Eskikitaplarım sitesinden birileri var mı?

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,467
7,340
Ben iki sitede uzun zaman (internetteki zamanın neredeyse tümünü) geçirdiğim iki site vardı biri şu an içinde olduğum site diğeri ise eskikitaplarım.com. du. Orada cizgidiyarı.com için "kardeş sitemiz" diye andım, bu sitede ise eskikipalarım.com'u "kardeş sitemiz" diye andım. Eski yorumlarım bunun kanıtıdır.

eskikitaplarım.com 'u kaybettiğim için üzüntüm sonsuzdur. Çünkü o site de sadece kitap indirdiğim bir yer değildi. Birçok dostumu da yitirmiş oldum.

Üzüntüm sonsuzdur. Ama demesem olmayacak. Bu yaşımda ne yazık ki hem kişisel hem de toplumsal o kadar çok şeyi (malesef) kaybettik ki ne diyeyim...

Vefa sadece bir semt adı değil...

İyilikler , güzellikler yoldaşınız olsun....

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,855
26,901
ordu-turkey
Maalesef sitenin esas kapanma sebebi telif hakkı sorumluydu.200 civarı yayınevi birden siteye çökünce siteyi kapatmak zorunda kaldılar.O yayınevlerine gel internette birlikte site açın ordan e kitap satın daha ucuza millet alsın desen hemen isyan sesleri çıkar.Üzüm yemek değil bağcıyı okşamak dertleri.

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,784
14,868
iskenderun-Hatay
Bir değerli eski çizgiroman & kitap sitesi de "Çizgili Kitap" ama üye olmayı bir türlü beceremedim nedense...
Bahsettiğiniz site değerli falan değil.
Çizgi Diyarı sitesinden övgüyle bahsettiğim için benim üyeliğimi sonlandırmışlardı.
Çizgi roman dostu olmayan kendini geliştirememiş tuhaf bir admin bu nedenle üyeliğimi sonlandırmıştı

tencere1870

Yeni Üye
21 Kas 2019
1
2
ben çizgi diyarını birkaç yıl önce keşfettim.meğer öncesinde çizgili kitap ve eskikitaplarım gibi siteler de varmış.arşiv olarak hangisi daha zengindi acaba.çizgi diyarı daha zengin gibi geldi bana.en azından çizgili kitap sitesine göre arşivi zengin.eskikitaplarımı arşiv açısından bilmiyorum.

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
780
1,823
Çizgidiyarı ve Eskikitaplarım internete şükrettiğim iki site. Kapanmasına çok üzülüyorum :(

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,520
150,339
ben çizgi diyarını birkaç yıl önce keşfettim.meğer öncesinde çizgili kitap ve eskikitaplarım gibi siteler de varmış.arşiv olarak hangisi daha zengindi acaba.çizgi diyarı daha zengin gibi geldi bana.en azından çizgili kitap sitesine göre arşivi zengin.eskikitaplarımı arşiv açısından bilmiyorum.
Çizgili daha eski ama burdakiler aktif olanlar ordan gelmedir. Adamlar işi ticarete dökünce bu site kurulmuş.

uzung

Yönetici
14 Ağu 2009
3,465
30,474
İstanbul
Yanlış olmasın, eski olan çizgili forum, çizgili kitap değil.
Çizgili forum'da paylaşım konusundaki fikir ayrılığı sonrası Bakunin tarafından çizgi diyarı kuruldu (2009).
O sözünü ettiğiniz fıstıkçı diyarda ortalığı karıştırdıktan sonra kovulup çizgili kitabı kurdu (2015).

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,520
150,339
Evet Çizgili Forum varmış işi maddiyata ayırmacılığa dökünce bu forumdaki bir çok üstadımız gibi Bakunin (Lakabı Kaptan) Çizgi Diyarını kuruyor. Zaten oda paylaşılan bir sürü kitabıda bunlar paylaşmışlarm aynen devam. Sonrasında çizgiliden bir bir kopmalar. Sonrasında ismini bile anmak istemediğim şahsiyet gidince daha doğrusu kovalanınca çizgilinin admini ile çizgili kitabı kuruyorlar. Bir müddet ortak hareket ediyorlar sonrasında o adminde ayrılıyor şahsiyet kendini tatmin etmekle meşkul. 2013 yılında üye oldum tesadüf üzeri kızıma kitap ararken burayı buldum hala devam. Burda kimse kimseden hiç bir şey beklemiyor. Tamamen yapılanlar gönül razılığı. İle kimse kimseyi zorlamıyor. Tek hepimizin oratak kararı polemik çıkartan kim olursa olsun müsade etmemek.

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
2,093
5,510
Navajo Köyü
Fındıktan nefret emenizi sağlayacak bir adminimsi var orada, ilk kurulunca büyüklük bizde kalsın selam verelim dedik, tabi buradaki meseleleyi bilmiyordum, sonradan anlattılar, neyse ban yedik, neymiş Çizgi Diyarına üye olan kimseyi almıyorlarmış, aman uzak durun, Çizgiyi bize sevdiren, her fırsatta paylaşım yapan değerli ve nazik Bakunin, Savok, Baltimore, Ertuğrul, Uzung, BüyükBeyaz ve Direnc vs. Adminler başlı başına bir kahraman benim gözümde, 2009'dan beri burdayım inanın zaman geçtikçe buranın ve buradaki abi kardeşlerin değerini daha iyi anlıyorum.
İyi Bayramlar Çizgi Diyarı Sakinleri...

Son düzenleme:

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
548
10,031
2 yıl önce bende olmayan bir kitabı indirebilmek için üye olmaya çalıştım ama başaramadım. Kitabı alıp taramak daha kolay olmuştu :)
Bilim veya Tarih konulu kitap veya bu konularda tavsiye isterseniz memnuniyetle yardım ederim