HAWKİNG-180sayfa-YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,231
6,570
Sayın murtaza5 ;

"BİRAZ GERİYE DÖNELİM.

Herkes Hawking'in kötü talihini biliyor. Her şey, 1962'in baharında, bir akşam üstü ayakkabılarını çok zor bağlayabildiğini fark etmesiyle başladı.
Sağlığının çok kötü olduğunu sezmişti. O yıl, Oxford'dan mezun oldu, ve Cambridge'in yüksek lisans programına kabul edildi. Ama, motor nöron hastalığına (tıbbi adı amyotrophic lateral sclerosis, kısaca ALS) yakalanmıştı. Bu tedavisi olmayan ölümcül bir hastalıktı. Doktorlar iki yıl ömrü kaldığını söylediler."

Vargı : Bana Hawking ne anlatıyor biliyor musunuz ?
1 - Öncelikle belirteyim bilimsel görüşlerinin tümü bana doğru gelmiyor. Çünkü söylediklerinin bir çoğu düşünceden üretilen düşünceler yani deneysel doğrulanma yapılmamış veya yapılamamıştır. Şimdilik... Deneysel doğrulanmaya tutulsa ki birçoğu şimdilik olanaksız ama diyelim olanaklı oldu bence birçok düşüncesi yanlışlanacaktır… ( aslında bu düşüncelerim her şeye koşturan "kuantumcular" için de geçerli. )
2 - Herşeye rağmen bizim bir deyişimiz, atasözümüz var ya "Sağlam kafa sağlam vücutta olur." işte istisna olarak bunun geçerliliğinin yitirmesine neden olmuştur Hawking...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

***Bu notu yazmayı unutmuşum. Ekliyorum :
"Sağlam kafa sağlam vücutta olur." atasözü doğru olmadığı gibi engelli dostlarımızı aşağılayan bir sözdür. Yani kesinlikle yanlıştır. Üstelik engellilere ayıp ediyor... Yanlış ediyor...

Son düzenleme: