Font bozulması hakkında yardım

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
530
8,459
Evren
Selam arkadaşlar. Çeviri yaptığım kitaplarada daha çok CCVictorySpeechLower fontunu kullanmayı tercih ediyorum. Bu font orijinalinde Türkçe karakterleri içermiyor, sonradan Türkçe karakter eklemesi yapılmış ama sanırım bir hata var. Gerçi öncesinde bu sorunu yaşamıyordum ama bilgisarayı yeniden kurduktan sonra resimlerde görünen hata olmaya başladı. Bu fontları sevgili @orpa arkadaşımızdan rica ettim sağolsun gönderdi. Kendi çevirilerini incelediğimde hata görülmüyor ama bende var. İşletim sistemim Win11 Pro 25H2, kullandığım program Photo-Paint 2020. Fontu komple kaldırdım ve windows un font cache dosyasını temizledim ve sistemi yeniden başlattım ve fontu tekrar yükledim sorun düzelmedi. Sorunu yapay zeka ile tartıştım font setinin Türkçeleştirilmesinde hatalar olduğunu söylüyor.

Resimlerde işaretlediğim noktalara dikkatli incelerseniz düz yazıda hiçbir problem yok ama aynı yazıyı italik yaptığım zaman sadece Türkçe karakterlede alttan kesme, aşağıya doğru kayma, "i" harfinin sağa yaklaşması gibi sorunlar oluyor. Bu hata ile karşılaşıp çözümünü bulan arkadaşların yardımını istiyorum, ayrıca önerilere de açığım. Selamlar.

cekicenim

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
6 Şub 2018
277
4,794
KSK
Windows 11'in öyle garip bug'ları var ki, çözmek için kafayı kırmak lazım. Sadece font konusunda da değil.

Edit:
Birisi fontbase programı ile benzer problemi düzeltmiş. Önce yedeğini alıp fontu silmiş, sonra fontbase ile etkileştirmiş.
Fontbase: Sistemdeki fontları yönetme programı:
Problem windows'un fontun italik versiyonunu kullanmak yerine kendisi italik yapmaya çalışmasıymış.

Son düzenleme:

daltas

Çeviri & Balonlama
14 Haz 2009
1,712
154,360
Bu sorun Türkçeleştirmeyi yapan dostumuzun karakterleri baştan savma yerleştirmesinden ve Türkçe karakterlerin diğer karakterlerle kerning yapılmamasından kaynaklanır.

Size orjinal Comicraft CCVictorySpeechLower Fontlarını vereyim. Deneyin, yine sorun olursa yardımcı olurum. (Önce yüklediğiniz eski fontların - CCVictorySpeechLower- hepsini sistemden silin)

borkum

Yeni Üye
5 Haz 2014
78
126
bu windows'un azizliği falan değil... karakteri türkçeleştiren arkadaş regular'da iyi iş çıkarmışken italik kısmında biraz baştan savma bir iş çıkarmış.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
530
8,459
Evren
Windows 11'in öyle garip bug'ları var ki, çözmek için kafayı kırmak lazım. Sadece font konusunda da değil.

Edit:
Birisi fontbase programı ile benzer problemi düzeltmiş. Önce yedeğini alıp fontu silmiş, sonra fontbase ile etkileştirmiş.
Fontbase: Sistemdeki fontları yönetme programı:
Problem windows'un fontun italik versiyonunu kullanmak yerine kendisi italik yapmaya çalışmasıymış.
Font Base yi denedim, Corel font Manageri denim olmadı. @daltas ustanın fontlarını deneyip sonucu paylaşacağım. Şuan bilgisayara bir iş verdim onu bitirmesini bekliyorum, biter bitmez deneme yapacağım.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
530
8,459
Evren
Bu sorun Türkçeleştirmeyi yapan dostumuzun karakterleri baştan savma yerleştirmesinden ve Türkçe karakterlerin diğer karakterlerle kerning yapılmamasından kaynaklanır.

Size orjinal Comicraft CCVictorySpeechLower Fontlarını vereyim. Deneyin, yine sorun olursa yardımcı olurum. (Önce yüklediğiniz eski fontların - CCVictorySpeechLower- hepsini sistemden silin)

Üstadım çok teşekkür ederim verdiğiniz fontları windows'un font cache sini temizledikten sonra yükledim ve sorun düzeldi. Teşhinizin doğru olduğu kanıtlanmış oldu. Diğer bazı Türkçeleştirilmiş fontlarımda da karakter aralıklarında saçmalıklar oluyordu demek bu yüzden kaynaklanıyormuş. Beni büyük bir dertten kurtardınız, sağolun. Uygun olduğunuz bir vakitte bizimle balonlamada kullanabileceğimiz comic fontlardan oluşan bir demeti bizlerle paylaşırsanız minnettar oluruz. Paylaşımlarınızdan titiz bir insan olduğunuz çok belli oluyor, elinizdeki fontları titizlikle seçtiğinizden ya da derlediğinizden eminim. Sağlıcakla kalınız.