HİÇ BU KADAR ÖLÜ OLMAMIŞTIM

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
739
6,937
istanbul
sonunda bu da bitti.
diyarda bu da bulunsun, çizgi diyarında olmayanlar kudursun.
beğenmeniz dileğiyle..

hjb8fpq.jpeg

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,425
8,660
Bilindiği gibi '' Dance Macabre '' kavramı, özellikle Rönesans döneminde ölüm temasını içeren '' Ölüm Dansı '' anlamındaydı. Sanat alanında, bir çok tanınmış ressam bu konuyu ele alan çizimler yaptı, ölüm temasını yaşayanların düşünce dünyasına taşıdılar. Tommy Devoid'in kareleri okunduğunda, zaman zaman gülümserken, yine düşünce dünyasına dalıyor insan. '' Yolda arabalar varsa, şüphesiz kullanamayan aptallar da vardır ! '' cümlesi mesela, ya da '' Öldüm, hala ölümüne vergi veriyorum. '' cümlesinin güldürmeme imkanı zor gibi ! Kitabı tekrar okuduktan sonra Devoid'in kitapla ilgili düşüncelerini merak ettim. Bir söyleşisinde, '' Okuyucuların her çizgide yer alan kara mizahının tadını çıkarmasını ve Carl'ın günlük mücadelelerinin kendilerine yakınlık duymasında teselli ve huzur bulmasını '' amaçladığını söylemiş. Karelerini okuyan okurun sadece gülümsemesine değil, bu karelerin '' kalıcı '' olmasına önem verdiği açık. Zira, kitabın kahramanı '' Cansız Carl '' ın diyaloglarını okurken, ister istemez '' empati '' kavramı oluşuyor. ( Bu arada yeniden tekrarlamış olayım. Sn. @gandor08, Sn. @balkan ve Sn. @Osidi 'nin daha önce diyarımızda paylaştıkları, çok beğendiğim bir Liberge eseri olan '' Mr. Ash Tuesday '' belirdi bir an gözlerimin önünde ! Liberge, o çalışmasında öte dünya ile ilgili nefis yaklaşımlarda bulunmuştu. )

Son zamanlarda net ortamında, felsefe alanına girebilecek , pek çok günlük bant örneklerini görmek mümkün. Bazı örneklerde ünlü aforizmalar ya da eski tarz gravür çizimleri gibi farklı anlatım yolları göze çarpıyor. Ancak, Devoid tüm bu tür mesajlara bir de başarılı kara mizahını eklemiş.

Teşekkürler Sn. @gurcansarı . Özellikle son zamanlardaki paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum.

Son düzenleme: