Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tamamını okuyunca, tam yorum yazacağım, şu anda yarısına kadar okudum..
Uzaydan gelen lejyon tarafından gezegeni ve tüm halkı yokedilen kahramanımız, halkının ve sahip olduğu dövüş sanatının son temsilcisi olarak lejyonun komutanı Baron tarafından lejyona dahil olmak zorunda bırakılır.. Kahramanımızın aklında sürekli intikamını almak vardır.
Edebi bir dille yazılmış ve çoğunlukla dış-ses olarak anlatılan hikaye, devşirme bir askerin ağzından yaşadığı süreci ve duygularını anlatıyor.
Şimdilik deseni (çizimi) orta karar, renklendirmeyi başarılı, gemi tasarımlarını zayıf, YZ çeviriyi (bir kaç saçmaladığı kelime ve bir-iki yerde yanlış cümleleme dışında) son derece yeterli buldum. Ki bu edebi ve ağdalı anlatıma rağmen.
Tamamladığımda bu mesaja EK olan, devam mesajını yazacağım.
Devşirme bir askerin, halkını yenen ve yokeden lejyon adlı ordu içinde, ve o ordunun en büyük komutanlarından biri olan baronun peşinde, intikam ateşiyle yükselmesini ve sabırla planını çalıştırmasını anlatan bir hikaye.
Baştan sona bu adamın, yani kahramanımızın üst-sesi eşliğinde izliyoruz. Son üçte birde hikaye twistler gösterse de, ben gerek çizim, gerek hikaye, gerek de görsel planlanış olarak çok başarılı bulmadım. Orta seviye bir çizgi-roman benim için. Hatta heyecanı ve hareketi düşük. Daha önce yazdığım gibi çizimleri orta buldum. Ama renklendirme kurtarmış çoğu yerde. YZ çevirisi olduğu için diyalogları çok değerlendiremeyiz, haksız olur. Ama edebi bir yanı var, ve bu YZ'de de hissediliyor. Özellikle gemi tasarımlarını hiç beğenmedim. Çok basit şekillerden oluşması bir yana, güzel gelmiyor. Hikaye içinde iki yerde yine rasel tarafından çevrilen I.S.S Snipers kitaplarına gönderme var. Demek ki aynı evrende geçiyor o kitaplarla. Yaratıcılardan Seure Le Bihan, aynı zaten. Bu okuma sonucu gözlemim, YZ Ç&B Bölümü'müzde [Tamamlanmış] olan I.S.S Snipers'ı önceden okumanın ek bir bilgi sağlayacağı yönünde. Ama şart değil bu kitap son derece net anlaşılıyor. Bir karakterin önceden o kitaplarda göründüğüne dair bir referans vardı; ISS 1 ve ISS 3'e.
Ben şimdi onları okumaya geçeceğim. Çok önemli bir değer katıyorsa, yine gelip buraya eklerim.