İnsana Ne Kadar Toprak Lazım?

rasel

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
12 Kas 2010
670
19,721
Ramazan vesilesi ile su ceviriyi de paylasmak istedim:

Tolstoy’un klasik eserinden uyarlanan ve Martin Veyron’un usta çizgileriyle hayat bulan "Ce qu'il faut de terre à l'homme", insan doğasının en karanlık köşelerine, hırs ve mülkiyet tutkusuna ışık tutuyor. Dargaud etiketiyle yayımlanan bu grafik roman, edebi bir şaheseri görsel bir şölene dönüştürüyor. Hikaye, daha fazla toprağa sahip olursa hiçbir şeyden korkmayacağına inanan köylü Pahom’un trajik serüvenini anlatıyor. "İnsana ne kadar toprak gerekir?" sorusunun peşinden giden eser; açgözlülük, tatminsizlik ve modern insanın bitmek bilmeyen tüketim arzusu üzerine derin bir alegori sunuyor.

0001.JPG

CYLO

Aktif Üye
8 Haz 2025
184
1,305
Çok teşekkürler rasel. YZ çevirileri giderek kaliteleniyor. Bu konuda emek veren bütün üstadlara kolaylıklar diliyorum.
Müzik eşliğinde okumak daha keyifli oluyor.Albümün tamamına videodaki youtube ye tıklayarak dinleyebilirsiniz.😇

Son düzenleme:

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
218
1,493
@rasel Geçen yıl okumuştum. Güzel bir seçim. Ancak herkesin tarzı bir iş değil. Aksiyon beklentisinde olan okumasın. Grafik roman seven, vakit ayırıp biraz daha edebi lezzet arayanlara göre bir iş.

Martin Veyron insan üzerine düşündürücü, zengin senaryolarıyla dikkat çeken bir yaratıcı. İşin hem senaryo kısmında klişeye kaçmadan orijinal konuları işlemek hem desen kısmını kotarabilmek öyle sık görülen bir şey değil.

Ustanın 2024 yılında yayınlanan tarihi Erostrata albümünü bu vesileyle tavsiye edeyim. Dünyanın 7 harikasından biri olan Efes'teki Artemis tapınağının sadece ismini tarihe mal etmek için Erostrata tarafından yakılmasını konu alıyor. 220 sayfalık, zengin görsellerle süslü filozofik bir deneme.