Il Grande Diabolik - 005 - Düşman Geri Döndü (Il Nemico Ritrovato)

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,482
83,595
hiçbiryerde :)
05_GDK_012.jpg
file
032-Il%20ato.jpg

Yeniden Karşılaşılan Düşman

Mario Gomboli/Tito Faraci (konu) / Patricia Martinelli (senaryo) Sergio Zaniboni/Paolo Zaniboni (çizim ve kapak resmi)

Astorina Yayınevi, 2001

"Geçmişten, Diabolik'in tarihi düşmanlarından biri geri dönüyor. Dehşet Kralı'nın ailesini yok edip
hayatını mahvetmesinin üzerinden uzun yıllar geçti, ancak zaman geçse de nefreti dinmedi ve
bu intikam arzusunu tatmin etmek için onu, her kim olursa olsun, onunla ittifak yapmaya itebilir.
Diabolik ve Eva hiç bu kadar çok düşmanla aynı anda mücadele etmek zorunda kalmamıştı."

Kitabın başında Hazine avcıları hakkında ve sonunda da Diabolik serisinin daha ilk sayısının
ilk karesinde görünen Gustavo Garian karakteri hakkında ilginç iki makalemiz var.

Hazine avcıları ile ilgili yazıda, kitabın 7. sayfasında "Liret" (Eurodan önceki İtalyan para birimi)
yerine "Lire" diye kalmış. Buna benzer hatalar vardır, belirtilirse düzeltiriz daha sonra...

Tefrika olarak buradaydı: https://www.cizgidiyari.com/forum/k/cizgi-diyari-tefrika-kosesi-her-gune-iki-cizgi-roman-sayfasi-diabolik-ve-yeteneksiz-adam.184814/

Sevgili dostum "direnc11" nezdinde Diabolik fanları için :)

İyi okumalar

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,290
38,925
İstanbul
Sevgili @yeryüzü, bu müthiş çalışman için çok teşekkür ediyorum. Senin popüler çizgi romanların arasında olmamasına rağmen isteğimi kırmayıp bu eseri paylaştığın için minnettarım.

İtalya'da anti-kahraman içeren çizgi romanların ilk örneklerinden (belki de ilki) olması itibariyle çok özel bir yeri var bu eserin. Öte yandan en uzun ömürlü çizgi romanlardan bir tanesi. 1962 yılında yayımlanmaya başlayan bu eserin halen ilgi görerek yayımlanmaya devam etmesi müthiş. Bu başarının pek çok sebebi olabilir: anti-kahraman hikayelerine duyulan özel ilgi, öykülerin sürükleyici olması, ana karakterlerin kişilikleri, vs... Pek iyimser olmamakla birlikte umarım bir gün bir yayınevi el atar ve bu çizgi romanın daha pek çok macerasını basılı olarak okuma şansımız olur.

Şurada @scanfan üstadımın paylaştığı ve 221B dergisinde yayımlanan Batuhan Cantürk imzalı yazı bu çizgi romana ilgi duyacak dostlar için çok iyi bir özetleyen olacaktır:

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/diabolik-dergi-makalesi.155081/

Tekrar teşekkür ediyorum, dostum.