GIRGIR-sayı-1350 (07 Temmuz 1998)

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,351
6,948

Sayın murtaza5 ;

Hani sen bazı sunumlarının altında sunduğun derginin eski tarihini yazıp altına da bugünün tarihini yazarak "değişen bir şey yok" anlamında not düşüyorsun ya.... Haklısın .... Öyle böyle değil yerden göğe haklısın... Şimdi bu elimizdeki 1998 tarihli GIRGIR'a bakıyorum. Belki on kere dönüp kapaktaki tarihine baktım... "Allah.... Allah..." kapağa yanlış tarih yazılmış her halde diye (abartmıyorum) ... Yahu bu kadar berbat şeyler hep tekrar etmek zorunda mı? Tarih hani ileriye doğru gidiyordu... Yalan en azından bizim için yalan... Tarih bir ok gibi ileriye gitmiyor. Biz tarihin okunu almışız (korkmayın küfür etmeyeceğim) büküp , büküp daire şekline getirmişiz. Yani FASİT DAİRE denen olayı yaşıyoruz. Dön babam dön, dön babam dön , dön babam dön.....

Basit bir örnek :
3. sayfadaki karikatür.
Karikatür üst başlığı : "Memur, hükümete sesini duyuramıyor..."
Memurların sadece donu var (karikatürist çırılçıplak çizemediği için olsa gerek) hep bir ağızdan memurlar bağırıyor "MEMUR ÇIPLAK!!!! MEMUR ÇIPLAK!!!...."
Yönetici son derece lüks giyimli (siz deyin kolunda 10 milyonluk kol saati) ağzında püro , arkasında elinde telsiz , gözünde siyah gözlüklü korumalar (siz korumalar ordusu deyin) aldırış etmeden , çıplaklara bakmadan yürüyor.
İşi çözmüş olan memur söyleniyor : "Boşuna bağırıyoruz. Boşuna yürüyoruz arkadaşlar KRAL ÇIPLAK DİİL Kİ"

Vargı :
1 - Karikatürdeki "memur" sözcüğünü alın "HALK" deyin. Daha doğru olmaz mı?
2 - Çözüm doğru değil mi "Kral ve avanesi Çıplak" değil ki?....
3 - Şimdi bu dergiyi alın (hani tüketim tarihi geçmiş ürünlerde ozonla tarihi silip yeni tarih yazılıyorlar ya) tarihini silip yerine 2026 yazsanız (bazı yönetici tipleri değişmiş olabilir) ancak olaylar tıpkısının aynısı değil mi? Karikatür ve yazıların son kullanım tarihi geçmiş mi ?....
Dilerim biz de zaman okunun (evrensel kanun olan) hep ileriye gittiği kuralını yaşayan bir toplum oluruz...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...