de konu olarak kronolojik sırası nedir?
 

gobalak

Kıdemli Üye
6 Tem 2011
183
271
İstanbul
bildiğim kadarıyla ilk Tay yayınları idi. Son yayıncı ve hala yayınlalan lal. Diğerleri çoğunluğu tekrar gibi. (ayrıntılı biçimde incelemedim). Ama tarih sırası ile gitmene gerek yok. Çünkü her macera kendi içinde başlı başına bütün.

açtığın bu başlığı buradan taşıyabilirler.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,006
20,673
Gaziantep
M.M 'ye en baştan başlamak için en doğru seçim;Lal Kitap'ın 1.sayıdan itibaren yayınladığı" M.M.KLASİK MACERALAR-1"ve devamı.
 

cladoceran

Yeni Üye
25 Kas 2011
7
2
konu olarak her sayı birbirinden farklı ancak genel bir zaman akışı var serilerde aslında, bir de tay yayınları lal yayınlarından eski değil mi?
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,534
İsterseniz şöyle açıklamaya başlayayım dilim döndüğünce .İlk kez ülkemizde tay yayınları ile başladı martin amcamız .İlk seri diye adlandırılan bu serüven 72 sayı sürdü .Ardından tay gene bir seriye başladı 31 lik bir serüven daha oldu .Ardından gene tay bu iki seriyi ciltleyerek iadelerden bir seri daha yaptı 41 lik seri...Buraya kadar tay serüveni ardından aksoy 15 lik seri de-ad 31 lik seri yayınladı.Bu maceralar hep farklı maceralardır.Ardından bayrağı lal devraldı .yeni seriye başladı kalınan yerden ve ardından gene lal arda eksik kalan diğer yayınevlerinin bir takım nedenlerle atladığı basmadığı seriye başladı özel seri 53 sayı sürdü.Lal yeni seri 116 ile devam ededursun arada lal klasik seri ile tayın ilk sayılarını basmaya başladı.Seriye oğlakta dev ve maxi ile cevap verdi...ve serüven devam ediyor.
 

cladoceran

Yeni Üye
25 Kas 2011
7
2
pen hep yarım yarım okudum serileri şimdi en baştan başlamak istiyorum nasıl bir sıra önerirsiniz hem yeni okumaya başlayacak arkadaşlara da bir örnek olur en azından, yeniden basımların olmadığı bir sıralama yapabılırmısınız ?
 
Üst