yeryüzü
Yönetici
|
|
|
|
|
Ken Parker Magazin sayı 43'ün son bölümünün ismi, Fantasticheria yani Hayal, Fantezi, Düşe dalma, Dalıp gitme anlamlarına geliyor.
Fakat kitaptaki farklı ama her biri belki bir başka yanımızı anlatan "on iki" hikayeyi
sanki bir Hayal Dükkanındaki hayallere benzettim. Aslında itiraf edeyim, Kitabın ismini öyle sanmıştım
çünkü İtalyanca'da "-eria" eki kelimeyi "... Dükkanı" anlamına getirir. Örneğin Pizzeria: Pizza satılan yer,
Gelateria: Dondurmacı, Caffetteria: Kafe/Kahve dükkanı... Ne derler, "ad libitum", gönlünce
Her kısa hikayenin öncesinde bir sayfa düzenledim, başlık, bir kare ve hikaye hakkında bilgilerle, yukarıdaki örnekler gibi.
Bu kitaptan önce Berardi ve Milazzo ikilisinin çalışmaları iki yerde daha toplanmıştı:
1- Gli Albi di Orient Express 24 - Fantasticheria (L'Isola Trovata 1987-03) (76 sayfa, On kısa hikaye)
2- Luci e Ombre 10 Ocak 2000 (64 sayfa, Beş kısa hikaye)
Kitabımız Ken Parker Magazin 43'te geçtiğini sandığım ama bulamadığım sadece üç sayfalık
olan 13. hikaye, "Ecologica", Ken Parker Magazin 0. sayısında (Mart 1992) yayımlanmış
ama dediğim gibi bu sayıyı da bulamadım:
Son olarak Luci e Ombre sayısındaki önsözü çok açıklayıcı bulduğum için buraya almak istiyorum
|
|
|
Son düzenleme: