Martin Mystere

kelkirpi

Kıdemli Üye
25 Ocak 2011
1,894
6,194
hemen indirip okudum,elinize sağlık . pırıl pırıl sayfalar ve gayet yeterli bir tercümeye sahip . sabırsızlıkla diğer sayıları da bekliyoruz. çok teşekkürler sn rasel.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,188
4,931
kesinlikle çok iyi olur birde hangi programla yaptığınızı paylaşır mısınız_

Heineken666

Yeni Üye
18 Ocak 2023
57
207
bunun teknik yönünü site yönetimindekiler açıklayabilir. ama ana seri yerine Türkiye'de yayınlanmayan ya da yarım kalan Martin Mystery serilerini yaparsanız hem sorun olmaz hem de herkes daha mutlu olur herhalde. Başka yer, Special ve Zona X serileri hep yarım kalmış durumda.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
17
34
kesinlikle çok iyi olur birde hangi programla yaptığınızı paylaşır mısınız_
i kullaniyorum. Github'dan indirip sizde kullanabilirsiniz. Ceviriler icin GPT-4.1, DeepL, Claude-3, Gemini-2.5, Yandex, Google Translate and Microsoft Azure Translator destekliyor. Bunlarin bildigim kadariyla hepsi bir limit sonrasi ucret talep ediyor. Ben baska islerim icin zaten OpenAI kredim oldugundan, onu kullaniyorum.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
17
34
bunun teknik yönünü site yönetimindekiler açıklayabilir. ama ana seri yerine Türkiye'de yayınlanmayan ya da yarım kalan Martin Mystery serilerini yaparsanız hem sorun olmaz hem de herkes daha mutlu olur herhalde. Başka yer, Special ve Zona X serileri hep yarım kalmış durumda.
Bu paylasimlar problem oluyorsa devam etmeyeyim? Ben Martin'in bu serisini okuyorum sadece ve okuduklarimi paylasmayi dusunmustum. Baska serileri yukaridaki program ile isteyen herkes cevirebilir. Programin kullanimi ile ilgili soru olursa cevaplayabilirim.

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
695
8,739
Merhaba
Öncelikle çalışmanız için teşekkürler ancak ben de sevgili @Heineken666 in belirttiği gibi Türkiye'de yarım bırakılan serilere yönelmenin daha uygun olacağı kanısındayım. Hatta belki Türkiye'de olabilir. Martin Mystere'ler halen taranmakta ve paylaşılmakta ancak forum kuralları nedeniyle yayın tarihinden itibaren 3 yıl beklemek gerekiyor. Muhtemelen çevirisini yaptığınız bu sayı Kasım 2025 te paylaşılır.

Ben comic-translate'i daha önce balon temizlemek için kullanıyordum ama bir albümde balon harici bir iki yeri sildiğini görünce kullanmayı bıraktım. Bu programla bir çeviri deneyimin yok. Ben ve benim gibi üyeler için bu uygulamanın baştan sona kullanımını resim ya da videolu olarak anlatmak isterseniz forum için güzel bir referans kaynağı olur diye düşünüyorum.

Bir kez daha teşekkürler.

Son düzenleme:

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
17
34
Merhaba
Öncelikle çalışmanız için teşekkürler ancak ben de sevgili @Heineken666 in belirttiği gibi Türkiye'de yarım bırakılan serilere yönelmenin daha uygun olacağı kanısındayım. Hatta belki Türkiye'de olabilir. Martin Mystere'ler halen taranmakta ve paylaşılmakta ancak forum kuralları nedeniyle yayın tarihinden itibaren 3 yıl beklemek gerekiyor. Muhtemelen çevirisini yaptığınız bu sayı Kasım 2025 te paylaşılır.

Bir kez daha teşekkürler.
3 yil kuralini bilmiyordum. Bilgilendirme icin tesekkurler. Bu durumda Martin paylasimlarimi durduruyorum maalesef.

Evet, program %100 dogru calismiyor. Bazi yazilari OCR yapamiyor. O yuzden de bazi yerler bos kalabiliyor. Ama genel olarak %90 uzerinde bir basarisi var ve kitabi okuyup anlamada benim icin sorun olusturmuyor. Github sayfasinda oldukca detayli kurulum bilgileri mevcut. Benim maalesef bir kilavuz hazirlayacak vaktim yok bu konuda ama kullanimda problem yasayan olursa, takildiklari yerde yardimci olabilirim.

Ben bazen de TPB formatinda yani tam macera yabanci cizgi romanlar okuyorum. Onlari firsat buldukca buradan paylasirim. Bu forum sayesinde epey kitap okudum, benim de bu corbada tuzum olsun isterim.

Son düzenleme: