Kurtböke - Bülent Hikmet Şeren

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,774
İstanbul
Kendisini epeyce özlediğimiz @Kolibri üstadımızın onayı ile zaman zaman onun çalışmalarından bazı eserleri Diyar'da paylaşacağım. Bu özel çalışmaların mümkün olduğunca çok dostumuz tarafından erişilebilir durumda olması son derece önemli. Üstadımızın çalışmalarının bizzat kendisi tarafından paylaşıldığını görmek ve kıymetli bilgilerinden istifade etmek tüm çizgi roman severleri çok sevindirecektir.

Üstadımızın eserle ilgili notları:

"Akşam Gazetesi'nde Suat Yalaz'ın Karaoğlan çizmeyi bıraktıktan sonra yerini doldurmak için önce Abdullah Turhan Kaan olarak sonradan Tolga olarak yayınlanan maceraları çizmiş, daha sonra Metin Erginaslan birkaç Kaan macerası daha çizmiş ve en son Bülent Şeren tarafından Cengiz Han'ın Evlatlığı Kurtböke adıyla bu macera çizilmiştir. Bülent Şeren sonraki maceralara geçeceğini düşünerek böyle bir senaryo hazırlamışsa da devam etme fırsatı bulamadığını düşünüyorum"

file


file


 
Son düzenleme:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,159
6,850
Genellikle yetenekli müzisyenlerimiz için kullandığımız bir söz vardır: "Amerika'da doğmuş olsaydı, dünya çapında tanınan bir sanatçı olurdu" diye... Türk çizgi roman sanatı tarihinin önemli isimlerinden merhum Bülent Hikmet Şeren için de aynı sözü söylersek sanırım yanlış olmaz. Ne yazık ki ülkemizde değeri yeterince bilinememiş bir sanatçı, günümüzde ismini neredeyse kimse hatırlamıyor. Bu nedenle, değerli @Kolibri üstadın titiz çalışmalarıyla ortaya çıkardığı bu müstesna sanatçımızın yukarıdaki eserini paylaşmak suretiyle sergilemiş olduğunuz kadirşinaslık için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum değerli @direnc11 üstadım. Sağ olun, var olun...
 
Üst