FONT YARDIMI (ACİL -MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI)

TOY

Çeviri & Balonlama
9 Eki 2016
536
7,486
BU FONDUN ADI NEDİR?
fIdZOK.png

fIdmHQ.png

Bu font MEB tarafından yayınlandı.

İlkokullarda çocuklar bu font ile okuma yazma öğrenecekler.

MEB, bu fontun adını açıklamadı.

Arkadaşlarla hazırladığımız bir içerikte bu fondu kullanmamız gerekiyor. Bu FONDUN ADI KONUSUNDA yardımcı olabilirseniz çok memnun ve mutlu olurum.

Saygılarımla…

İLKOKUL TÜRKÇE DERSİ / FONT GÖRÜNTÜSÜ 10. SAYFA DA BULUNUYOR.

TOY

Çeviri & Balonlama
9 Eki 2016
536
7,486
Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 40 sene önce ben de bu fontla okuma yazma öğrenmiştim. Fark edemediğimiz bir değişiklik mi var acaba?
Alfabet98 diye bir font var. Sanırım aradığınız o.

Kolay gelsin.

Bu fondu önceki yazdıklarımızda kullandık. MEB görselini verdiğim fondu yeni yayınladı. Bulamadık ama araştırmaya veya yapmaya çalışıyoruz. Aslını bulabilsek en doğrusu olacak. Çok teşekkür ederim Sayın Ray Luca

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
639
7,621
Önemli: Sevgili @caramba aşağıdaki mesajında fontu temizlemiş. Lütfen o mesajı esas alınız.

PDF dosyasını indirdiğimde Adobe font ismini TEGM Temel Yazı olarak gösteriyor. Bu fonta internettede ulaşamadım. Ayrıca yön çizgileride fontun bir parçası olarak gözüküyor.

Yukarıdaki dosyayı kullanarak fontu dışarı aktardım ama bunu bir font programıyla açıp yön çizgilerini temizlemeniz gerekecek. Sanırım 20-30 dakikalık bir işi var.

Fontu.

749tdckyt0qhufqzg.jpg

Son düzenleme:

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,550
5,218
Osmaniye
Önemli: Sevgili @caramba aşağıdaki mesajında fontu temizlemiş. Lütfen o mesajı esas alınız.

PDF dosyasını indirdiğimde Adobe font ismini TEGM Temel Yazı olarak gösteriyor. Bu fonta internettede ulaşamadım. Ayrıca yön çizgileride fontun bir parçası olarak gözüküyor.

Yukarıdaki dosyayı kullanarak fontu dışarı aktardım ama bunu bir font programıyla açıp yön çizgilerini temizlemeniz gerekecek. Sanırım 20-30 dakikalık bir işi var.

Fontu.

749tdckyt0qhufqzg.jpg
pdf dosyasından çıkan font.

Sayın @cizgicicocuk ve @caramba; oradaki TEGM Temel Yazı cümlesine bakmayın, TEGM Temel Eğitim Genel Müdürlüğü kısaltması yani fontlarla bir alakası yok. Pdf dosyasındaki harflerin nasıl ve hangi yönde yazılması gerektiğine dair çizgilerin silinerek font haline getirilmesi güzel fikir, işi bilen olursa herşey oluyor. Elinize sağlık.

thorgal

Aktif Üye
18 Ocak 2018
461
1,642
İstanbul
Bilgi İşlemci olarak ilkokul öğretmenlerimizin diz üstü bilgisayarlarına font yüklediğim günleri hatırladım ya ... Eline sağlık @caramba
Bu arada @TOY üstadın ilkokul da görevli olduğunu da teyit etmiş olduk. Başarılar öğretmenim.