Ken Parker Mondadori

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
200
1,375
Ken Parker Mondadori'ye Türkiye'de yayınlanmayan 40'dan başlıyoruz. Diğer başlıkta bize yardım edip, yol gösteren herkese çok teşekkürler. Her biri 200'er sayfa.
40:
@cekicenim klavyene sağlık. Şöyle bir göz attım, sonuç fena değil gibi. Bu albümün ilk 71 sayfası "Mc Cormack'ların sonu" macerasının son bölümü. Kalan kısmı ise "Zamanın dışında" macerasını içeriyor ve normal kronoloji dışında, Ken'in geçmişine göz atan bir macera. Sıradaki Mondadori 41 no.lu albümde ise kronolojik sıraya dönüş yapıyoruz. Kahramanımız Ken "Bir özgürlük nefesi" adlı macerada acımasız gardiyanlar ve mahkumlarla dolu bir hapishaneye düşüyor. Oldukça sert ve yürek burkan bir sayı bizi bekliyor.

Bu arada aklıma gelmişken, Mondadori 40'ın orijinal versiyonu 164 mb, çevirisi ise 38 mb boyutunda. Çeviriyi programın kendisi mi sıkıştırıyor? Arada çözünürlük kaybı yaşanmasa iyi olurdu.

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
220
3,383
KSK
@cekicenim klavyene sağlık. Şöyle bir göz attım, sonuç fena değil gibi. Bu albümün ilk 71 sayfası "Mc Cormack'ların sonu" macerasının son bölümü. Kalan kısmı ise "Zamanın dışında" macerasını içeriyor ve normal kronoloji dışında, Ken'in geçmişine göz atan bir macera. Sıradaki Mondadori 41 no.lu albümde ise kronolojik sıraya dönüş yapıyoruz. Kahramanımız Ken "Bir özgürlük nefesi" adlı macerada acımasız gardiyanlar ve mahkumlarla dolu bir hapishaneye düşüyor. Oldukça sert ve yürek burkan bir sayı bizi bekliyor.

Bu arada aklıma gelmişken, Mondadori 40'ın orijinal versiyonu 164 mb, çevirisi ise 38 mb boyutunda. Çeviriyi programın kendisi mi sıkıştırıyor? Arada çözünürlük kaybı yaşanmasa iyi olurdu.
Dosyalar png, birçok yabancı sitede de kullanılıyor. Bir konuda teknik detayları anlatmıştım.

cekicenim

Aktif Üye
6 Şub 2018
220
3,383
KSK
Benim orijinal dosya cbr formatında, içindeki resim dosyaları da jpg. CT'den PNG yerine JPG dosyaları alsak aynı boyutta sonra küçük boyuta inseniz süper olur.
Öyle yapıyordum. Yüzlerce çizgi roman çevirdim, hepsinden 2 versiyon, hardiskte herşey birbirine karıştı. Hangisi hangisinin kapağı, hangisi nerde? Tek versiyona indirdim artık.

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
200
1,375
Mandadori Serisinin sıralı listesini verebilirmisiniz?
Ken Parker Mondadori serisinde orijinal Bonelli aylık sayılardan iki cilt bir arada, yaklaşık 200 sayfalık macera ve 10-12 sayfalık editoryal yazıdan oluşan 50 albüm basıldı. İlk 29 sayıda aylık seri tamamlanıyor. Kalan 21 sayı ise Milazzo/Berardi ikilisinin Ken Parker’i Bonelli’den sonra devam ettirdikleri KP magazine ve Speciale albümleri içermekte.

Sıralı listeyi aşağıdaki linkte görebilirsiniz

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
200
1,375
40. bir maceranın ortasından başlamış. 39'u bulamadım. Sitede varda benmi beceremedim acaba.
Ortadan başlayan macera Rodeo’nun KP Özel seri 19 olarak yayınladığı “McCormack’ların sırrı” albümünün son kısmı.

Özel seri taranmış olarak forumda yok maalesef. Nadir kitapta bulmak mümkün.

Son düzenleme:

uluduz

Yeni Üye
4 Eyl 2013
85
265