H.P Lovecraft Deliliğin Dağlarında - Gou Tanabe 1. Cilt

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,628
81,725
NeverLand

Japon manga sanatçısı Gou Tanabe'nin Lovecraft’ın çalışmalarını çizgi romana aktararak oluşturduğu çalışması,
manga kültürüne adaptasyon açısından benim için de bir ilk oldu. Ancak çok temiz paneller ve harika çizimleriyle
sağdan sola okumaya hızlı bir şekilde adapte oluyorsunuz. Yine de aşağıdaki okuma kılavuzubu dosya içerisine de ekledim.
İnternette çok daha fazlasını bulabilirsiniz elbette. Gou Tanabe'nin Lovecraft uyarlamaları epeyce var ancak maalesef
sadece dört ciltlik bu sayısına İtalyanca olarak ulaşabildim.
Belki elinde olan dostlarımız sayesinde diğer sayılara da ulaşma fırsatı buluruz.
Sevenlerine ve merak edenlerine iyi okumalar dilerim.

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,399
82,445
hiçbiryerde :)
Müthiş bir hikayeyi, insanın tüylerini ürperten çizimlerle okumak çok başka bir duygu oldu.
Dağcıların ve kaşiflerin her hikayesi ayrı maceradır ama buradaki gibi koca bir keşfedilmemiş
"kıta"da ilkleri görmek ve bir bilim insanı olarak bundan olağanüstü bir şekilde etkilenmemek
mümkün değil. Bu gözle okurken hemen her sayfada tüylerim diken diken oldu (ikinci kez yazmış
oldum :)).
Eline sağlık sevgili "bakunin", uzun süredir az az da olsa manga örnekleri okuyorum. Büyük hikayeler
içeren manga dünyasına önyargıyla bakmamak lazım biz eski nesiller olarak :)... Bu güzellikler için
çook teşekkür ederim, devamını heyecanla bekleyeceğim.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,379
8,250
Tanabe'nin Lovecraft eserleri internet ortamında sürekli gözüme çarpıyordu. Doğrusu bugünkü paylaşımınız benim için büyük sürpriz oldu Sn. @bakunin . Ben de Sn. @yeryüzü gibi , nitelikli manga örneklerini okumayı önemli ve keyifli bulanlardanım. Tanabe'nin artık geniş kitlelerce tanınmış olması, biraz da Bram Stoker ödüllerine 2020 ve 2024'te aday olduktan sonra, bu yıl bu ödülü kazanmasından kaynaklanıyor sanırım. Tanabe'nin çizimleri , Sn. @bakunin 'in belirttiği gibi , sıradan manga grafik yapısından farklı, harika çizimler dizisi olarak bir hayli ilgi çekici. Sabırsızlıkla diğer Tanabe eserleri paylaşımlarını beklediğimi yazmak istedim. Çok teşekkür ediyorum.