Esinlenmeler...

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,954
ordu-turkey
değerli eski dost arşiv harika ama benim bir acizane fikrim olarak bu arşivi yazılarda dahil bir kaç dosya şeklinde ilk mesaja eklesen yada ayrı bir başlık altında rar dosyalar olarak listelesen inan ki araştırma yapmak isteyenler için ilerde ciddi bir kaynak arşiv olurdu sende bu emeklerle ölümsüzleşirdin bu forumda saygı ve selamlarımla.
 

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,367
15,509
Transfer çalışmalarını önemseyen ÇeKa'nın Kızıl destekçisi Mr. V. şöyle bir şey yazmıştı:

Üstadım yıllardır izliyorum değerli paylaşımlarınızı.

Sonra şu anti Rusçu (Rus dediğime bakmayın, sol el görünce Nazım Hikmet ile başlayıp kim geliyorsa akla, saldırıyor, küfrediyor utanmazca), kafatasçı, kendisini çizgi roman gibi uçsuz bucaksız bir alemde her bir haltı biliyorum sanan saçma zihniyetle sürdürdüğünüz tartışmayı gördüğümde üzülüyorum sizin adınıza.

Taa çizgiliforum zamanından bu yana oluşturduğunuz machine_code markası üzerinden kimseye prim yapma hakkı ve izni tanımayın/vermeyin lütfen.

Sizin de dediğiniz gibi; İçtenlikle... Sevgiyle...


Statler-and-Waldorf-Laughing-The-Muppets.gif

Çakma marka değil de bir marka varmış ÇeKa için ve saçma zihniyetin temsilcisi, kafatasçı olan ben prim yapıyor....muşşşummm....

Benim paylaşımlarım ve kendisine göre markanın çakma olduğuna dair onca kanıtı görmezden gelen Rusçu Mr. V. 'ye karşı Slava Ukraini diyoruz...


Kendisini Karanlığın Prensi olarak gören Küçük Prens'in* çizgiromanlar hakkında hangi yazısı var ve bu Mr. V.'yi nasıl etkilemiştir bilemiyoruz, ama sadece beygir sevgisi üzerinden çakma marka ve Mr. V.'ye hediyemiz olacak.

* Küçük Prens forumumuzda kendisine karşı birisi bir şey yazarsa onu çok kötü, pişmaniye gibi pişman edeceğinden bahsediyordu. 12.01.2024'te gördük, nasıl pişman ettiğini. Yıllarca hazırlamanın sevdası kendisinin diploma değeriymiş, bir hiçlikmiş...

UpgEvn2f_o.jpg


v3yEd9Bt_o.gif

Küçük Prens bir beygir sevdası içindedir, kanatlı beygirlere düşkün olduğu gibi yandan giden atlının altındaki beygirlere de sevgi beslemektedir.

Beygirler...

Şimdi bu beş yaşındaki çocuğun düşünce kapasitesine sahip çocuğa ders verelim.

Bak çocuğum iki resim arasındaki farkları bulmak için resme iyi bakmak lazımdır. Şimdi ben senin için farkları çizdim:

b7oDqbOe_o.jpg


Bu iki resimden soldaki Frederic Remington'a sağdaki ise Frank McCarthy'e aittir.

Şimdi şu kapaklar hangi çizerden esinlenmiş oluyor Küçük Prens, hadi bak bilirsen sana napoliten çikolata alacağım:

1.

2.

3.

4.

4'e tamamladık ve ders bitti...mi?

Hayır!

Peki Murat bu senin hangi kavramının içinde anlam taşımaktadır ya da dur şöyle sorayım sen bu kapaktaki benzerliği bulabilir misin barzo?



Bazı arkadaşlarımız bu dersin nedenini sorgulayabilir.

Neden no 1:

Çakma marka forumumuzda şu resmi paylaşmış ve sağ alttaki kapakla diğer Jane Fonda'nın resmi ve esinlenme kapaklarının aynı olduğunu düşünmüştür:



Yani bu iki resim eştir, öyle mi babo. E hani o da itti bu da itti ve sen fumettilerden kapak bulabilme de adından söz ettiren bir markaydın:

s-l1600.jpg


Neden no 2:

Aşağıdaki iki resim Teksas kapaklarının orjinali bulma sevdasına kapılan ama Çiko gibi duvara toslayan çakma marka tarafından ÇeKa'da yayınlanmıştır ve çizgiromandan anladığı düşünülen zat-ı muhteremler bu adamın bu paylaşımlarını beğenmişler:





hSxQ9m2b_o.jpg


Bu zat-ı muhteremlerden birisi IV. Murad için kimdi, en eski Üstadlarımızdan birisi. Tabi Küçük Prens Üstad'ı özellikle vurgulamalıdır da çakma marka Murat'a soruyorum:

1 - Sen filigran ve mesaj sayısına göre indirme yapıldığı için ÇeKa'yı eleştirirken şimdi ne değişti de ÇeKa'nın akılsız, dev Moğolu mu oldun(Zagor babo Zagor) ve ÇeKa için tetikçilik yapıyorsun?

2 - Yeni kapanan forumda sen Kazım Mirşan kitapları paylaşıyordun, bu kitapları bulmadığın gibi paylaşma nedeninin benim pdf düzenlemesi yapmamdı. Bu çalışmanın amacı Üstadlarının yerini almak için yeni kurmayı planladığın forum muydu?

3 - Sen E.U. 'ya karşısın, E.U.'ya son derece açık ve netiz şekilde karşısın ve ona karşı çok ateşlisin. Aynı daha önce E.U. nick isimli ÇeKa'daki admine karşı olduğun gibi. E.U. sana her gün patlıcan yemeği ve sigara temin ederse tükürdüğün duvarı gül suyu ile yıkayıp ağlama duvarına çevirir misin?

Sen bu kapak için bilmem ne serisindeki içeriklere bak. Aynen babo, ben zaten bulmuştum ama sana göndermedim.

Beygir mevzusuna geri dönelim...

Madem ÇeKa için Küçük Prens Murat bir markadır, o zaman afişlerden neden beygir benzerliği bulamaz bu Beygir Mühendisi?



Yine bu Beygir Mühendisi neden başka ve çalışılmış kapaklar bulamaz, Mr. Super Moderator?

kCsgsdiK_o.jpg


Ve ben bunu kıskanıyorum öyle mi, hem de bunu mu babo?

245 ve 246 nolu mesajında şu resimleri kullanmış çakma marka:





Tom Braks kapağının etiketi bile aynı ise sen bunları kimden hacıladın babo:



Geç onu sen o asıl fotoğrafı hangi Western kitabından buldun, açıkla. Western kitabı dememe bakma belki de sinema bültenidir, açıkla kaynağın nedir kralım? Yanlış anlaşılmasın çıplak versiyondan Bakırköy sakini.



Çakma marka 239 nolu mesajında şunu paylaşmıştı:



Finlandiya ve Alman kapaklarıyla kalebodur döşemeciliği neden yapamadın babo?



Sen madem Western filmleriyle ilgili kitapları, dergileri, bültenleri araştırıyorsun bunu neden bulamadın çoban olsa kuzuları kurda hediye edecek olan:

7KZTvyRz_o.jpg


Ah de vah de ve ben de vefa vardır mı diyeceksin. Geçmişte paylaşmıştım, neden paylaşamadın babo? Yaşlandın mı, ama yok cevabı kendi veriyor zaten: Bir de " keşke [birkaç] gün, hafta,... " önce bulunsaydı olmaz mıydı ki denilen resimler vardır, ki biraz da onlardan.

Lacivert değil siyah beyaz ispat:



Önce ÇeKa değil babo, önce Çizgidiyarı'dır çünkü ben buradayım. Senin gibi rüzgarda yön değiştirmiyorum, senin gibi maskeler bende yok.

Sinemadan devam edelim...

180 nolu mesajında kullandığı iki resim bana aitken sağdaki kapağı bulmuş. Bununla birlikte asıl paylaşım benden kopyadır.

İspat:



İkinci ispat ise Alman kapaklarından onca benzerlik bulan(!) çakma markanı Alman kapağından benzerlik bulamamısıdır*:



* Ne o müstehcen içerikli paylaşım yapmam maskeni mi takacaksın?

Çünkü bu şey A Fistful of Dynamite gibi spaghetti western filmlerinden sadece İyi Kötü Çirkin gibi bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar film bilir, bense Sergio Leone hakkında size ders veririm. Bunda yoktur ama A Fistful of Dynamite filmi gibi Sergio Leone filmlerinin iki diskli Özel Versiyon DVD'leri bende var. Dolayısıyla bir film karesinden bir kapak bulunacaksa bunun bulma ihtimali yokken benim vardır.

Bu filmi seyret yoldaş. Moskova'nın kanlılarını görmemek için Ankara'nın kanlılarını gören senin gibi o eline ne kazma ne kürek almış şair bozuntusunu destekleyen devrimcileri, devrimle, yerden yere vuran güzel bir filmdir. Aşina olduğun çok konu bulacağına eminim, emek dersiniz ama ağa dediğiniz beleşçiyi, emek hırsızını desteklersiniz.

Asker olmayın, karanfillerle tanışın. Karşımızdakiler silahlanırken biz sadece Neden diyelim, öyle mi? Sizin nedeniniz asker olmayın, devrimci olun üzerine kuruludur. Öyle değil mi Mr. V.?

Her neyse Küçük Prens ile yola devam...

240'da bula bula Alman kapağından aktörü mü buldun? İsmi ne, hangi film çakma marka?

241 nolu mesajda şunu paylaşmış çakma marka:



Ben sana Montana'nın daha iyi halini göndermiştim babo, onu neden kullanmadın:

İspat:



Hatta Tom Braks kapağı gibi filmlerle bağlantılı da gönderim yapmıştım, onları neden kullanamadın baboli?



Çakma marka! Esinlenmenin iki örneğine yer veriyorum. İki tane veriyorum, çünkü iki farklı kitap kapağında kullanılmıştır.

itMnVpZ4_o.jpg


Gelelim 248 ve 249'a. Maşallah çakma marka bir şey bulduğunda okeydeki taşları dizen kaldırım mühendisi gibi taş dizmekten geri kalmıyor.



Yavaş Kızıl destekçisi, yavaş. Ben otomatik tüfekle ateş ederken sen arka planda oynamaya mı başlıyorsun, benim olanlarla kime hava atıyorsun sen:



Sen Ömer Muz kimdir, esin kaynakları nedir, hangi Alman kapaklarında çizimleri kullanılmıştır biliyor musun ki havalandın:

bqoJF9kL_o.jpg


250 nolu mesajında şu resimi kullanmış:



Yine hırsızlık ürünü:

https://www.cizgidiyari.com/forum/k...meler-benzerlikler.151545/page-10#post-696762

252 nolu mesajını Mr. V.'ye adamışsa o zaman hakkını verelim:



HZoGTYIA_o.gif

Çakma marka! Sen 260 nolu mesajında ki Alman kapağındaki kadın figürün içeriğini, başka hangi kapaklarda kullanıldığı bilmeden havalanmışsın diye yazmayacağım. Sen yandan tabanca doğrultan kovboya dair Türkiye'deki kapaklardan bula bula benimkilerle mi yetindin?

İspat:

zD8ojced_o.jpg


Bulanık Alman kapağından başkasını da bulamadın öyle mi babo?

Şimdi ehliyetinde gözlük takması gerektiği yazan o gözlerini iyice aç, tamam mı beygir mühendisi:

mBveTSOO_o.jpg


Bana kimse yardım etmiyor. Senin onca eski değil en eski üstadın var, dostun var. Onların sana yapacakları yardım sıfırın kaç katı babo?



257 ve bağlı Mandrake serüveni için aşağıdaki linke tıklayalım:



258 nolu mesajı şu şekildedir:



Sen o eski western filminin afişini nereden buldun babo. Ama hakkını verelim, nadirkitap filigranları için XP'de epey ter dökmüşsün:



Bir inat uğruna Ya Rab ne filigranlar siliniyor
 
Son düzenleme:

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,367
15,509
zFkL4x6v_o.jpg

La fine di un tiranno con tutte le maschere
Rus sömürgeciliği için Kızıl dayanışması yapan ÇeKa tetikçisi machine_code ve kanatlı beygirin yularını tutan Super Moderator'in 12 Ocak 2024 operasyonuna karşı cevabımdır:



1 - Machine_code denilen Murat'ı daha yakından tanıma rehberi

2 - Machine_code denilen Murat Ş.n'in asılsızlıkla itham ettiği iddialarıma dair kanıtlara giriş

3 - Kızıl emperyalizmin kullanışlı aptallarını daha yakından tanıma rehberi ve anlatamayacakları

4 - Hitler ve Nazilerin Kızıllarca öcüleştirilmesinin altında yatan örtülü nedenlere giriş

5 - Gagauzlar ve Rus'a nefer olmak

LnfDaEsY_o.png
Kapanan forumda Murat'a karşı had bildirme yazısı:



ÇeKa'nın yeni transferleri hakkında



Murat'ın aaaaa iftirasına cevap



Murat'ın perpetuel ile iftirasına cevap



Murat'ın yazamadığı İsmail Beşikçi hakkındaki yazısı



Emek emek
diye bağıran ÇeKa'da Super Moderatör 01.02.2024 tarihinde iki çizgiroman paylaşmak istemiş, emeği hamur edermiş gibi. Resim eklemiş, link eklemiş ve metin yazmış baboli.
Eylül 2018'de üye olduğu forumda ancak 09.10.2023 tarihinde paylaşım yapmaya başlamış ve toplam paylaşım sayısı 10 olmuşken çok ahkam kesen bu ÇeKa'nın Super Moderatörü hakkında yukarıdaki ilk linkte sevgi paylaşımı yapmıştım, bunun aynı machine_code Murat gibi bir emek hırsızı olduğunu ifade etmiştim.

Şimdi başka bir ispata daha yer verelim.

ÇeKa'nın tetikçi göndericisi bir paylaşımında şunu yazmış: Oğlumun kitaplığını düzenlerken elime geçince paylaşmak istedim.

Vallaha mı lan? Emek hırsızı, Kızıl sempatizanı, emperyalist Rus hizmetkarı şair bozuntusu yolundan giden senza carattere! Sen hiçbir paylaşım yapamazsın, sen ancak emek sömürürsün ve bu nedenle ÇeKa'da süper moderatörsün.

İspat:



Madem sen paylaştın isen ÇeKa'ya üye olmayan ben nasıl bu forumda paylaşıyorum, açıkla bu kafatasçı dediğin faşo arkaşına:





ÇeKa'da çeviri ve balonlama ile ilgili en son paylaşım 2019 tarihinde olmuşken senin 2024 çeviri paylaşımının sana ait olduğuna yaşadığın ildeki Ruslar inanır babo.

Çizgi Diyarı hep kuruluş ilkelerine sahip çıkmış, sapma yaşamamıştır. Anladın mı babo?

Ha bu arada moderatorünüz olan Murat'ın İsmail Beşikçi ile ilgili yazısını okudun mu babo? Size özelden gönderdiğim mesajları da okuyorsunuz değil mi baboli? Yoksa fındıkçı Kızıl sizi bana karşı mı koruyor babo?

Çeviri yaptığın çizgiromanı Çizgidiyarından indirmişsin ve bu nedenle bu çizgiromanın orjinal dilinin de İngilizce olduğunu düşünmüşsün, ilginç...Kel Kafa Vampir Lenin'nin o çöp suyu değerindeki kitapları Rusçadan okunursa ne güzeldir okumak olur mu emek hırsızlığı birliği olan ÇeKa'nın Super Moderatörü?


Bu arada:

1 - Siz neden İngilizce ağırlı rütbe alıyorsunuz, kutsal diliniz Rusça'da kendinize yakışan sıfat bulamadınız mı Kızıl konsey birliği?

2 - Çeviri ve balonlamanın merkezinin Çizgi Diyarı olmasını engelleyemediniz. Çizgi Diyarına çeviriler üstünden bile iftiralarda bulundunuz ve Çizgidiyarını emek hırsızları kendinizi ise emeğin değerini bilenler olarak tanımladınız, ama görüyoruz ki çeviri ve balonlamada Çizgi Diyarı dağ iken siz Rus'un kafasındaki pire olarak kalmışsınız. Ha gayret tek başına dağı eritirsin yoldaş.

3 - Yeni transferinizlerinden taramacı olan kişi hala amacının arşivinin daha fazla ulaşması olduğunu iddia eden yazıyı paylaşmaktadır. Çizgidiyarına iftiralar ve hakaretler yazıp, daha da Çizgidiyarında paylaşmam diyen bu zat yeni moderatör olmuşken önce bir forumun kapanmasını engelleyememiştir ve bu nedenle paylaşımlarını sadece ÇeKa'da yayınlıyor. ÇeKa'da ortalama 79'luk görüntülemenin çok altında birkaç kişi için paylaşım yaptığında arşiv mi değerli oluyor yoksa arşivin ne kadar çok insana ulaşması imajı mı?

Ben bu forumda ne paylaştı isem rahmetli Haluk abi ve Bakunin arkadaşımızın ilkelerine olan saygımdan ötürü paylaştım ve paylaşacağım. Anladın mı Rus sevdalısı? Forumunuz Çizgidiyarı Dağı'nın gölgesi bile olmayacak.

CK-0140a.png
PotXAsqt_o.jpg
 
Son düzenleme:

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,367
15,509
MRqGtXfk_o.jpg

Not: Markalarla yaşayanların kapaklarında kapaklar yetmişlerden kalma spagetti kokabilir ta ki Alman kapaklarını görene kadar.

1. Avrupa’yı düşlerindeki Neverland korsanına hizmet etmek için eleştiren machine_code



Kapaklar konusunda benzerlik bulmak için nasıl yöntem izlenmektedir.

Müzeler gibi kapaklar konusunda da teknikten uzak machine_code nick isimli Murat neden kapaklar konusunda yetersizdir?


2. Kendisine karşı olan herkese her istediği ithamı yakıştırabileceğini zanneden merdiven altı bekçisi Murat'nın Avrupa karşıtı hezeyanlarına bir bakış



3. Machine_code isimini kullanan Murat Ş.'nin Cemil Sena Ongun karşıtlığı ve bunun Rus çıkarları ile uyumlu temelleri



Machine_code Murat neden çizgi roman kapakları konusunda bir marka değil de cahildir?

4. La seconda Battaglia di Murat



Murat'ı bitiren kompozisyonların büyük üstadı ifadesi hakkında

ÇeKa'da moderatörlüğe başlayan Murat'a ÇeKa aleyhinde sorular



5. Machine_code Murat her konuda olduğu gibi çizgi roman kapakları, teknik resim gibi yaratıcılık gerektiren konularda da bir cahildir



Kapaklar konusu gibi farklı konularda cehaletini kapatmak için çirkefliğe, yüzsüzlüğe sığınan Murat gibileri değersizleştirmenin gereği
 
Son düzenleme:

Sadık Mustafa

Süper Üye
1 May 2014
140
823
''Esinlenmeler'' çok naif, çok nazik ve çok sevimli bir laf değil mi bu işler için..? Ben olsam '' Apartmalar'' koyardım başlığın adını..
Yani hırsızlık! düşüncelerini tekrar gözden geçir, esinlenme her şeyde vardır. Şayet böyle bir şey olmasaydı
taş devrinde yaşıyor olurdun. Etiket hemen hazır! ''Esinlenme'' ayrı bir şeydir ''Hırsızlık'' bambaşka bir şey.
 

aksakal19

Süper Üye
6 Haz 2013
172
528
Yani hırsızlık! düşüncelerini tekrar gözden geçir, esinlenme her şeyde vardır. Şayet böyle bir şey olmasaydı
taş devrinde yaşıyor olurdun. Etiket hemen hazır! ''Esinlenme'' ayrı bir şeydir ''Hırsızlık'' bambaşka bir şey.
Esinlenme, Bir şeyden (genellikle sanat eserleri ve icatlar olur) ilham almak, etkilenmek vs vs..
Benim bu başlıkta genellikle gördüklerim ise bir sanatçının yaratımı resimlerin tamamını ya da bir parçasını apartıp kendi resminin içine yedirmek..! Düşüncelerimin kendi içinde bir mantığı olmasa burada dile getirmezdim zaten..O yüzden sizin söyleminizle değiştiremeyeceğim..!
 

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,367
15,509
değerli eski dost arşiv harika ama benim bir acizane fikrim olarak bu arşivi yazılarda dahil bir kaç dosya şeklinde ilk mesaja eklesen yada ayrı bir başlık altında rar dosyalar olarak listelesen inan ki araştırma yapmak isteyenler için ilerde ciddi bir kaynak arşiv olurdu sende bu emeklerle ölümsüzleşirdin bu forumda saygı ve selamlarımla.

Bu konuda bir giriş yapayım.

İç kareden hazırlanmış Teksas ve Tommiks kapakları derleme:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31(benzer kare).

GtRKWU1q_o.jpg
 

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,367
15,509
Yabancı kapaklar mini derleme:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. Esinlenme kaynağı:
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17. (+18)Esinlenme kaynağı(Claire, Club International Magazine-1975):
18.
19.
20. Olası esinlenme kaynağı:
21.
22.
 

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,367
15,509
ttFOsjl5_o.jpg

TU2N2Pig_o.jpg

bN0MVzrO_o.gif
İlgili filmin adı nedir, aktörler kimdir bilmeyen kiniyle mavi turlara katılırken kırıntılarla var olan markaya karşı Jeffery Hunter ve Natalie Wood'dan sevgilerle...

Çünkü sadece kopyalama örneklerine odaklanarak esinlenmeyi kopyacılığa indirgerken işine gelince her türlü kapağı esinlenme diye ekleyen, kopyalarla ilerleyen kanatsız bir atın etrafında dolanan, fason markaya önem atfedilir ve esinlenme örnekleri önemsizleşir.
vO5zLrAa_o.jpg


İspat: Kendini konumlandırmaya çalışan marka böyle örnekler bulamaz:



PksGM1kC_o.jpg

Sözde markanın bulamayacağı içeriğe göre farklılaşan örnekler derlemesi:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
 

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,367
15,509
lEbjNekD_o.jpg


Forumlarda etkinlik göstermek ile kariyer yaptığını zanneden yazar bozuntusu '' marka '' tarafından büyük emeklerle paylaşıldığı iddia edilen Mandrake kapağını analiz edip, pasaport memuru oyunu oynanayalım:

yHtF5ZA9_o.jpg


Özellikle Aslan Şükür tarafından hazırlanmış Mandrake kapaklarında direkt filmlerden alıntı yapıldığına dair örnek azdır ve bunların genellikle hangi filmler olduğu bilinmektedir.



Mandrake kapaklarının aksine film karelerinden esinlenilerek hazırlanmış kapaklar genellikle Tom Braks’larda bulunmaktadır.

Kapak çizerlerinden ise özellikle Ömer Muz'un reklamlar gibi filmlerden esinlenerek kapaklar hazırladığını ve bunun da afiş tasarımcısı olmasıyla ilgili olduğunu bilmekteyiz.

48bF4ZAg_o.jpg

Aslan Şükür bu kapağı bir filmden almışsa modellemede aslına uygunluğa sadık kalmış olması beklenendir. Buna karşılık çakma markanın verdiği örnekte böyle bir durum yoktur.

1eN4DmzK_o.jpg


Paylaşım yapılan Alman dergisi serisinde genellikle dönemsel filmler kapaklara aktarılmıştır. Örneğin serideki 570 nolu kitap kapağının aslı:





Dönemsellik söz konusu olduğundan Mandrake kapağında ve modelin saç stili dikkate alındığında olası modelin Sharon Tate olacağı düşünülebilir.



Elbisedeki detaylı çizim dikkate alınmalıydı.

F8VHQKWm_o.jpg


Türk çizerler orjinalden yaptıkları çizimlerde yakınlaştırma yapmaktadırlar. Bu nedenle iki farklı kişi, muhtemelen Beretta, tabanca tutmalarına rağmen biz sadece kadın karakteri görmekteyiz.

Silah doğrultulan bütünde farklıdır.

Bu nedenlerle bulunan benzerliğe dair karar:

cVUHCn0K_o.png

Çünkü:

1 – Mandrake kapaklarına dair film karelerinden yapılacak araştırmada bakılacak dönemsel aksiyon filmleridir.

2 – Sharon Tate’ye yakın olabilecek aktristler arasında dönemsel filmler içinde en yakın aktrist Ursula Andress’in olması Türkiye’deki dergiler çerçevesinde anlamlıdır.



3 – Dergiler, Ursula Andress çerçevesinde yapılan araştırma ile ortaya çıkan sonuç:

fIpCXV7a_o.jpg

4 – Ek unsurlar sonucu destekliyor mu:



Bu nedenlerle bulunan benzerliğe dair karar:

vHlx9jic_o.png

s8LRHAYE_o.png

Yazar bozuntusu aşağıdaki resme dair benzerlik bile bulamayacaktır.

thIvZPij_o.jpg

;................................................. .................................................. ..........................................


Peki, geçmişte defalarca kanıtlandığı şekilde bu zat ne yapabilir: Başkalarının emeklerini gasp eder, kendisine uygun bir maskeyi takar, destek bulmak için bile takar, başkalarına marka olduğunu ispatlamak için Hem de bizde emek kutsalken başkalarında hırsızlar kutsaldır, emek variya emek biz onun için Çift Başlı kartal değil de sürüngen domuzun hizmetinde oluruz, kafasındaki 'da modül olarak...

Çakma markanın çakma olduğuna dair yıllar önce verilmiş örneklere ek örnekler her dönem verilmiş ve üzerinden bin yıl geçse dahi sahtekarın sahtekar olduğunu :




Voltranı kuran emekçilerden sözde emekçi emeğini şöyle pazarlamıştır:

DQCKvbyL_o.jpg


ve ona emek emek diye emekleyen Mr.V. şöyle destek çıkmıştı:

Bir ara çalışmalarınızı apartıp kopartıp sidik yarışına girmişti de, oradan anımsıyorum.

JHcNNUgl_o.jpg

Bununla bir yarışa mı girilmiş, bununla öyle mi? Herhalde Mr. V. kapısına emeğin değerini bilmeyen bir faşistin geldiğini de düşünmüştür, sonuçta karşısındaki memleket demek milletini Kızıl Bulgaristan'da iftira ve yalanlarla karalamak değildir diye düşünen birisidir. Ayrıca zaten orrrrak çekiççi beynen değil de kalben hüküm vermişse muhakkak doğrudur ve kendileri bu adamı oldukça iyi tanıyor olacak ki bel altı kültürel seviyesine uygun ifadelere başvurabilmektedir. Yoksa, kendilerine göre, Kutsal Dörtleme olan Marx, Lenin, Stalin ve Engels'ten ötürü karşındakine her şeyi yazabileceğini düşünmekte olduğu gibi bir sonuç ortaya çıkabilir.

Tescilli eşkiyalar olan çiyanların markası mı dalgası olan '' tam bağımsız '' lığın kutsal dörtlemesinden değil de D'Artagnan, Athos, Aramis ve Porthos'tan aldığımız özgürlüğümüzle Azov'un da var olduğunu gösterebiliriz:

Höykürme no 1. Kızıllarrr

Ey İşçiler nazlı nazlı Birleşiyor muyuz? Tamam, şimdi Kutsal bir Kel Kafası olduğuna bir inançla bağlanılan Lenin yoldaşın Kel Kafasını Güneş gibi parlak gören Mr. V. tarafından bir yarış içinde olduğumuzun iddia edildiği zat Prince Valiant ile benzerlik bulmuş değil mi? Bu adam bulmuş öyle mi, hani üstad gabby'e haddini bilmeden had bildirmeye kalkan ve gabby'e destek verdiklerinden gabby'e destek veren, filler içindeki, hırsızların değil de emekçilerin yanında olan bu mu bulmuş? Yapma be!

Tamam. Şimdi Moskova'nın kanlılarını görmemek için Ankara'nın kanlılarını görenlerden farklı olarak şu linkte ne bulacağız bakalım:



Azov'dan sevgilerle...

İtalyanca sadece Tex'in olduğu forumda artık görünmeyenleri gasp etmek de emek midir yoldaş?

Ölmezsiniz siz ölmez faşistin kurşunuyla yol uzundur gidersiniz siz

Ek olarak belirtmem gerekirse bu marka denilen şahıs kel cansız mankenlerin kafasını okşadığı gibi Lenin'nin heykelinin kel kafasını okşarsa art niyet aranmamalıdır.

n2h77r.gif


Höykürme no 2. Lenin'in çocuklarıııı

Aşağıdaki paylaşım emek düşmanı tarafından paylaşılmıştır:

HtdeVEiu_o.jpg


Kaynak göstermek emeğin bir parçası olarak kabul edilirse çakma markadan farklı olarak kaynak veriyorum:



O senin markan var ya, o kaynak göstermesin veya Mandrake kapaklarında bulduğu o çok gizemli o çok esrarrrrrllııı müthiş özel resimleri gömülü şekilde size özel paylaşsın. Ben kaynağı bulduğum gibi onun ne paylaştığını da bulurum ve Mr. V. sen bunu bel altı tanımlamaya devam et.

Höykürme no 3. Azov taburlarıııı

Sen nasıl dört adet ı harfini standart şekilde yazıyorsun? Kutsanmış kızıl alışkanlıkların mı var?

Xua3MpRi_o.jpg


Emek memek diyorsunuz ya tamam:

1. Senin markan olan Kodların Efendisi için emek demek %80 oranında yazı demektir, bu yüzden resim konusunda istediğini yapmayı veya kısıtlı paylaşmayı kendisine hak olarak görürken senin bu adama resimler üzerinden değer vermen senin bu adama değer vermek için bu adamı tanımaya emek vermediğini gösterir mi?

221 nolu mesajı nasıl da yazmış veya nasıl da yazmak zorunda bırakılmış... Resimle ilgili böyle bir yazısı var mı markanın? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

2. Eğer ben bu adamın sahtekarlığını, taklitçiliğini ispat ediyorsam bu emeği değerli hale getirirken senin emeği bel altı bir hale getirmen, emek kavramın sende anlamını bel altına indirir mi Super Moderator V?

3. Emeği değil de emeğinize bir kutsiyet atfetmek için tekrarladığınız hırsızlar tabiri gibi bana karşı yönelttiğin höykürme ifadesi sizi kolektif bir bilince yönlendirmekte midir?

Eğer cevap olumluysa şu ifadeye dikkat edelim: ’ En ‘ eskilerden biri “ E.K. “, ‘ her nedense ‘ bazı platformlarda, çoğunlukla erek belirsiz de olsa, arada sırada, imalarla ‘ sözüm ona ‘ bir şeylere de dem vurmaktadır. Her neyse. Ne var ki, biz, tam aksine, son derece açık ve netizdir.

Orak çekicin gizemlerini maskeli şekilde yaşarken iki erkek, iki kadınla gidilen lokantada maskeli yüz ve buğulu gözlerle '' altın kalpli '' olana bakarken şu şarkıyı dinlemek Lenin denilen kel vampire '' son derece açık ve net '' şekilde ihanet olabilir mi:

4. Bol mesajlara karşılık yedi adet paylaşımla emek hikayesi yazılabilir mi? Evet, hatta iyi bir çocuk olunursa şirinler bile görülebilir de bunlar hep Ç.D.deki paylaşımlardan sonra olmuş ve diğerleri de malum ikilinin desteklerini içermektedir. E hani emek size özgüydü yoldaş, emeğiniz yolda mı yoksa lafta mı kaldı?

Zenobia: Bir Göçmen Hikayesi adıyla yayınlanan eser sözde paylaşımında gayet orjinal midir İtalya'da yoldaşlık diploması almış yoldaş?

Suriye'yi bu hale getiren eli kanlı diktatör ve Rus domuzu konusunda düşüncelerin engellenmesi için hemen '' marka '' devreye girmiş ve duygusallık maskesini takıp yine Batı karşılığında prim toplama çalışmıştır.

Kolektif bilinçte resimler yetim...

;÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷ ·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·÷·

Durumu özetleyelim:

1. Çakma marka kendisini bir marka gibi göstermeye çabalamaktadır

SeHC3acm_o.jpg


2. Tüm desteklere rağmen yarım değil tam çakma markanın markalaşma çabaları markasızlaşmaya neden olmaktadır

EADxvpck_o.jpg


3. Çakma markanın sorunlu durumu kendisi için daha büyük sorunlara neden olmaktadır

kGDri6B9_o.jpg


4. Çakma marka sıkıştığı yerden kurtulmak için desteğe ihtiyaç duymaktadır:Ey orak çekiççiler tam bağımsızlık yoldaşlığında birleşiniz..., o kadar karşılıksız hesap da yapıldı...

s68f0c2b_o.jpg


SWNS_CLINT_GUN_11.jpg
 

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,367
15,509
sWdgCn4r_o.png


Kinowa e' tornato...,
Per cinque notti e cinque giorni duro' la rossa follia di Kinowa.
Suelle cime delle montagne si alzarono segnali di fumo dai
fuochi di sterpi umidi nelle foreste risuonarono
i tamburi da segnalazione sorpassa guadi...


Vaat edilmemiş toprakların bayağı ve yoldaşın XP markası O.S. mu sos mu olduğu bilinmeyen şekillerde farkındalık oyunu oynamaktadır.

Zat-ı Mod paylaşım yaparmış, Zane Grey’lere kadar değil western fumetti kapağı bile bulurmuş...Kendileri sözde Prince Valiant ile Teks arasında bağıntı bile bulduğuna göre bu beklenen bir sonuç olarak değerlendirilebilir.

YpqHdAyw_o.jpg


Vay be! Zane Greylere kadar araştırma yapmış Zat-ı Mod, öyle mi? Buna karşılık sözde fumettilerden kapak(lar) bulamamış, Alman kapaklarına aşina olduğu halde Alman kapaklarından benzerlik bulamamış, Milliyet Çocuk kapakları ile destanlar yazan dede çocuklara Milliyet Çocuk kapağı bulamamış...

Başkalarının emekleri üstüne konan zat, Google resim araması ile Finlandiya kapağını nasıl bulduysa bizim de paylaşımlarımızın üstüne benzer şekilde konacağını zannetmektedir.

İspat:



Soru: Prince Valiant ve Teks benzerliğinin bulduğunu kanıtlarken bu zat neden Teks’in Türkçe kapağını paylaşmışken geçmişte neden Teks kapağının Türkçesini paylaşmamıştı? Kamyonun torku rampayı çıkmak için yetersiz mi kaldı?

Soru: Bir şey bulduğunda resim üstüne resim ekleyerek aktörlük çalışması yapan zat

Örnek:



neden ispatta yer verdiğim şekilde asıl ve iki tane, yalnız iki tane resim bulabilmişlikle yetinmiştir? Yoksa bayatlasa bile resimlere resim ekleyen birisi için resimler bayatladı mı?

3ikcDxJA_o.jpg


Ortadaki dergi yayın tarihi: Aralık 1955

Sağdaki dergi yayın tarihi: Ekim 1954​



Kendisine wetransfer isimli dosya paylaşım sitesi aracılığıyla gönderilen Mandrake resimlerinin(Son gönderilme tarihi 22.11.2022'dir) kendisine ait olmadığı gerçekliği karşısında hiçbir şey olmamış gibi maskeli yüzünü sergilemeye devam eden Zat-ı Mod; bir şey bulunca aaaaaaa, aaaaaaa, aaaa gibi 9, 9, 9 sıralı resimlere yer verirken neden bu sefer 4’te takılı kalmıştır? Yoksa 4 sayısı XP döneminden kalmadır?

* Üstad’ın kendisine karşı paylaşım bombandırmanı hezimeti nedeniyle yaşadığı eziklik sebebiyle, hayatında Samim Utkun dışında bir çizer bilmeyen, bu zat bir resim buldu mu bunu muhakkak aaaaaaaaaa şeklinde sıralamaktadır.

İspat:

Örneğin aşağıdaki resimde görüleceği gibi Zat-ı Mod Unforgiven filminden Burt Lancaster'ın(Kendisi aktörü sadece Alcatraz Kuşçusu isimli filmden tanımaktadır.) ünlü sahnesinden tam tamına 12 tane çakma resim bulmuştur ve bu paylaşımın yapmasının sebebi filmlerden benzerlik bulabildiğine dair algı yönlendirmesidir.



looney-tunes-door.gif


Herkes biyoloji mezunu değildir ve o gösterdiğin kimlik kartının gerçekliğini sorgulayabilir. Örneğin zat-ı mod siz nasıl oldu da Kansas kapağıyla ilgilendiniz, ilgilenme zamanınız O.Y. sonrası mı diye birisi soru sorabilir ve başkalarına ait olanlarla başkalarına bir şey mi ispat edileceği düşünülmektesiniz diye soru da sorulabilir.

Madem Tex'ten çok güzel paylaşımlar yapmaya aşinasınız, Tex kapağını nasıl gözden kaçırdınız yoksa wetransfer ile size resim transferi yapılmadı mı diye de soru sorulabilir.

orGwo39Y_o.jpg


Tabi ki zat kalkıp, ben Tex'ten Prince Valiant'tan bile kanıt buldum, Rio Bravo'ya gücüm yetmedi ama bulduğumu Türkçe paylaştım. Ben Türkçe'ye aşığım diyebilir. O zaman o 12 içinde neden Tex yoktu, yoksa onun Türkçesini bulamadınız diye de soru sorulabilir.

Forumunuzda değil, forumumuzda da Tex'in ilgili sayısını bulamazdınız değil mi:

https://www.cizgidiyari.com/forum/k...ics-altin-seri-sayi-068-apaci-duellosu.29419/

Şimdi kasedi başa sarıp, ilk paylaşımına geri dönelim.

Başkalarının emekleri üzerine konmayı marifet bilip, emek variya emek işte onun için tam bağımsızlık için birleşin emekçiler ortamında afiş açan zat-mod kendisine yazılması için gönderilen taslakları istediği adla yayınlayan bir hazırdan yiyici veya utanç kaynağı olan yayınevi sahibi olmamak için ek bulmuş, kaynak bulmuş. Kitabı dört bölüm olarak görelim, üçü başkasına aitken uysa da uymasa da birini kendisi ekledi diye kitabın kendisi tarafından yazıldığını iddia etmektedir.

Üç kapağın tarafımca oluşturulduğu tarih 09.03.2021 ve klasörümdeki adı jh (44) iken çakma marka yine kendisini haklılaştırmak için çırpınacaktır.

Tabi kitabın dörtte üçü başkasına aitken telif hakkından bahsedilirse, telif neymiş ben halk adamıyım avama uygun şeyler yazarken avamdan gelen telif hakkı sesi de ne ola ki gibi içsel hezeyanlarını aaaaaaaaaaaaa şeklinde höykürebilir, değil mi Super Moderator?

Şimdi bu o da ittir bu da ittir gibi seviyesi düşük bir gözlem gücü olan çakma markaya gönderilmemiş kaynaklarla beraber çakma markayı Kazım Kasnak gibi sapanla avlayalım:

QSVENXrL_o.jpg


Daha çizgi roman karelerine girmedik, Alman-İtalyan... kapaklarına girmedik...Bu kapağa ait diğer kaynaklardan benzerliklerin bulunmasına dair kolaylıklara yer vermedik:



9'u tamamladık ama bir de Milliyet Çocuk'tan örnek verelim:

utbC0MX1_o.jpg


Hani bu Zat-ı Mod markaydı, ne bileyim, üstadı bile yaya bırakacak kadar zengin kapak içerikleri paylaştığı ve bununla kimsenin yarışamayacağı söylenirdi...

Nerede isimler, neden filigran var, ben de filigran var mı? diye hezeyanlara başvurulabilir.

Geçmişin tüm arşivini kategorileştirilmiş şekilde forumumuzda paylaşmış bana karşı zat-ı mod bu soruları soracaktır, çünkü geçmişte ben bu arşivdeki resimleri paylaşınca yine aynı moddaydı. Hatta Ç.F.’de üstadın emeklerini hiçe saymak için ve üstada değer verenlere karşı kendisini üst seviyede konumlandırmak amacıyla bak sen çok önemsiyordun ama çizgi romandan anlamayan birisi bile neler buldu şekilde benim üstümden prim yapmaya çalışırken kaldırımda ölçme biçme ile yapı yapacağını düşünmekteydi.

Bu zat hem fumetti hem de sinema ile ilgiliydi değil mi? Aşağıdaki resme benzer nitelikte bir paylaşımı neden olamaz?



Geçen günlerde XP modeliyle model olan yazılar içinde kapağa dair neden bir şey bulamadı bu zat-ı mod?

l7ps2gpz_o.jpg


Elinde olanları değerli zamanlarda içilen bir Captain Black vişneli meyve olarak gören zatın hangi paylaşımı aşağıdaki gibi niteliklidir:

k4KmpxYS_o.jpg


Teksas'ın numarasını sildiğim için kızdın mı zat-ı mod_?

Lee Van Cleef'li Tom Braks kapağının bozuk halinde sayıyı ve fiyatı bulmaya çalışıp, orjinalinden bir Tom Braks kapak hazırlamıştım. Zat-ı Mod, kitap kapağı gönderdiğinden kapak üzerinde telif hakkını otorite ile çerçeveleyip sen bu kapağın sayısını yazdın ya yanlış yazdın, fiyatını yanlış yazdın, photoshopta sen bir halt yapmadın diye aa aaaa aaa lamıştı. Yani kendisine göre bir açık bulunca vur Allah vur, ama Mandrake gibi kapaklarda düştüğü durumu kapatmak için aaaaaa ya devam etmeliydi.

Zat-ı modun gözlem gücünden bahsetmiştim. Yüzlerce kapaklar bulabildiği iddia edilen zat bu Tom Braks kapağını bulamamış:

NrkVLz3q_o.jpg


Bulduklarımı içselleştirebileceğini düşünmüştür.



Aklınca çok önemli olarak çok önemli yazılar yazdığını düşünen zat-ı modun yazılarının değeri:

2015: Buz dağı hesabınız çok harika, enfes...

2016: Buz dağı hesabınız çok harika, enfes...

2017: Buz dağı hesabınız çok harika, enfes...

2018: Buz dağı hesabınız çok harika, enfes...

2019: Buz dağı hesabınız çok harika, enfes...

2020: Buz dağı hesabınız çok harika, enfes...

2021: Buz dağı hesabınız çok harika, enfes...

2022: Buz dağı hesabınız çok harika, enfes...

2023: Buz dağı hesabınız çok harika, enfes...

XP kasedi bozulmadan devam ediyor...

2024 dünyasında XP ile destanlar yazan zat-ı moda kimin ihtiyacı olabilir ki? Sayılar ve fiyatlarda eksikliğin olmadığı emek kardeşliği üyeleri mi?

VzDz5KGU_o.jpg


Stanley Borack'tan sevgilerle...

TuuxZdYd_o.jpg
 

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,367
15,509
7IIhk9gM_o.png


Nasci in sanguine et perditas secretas Codicus

jYC5h3KO_o.png

8 Ocak 2020'de tarafımıza yapılan operasyonun yıldönümündeyiz...

Saat 2 oldu mu Zat-ı Mod?

Hem forumumuzda hem de diğer forum(lar)da Zat-ı Mod ile bir çekişme, mücadele olduğumuz düşünülerek, çocukluk sevgisi içinde, idrar yarışı içinde olduğumuz düşünülmüş ve düşünülebilecektir hatta kendisini kıskandığımız dahi düşünülebilir.

Çocuk olmadığımız gibi çocukluk sevgisi içinde de yaşamadığımız gibi Zat-ı Mod'un yaptıkları ve bizim yaptıklarımız belli iken ortada bir mücadele veya kıskançlığın bulunma düşüncesi abestir. Bizim yaptığımız en uç şekilde emeğin hakkını emek sömürüsüne karşı korumadır.

Geçmişte kompozisyonların büyük üstadı sıfatını bize yapıştırabileceğini düşünen Zat-ı Mod ile kompozisyonların büyük üstadının münakaşasının sebepleri vardı, ama özet şu idi: Zat-ı Mod hiçbir konuda fikir kabul etmez, fikir kabul ettirir.

Bunu yazan kişinin düşünceleri şu iken resim hakkında üstadlara karşı hüküm verebileceğini düşünmekteydi: Üniversitede Teknik Resim hocamız " Tek bir resim, 500 sahifelik yazıya bedeldir " demişti... Bize göre, bazı yazılar vardır, ki 500 resime de bedeldir, ki bu da öyle bir yazıdır açıkçası.

Yani üstad hata yapmış, kendisini çok ciddiye aldığından kimse tarafından ciddiye alınmayan ve genel anlamda ciddiye alınmaması gereken Zat-Mod'u ciddiye almıştır.

Bu zatın resim paylaşım amacı yazılarına ek süsleme yapmaktır. Yazı ilgi çekici olmazsa(Kendisi edebi nitelikte güzel yazı yazmayacağını çünkü mühendis olduğunu tanımlamıştı. Çünkü Ç.F.'deki çakma Cezmi Ersöz döneminden sıkılmıştı.) resimle prim toplama ve aidiyet duyduğu yerde artan değeriyle aidiyet duyduğu yerin değerli hale gelmesi temel hedeflerindendir. Örneğin yeni kapanan forumda yazılarının binlerce kişi tarafından okunduğunu ve bunun da kendisini ilgi çekici bir yazar olarak tanımlamaya yeter olduğunu düşünmekteydi.

Biz ise bu zatı farklı nedenlerle, kişiselleştirilen nedenlerden ötürü ciddiye aldık ve 8 Ocak 2020'nin unutulmayacak bir tarih olduğunu her zaman hatırladık. Bu nedenle ilgili zat 6 Şubat 2023'te, evet afetin olduğu günde bize karşı yine operasyon çekeceğini düşünerek operasyon başlattığında şaşırmadık ve daha ileri bir zamanda Saat 2 operasyonu yapacakken mor renkli patlıcan yemeğini kol böreğiyle kendisine servis yaptık.

eLQC98QL_o.jpg


Dolayısıyla ortada basitleştirilecek bir durum yoktu ve olmayacak.

Hüdaverdi'den isim almış bu zatın ismini ve memleketinin neresi olduğunu biliyoruz. Bunu nereden biliyoruz şeklinde bir soru sorulursa, 23 Şubat 2013 tarihinde gerçekleşen buluşmadan:

İspat:



İlgili zatın da yer aldığı grup fotoğrafı da yayınlanmıştı:



Nick isimleri yanında isimlere yer verilmiştir. Machine_code nick isimli şahsın isminin ne olduğu yazılıdır, aaaaaaaaa, Ç.F'nin sadığıymış(ÇeKa Ç.F.'nin devamı olarak kendini tanımladığından bu ÇeKa'ya sadıktır.)*, bir daha aaaaaaa, ve şahsın fotoğrafı da paylaşılmıştır, aaaaaaaa.

* Şimdi de Ç.F.'nin devamı olarak kendini tanımlayan Çeka'nın sağdığıdır:

Memleketi hikayesi de mesajda yazılıdır: M.Code dostumuzu gördüğüme ayrıca çok sevindim. Kıvrak zeka tipik bir Karadenizliye benziyor. ...

Zat-ı Mod! Kompozisyonların büyük üstadı ve kompozisyonların büyük üstadına değer veren Winston abimize hakaretlerini o '' masumluk '' maskende, yüzünde göremediğimiz gibi H. abi ile bir araya gelmişken bir lafın varsa neden adamın yüzüne söylemediğini merak ettik...

E hani siz açık ve net değil de kendinizi şöyle tanımlıyordunuz, bu da mı tam bağımsız emek gibi havada kaldı babo: Ne var ki, biz, tam aksine, son derece açık ve netizdir.

Oradaki maskeye uygun düşmezdi herhalde...Aparatifleri kebap yiyebilmek için yememek lazım değil mi? Aynı başkalarının emekleri üstünde hak iddiasında bulunma maskesi gibi mi?

Alt tarafı kitap kapakları, çizgi romanlar ile eğlenen üstad, vef., car. gibi biz de eğleniyoruz; ama arkadaşın hırsları çok büyük. Yanlış olmasın, sanal hırsları çok büyük. Gerçek hayatta yapabildiği ve yapacağı kaldırım üstünde hesap yapmaktır.

Bu nedenle buna göre çizgi romanlar konusunda ilgisiz, bilgisiz birisi olan ben sadece ve sadece onun peşinde olabilirim(Deynekçi Super Mod da Kızıl dayanışması ile buna destek çıkarken benzer ifadeler kullanmıştı.), onu gibi başarıdan başarıya koşan bir nesneyi kıskanmaktayım ve bu nedenle Cat Ballou filmindeki Jane Fonda'nın pozunu bulamayacağımı iddia ediyordu, bu zat...Sonuç: Patlıcan yemeğini kol böreğiyle kendisine servis yaptım...

Yine bu nedenle eğer ben kapaklar konusunda paylaşım bombadırmanı yapıyorsam bu bana yardım yapıldığını göstermektedir. Evet, bu pelerinli çakma Mandrake bunu gerçekten söyledi. Çünkü onun programlanmış beyni bunun dışında bir tanımı kabul edememektedir. Üstad'ın onca yazdıkları veya benim kapaklar konusunda iz sürücü gibi yazdıklarımı karşımızdaki şahıs önemsemedi ve önemseyemez.

Forumlarda bir sürü düşmanın var değil mi Zat-ı Mod? Bugün bir tane daha eklendi değil mi?

Evet, şimdi o çok gizli, gizemler altında cübbelerinin sakladıkları gerçekleri açıklıyorum. İşte biz buyuz, gizli şekilde kurulmuş Zat-ı Mod'u bitirme örgütü:



Alemin derdi sen olmadın ve olamayacaksın, sen sadece bunu hayal edersin.

Bir önceki mesajda Lee Van Cleef'in betimlendiği Tom Braks kapağından bahsetmiştim.

Benim hazırladığım kapak:

Kapağı hazırlarken kullandığım ana resim:

Beni tuzağa düşürmek için kullanabileceğini düşündüğü resimin düzeltilmiş hali:

Tuzağa düşürme girişiminin nedeni basittir. Çünkü bu şey kendisini çok önemli gördüğünden yazıları, resimleri ... sahip olduklarını önemli görmektedir. Çünkü önemli olanın az ve öz anlamda önemli olanlarıdır ve bu nedenle önemli olmaya devam etmelilerdir*. Bu da sözde tam bağımsız ve emek variya emek forumunda olabilirdi ki ilgili Super Moderatorun bu şeye olan destekleyici ifadelerinini temel sebebi buydu.

*Kişilere verdiği tanımsal değerler üzerinden amaçlarını gerçekleştirmeye çalışma planları da bunun bir parçasıydı. Dikkat edelim, bu çizgi roman forumunda yer alabilmek için herkesten değil de kendisine fayda gelebileceğine inandıklarından bir iki özelliği içselleştirirmiş gibi davranmakta, maskesini takmaktadır. Kısa vadeli taktikleri uzun dönemde patlamaktadır.

Şimdi bu emek çorbasının içine Chaplin'nin ayakkabısını atalım:

giphy.gif


Zat-ı Mod Tommiks paylaşmış, yetmemiş orjinali bulmuş, Rus abilerine uygun kapak bulmuş, yetmemiş Mayk Hammer'den daha önce paylaşım yapmamışken Mayk Hammer'den benzerlik bulmuş, yetmemiş Mayk Hammer kapağındaki kadın figüre ait orjinal kapak paylamış. Sen neymişsin be! Kopyacılıkta sınırın var mı?



Tommiks ile orjinale ait resimler bana ait olduğunu kanıtlıyorum:

Kitap kapağının bana ait olduğunu zaten forumumuzda paylaştığım Kitap Kapaklarındaki Benzerlikler Arşivi'nin 4'ncü klasöründe yer alan 004_01 (150) isimli dosyayı gören herkes görebilir.

189 nolu mesajda kullanılan Mandrake içinden kapak bulma hikayesi benim kendisine wetransferle birlikte gönderdiğim, ilk sayının 17'nci sayfasındandır. Sözde bulduğu kapak resmi de benden yaptığı hacılama eseridir, eğer olmasaydı asıl resmi paylaşabilirdi.Çünkü ben asıl resmi paylaşmadım.

Zat-ı Mod'un paylaşımı:



Kendisine gönderdiğim resim:



Bunu da göndermiştim, bunun neden paylaşılmadığını anlamadım. Tam bağımsızlığa uymaz mıydı?

6aoNyd6V_o.jpg


Çakma marka emeğin forumunda(!) 190 nolu mesajında kullandığı kapak resimleri benden kopyaladığı belli olmasın diye Yeni Teks 132'den iki kapak paylaşmış, Google amcası sayesinde bir Sırp kapağı bulup iki yerde kullanmış, orjinal Tex kapakları paylaşmazken nasıl olmuşsa paylaşmış ve bunların hepsinin kökenini bulmuş. He he aynen öyle... de Tex Altın Seri'ye bu kadar yatkınmış gibi imaj çizerken '' sözde '' marka neden Altın Seri'den kapak paylaşamamıştır?

Çakma markanın paylaşımı:



Markanın paylaşmadığı ve paylaşamayacağı kapak:



Sazan isimli markanın ürün geliştirme sürecini hatırlatan Zat-ı Mod, Mandrake kapaklarında olduğu gibi olta ile iletişim kurup 191 nolu mesajında Tex kapakları sıralamıştır:



ama nedense orjinal kapağı bu sefer bulamamış. Neden benim paylaşmamış olmam mıdır?

Kendisinin bu kapakları bu şekilde sıralı paylaşmasının sebebi kendisine had bildirmemdi:

Senin bir kopyacı, hazırdan yemeğe alışmış bir ... olduğunu kanıtlamaya devam ediyorum:

1-



2-


Kopyacı, emek hırsızı! Al bunları da bulmuşsun gibi paylaş:



Bunun hangi kapak olduğunu Teksçiler bilir, sen bilir misin ...:



Kendisinin tüm çırpınışlarına rağmen XP döneminden kalma programlarla sıraladığı resimlerin de kopyacılık, emek hırsızlığı ürünü olduğunu kanıtlamıştım. E hani sizde emek vardı siz emek variya emek için ölürüz diyordunuz Super Moderator yoldaş, emeğin olduğu yerde bu beleşçi ile emek nasıl bir arada olabiliyor?

rct8BaYQ_o.jpg


70 tane kapak bulamamış, 19 tane resim koymuş!

Beş tanesi film karesi, beş tanesi Alman, ikisi İspanyol, iki İtalyan, bir Fransız...



Paylaşımda bulunanların sana ait olmadığına, senin böyle bir paylaşım yapamayacağına dair kanıtlar:

Kanıt no 1:



Kanıt no 2:



Kanıt no 3:



Kanıt no 4:



F2lXth3R_o.png

Şimdi o çokça sıraladığı Tex konusuna geri dönelim.

Demek ki, Zat-ı Mod'un Tex'e olan ilgisinin kaynağı ifademe karşılık kendisi ispatlama çırpınışıymış... Sıkı bir çizgiromancı değiliz, sadece çizgiroman okuruyuz demek için daha çok çırpınmak lazım...

Madem filmlerden benzerlik bulunamaz denildiğinde filmlerden kopyacılık yapılıyor, Tex'ten bulunamaz denildiğinde Tex kopyacılığı yapılmaya başlanıyor merak yani sadece merak etek altına olan ilginin oluşması bireysel bir hırstan mı kaynaklanıyor yoksa bazı şeylerin dışavurumu mu:

İspat:



Zat- ı Mod Tom Braks kapağı ile kitap kapağı benzerliği bulmuş...



Senin kariyerin, hırsızlık dışında bir anlama sahip mi Zat-ı Mod_? Bu linkteki resmi hex ile açsak tarih ne olabilir:



Zat-ı Mod o kadar Alman kapaklarına aşina olduğu ve bir kapak buldu mu onbin beş yüz tane aynı resmi paylaştığı halde bu Tom Braks kapağı için Alman kapağı bulamamış! Hayırdır, dünyayı kurtaran adamın kır saçlı torunu filminden oyunculuk teklifi mi geldi de şu kapağı bulamamıştır, Zat-ı Mod:



Çok fazla Tom Braks dedik, biraz paylaşım yapıp kıskananları çatlatalım:



192 nolu mesajında kullandığı resimde ise Zat-ı Mod ileri hacılama taktiklerine başvurarak, Tommiks, Zagor ve Zembla'dan benzerlik bulmuş.



Kendisine gönderdiğim diğer kapakları beğenmemiş ve Alman kapaklardan devam etmiş.

3nZYN44B_o.jpg


Çünkü tam bağımsızlığa uygun tam uyan resimler için Türk ve Alman kapaklarına emek çekenlerin emeklerini hacılama daha kolaydır:





197 nolu mesajında demiş ki ben filmlerden benzerlik bulabilirim.

jspddSOV_o.jpg


Sen, gerçekten mi? Sen İtalyan erotik değil de western erotik çizgi romanlarla nasıl tanıştın: Senden forumundaki Zorro'nun erotik çizgi romanını istedim ve sen bana bana dosya.tc isimli site aracılığıyla gönderdikten sonra seninle konuşmalarımızdan sonra.

Zorro'nun erotik çizgi romanının kapağı da şuydu:

Zat-ı Mod Johnny Nero fumettiyi öğrenmiş, içselleştirmiş ve benzerlik bulmuş. Vay be...diyemeyeceğim. Çünkü o hacılanan kapak fumettiler ile aktörler hakkında yazdığım yazıdan tırtıklanmıştır:

Marcello Mastroianni - Johnny Nero



Sen benim paylaştığım veya sana gönderdiğim resimlerle bana karşı iddialı cümleler mi kuruyorsun? Bu şuna benziyor. Oğluma diyorum ki oğlum işte ev, işte yemek... Ye iç faturalara da karışma, ama sigara istersen alkol istersen git çalış. Sonra bir bakıyoruz, hem alkol almış hem de sigara. Sonra oğul konuşuyor: sen alkol alamaz dedin ya gittin aldım, sigara alamazsın dedin aldım içeceğim. Benimle bundan sonra doğru konuş ulan. Meğer bu aaaaaa gibi çok bağıran oğul, uyurken bizim cüzdandan tırtıklama yapmış, bir de aaaaa diye bize bağırıyor.

İspat:



Kodların değil...Kopyacılığın efendisi...

idshOUdG_o.jpg

Herhalde kalkanlar altında V işareti yapan Zat-ı Mod geçmişe dönüş için araç tasarlayıp kendisinin paylaşımlarının üstüne konduğumu düşünüyor ve bu nedenle ben değil sen benden kopyalama yapıyorsun diyebilir. Bazıları sıcak sever, aaaaaa larla çok höykürenler ise çirkefliği severler.

Sen sözde Ringo ile film karesi arasında bağıntı bulup, paylaşım yapan Zat-ı Mod! Ringo'dan da paylaşım yapabiliyordun ya hala bekliyorum...Hangi kapak için olduğunu sen bileceksin.

Madem kopyacılık yapılmaktadır, o zaman başkalarından hacılananlara ek bizimkiler neden eklenmemektedir?

Çok ilginç...Tork gücü yetmiyor anlaşılan.



Kendileri şöyle diyordu: Neden bu kadar paylaşım yapıyorsun, az paylaş ki paylaştıkların değerli olsun. Bak beğeni sayıları giderek azalıyor. Ne kadar iyi niyetli bir insancık, beni düşünürmüş paylaşa paylaşa elimde bir şey kalmayacakmış...Maskeli yüzü indiğinde ise bunu neden söylediğini anlamaktayız: Sen çıtayı çok yükselttin, senin gibi paylaşım yapmak için zaman harcamam lazım.

DDjbGiOK_o.jpg

Kapaklarla zaman kaybetmek istemeyen çakma marka ne yapabilir, tabi ki kopyacılık, emek üstüne konma...

Emeğin Kızıllaştırıldığı yerin modu ne yapmış, nazlı nazlı kopya ile benim bulduğum üç resmi dörde tamamlamış:



Zat-ı Codicus Bremen Mızıkacılarını çok okumuş anlaşılan da forumuyla beraber değerli hale gelmeye dair üç resim bana aittir.

İspat:



Kopyalamadım, zorlamalı da olsa ekleme yaptım diyorsa o sondaki fotoğrafın neden daha iyi halini bulamamıştır, Zat-ı Mod? Yoksa tork gücü mü yetmedi:



Zat-ı şahane şu paylaşımı yapmış:

B1t7Du2M_o.jpg


6'dan Teksas ve Tommiksler aynı, Tom Braks'ı da salla, ortadakiler ne alaka babo_? Colt 45 kapağındaki iki kovboy Türkiye'de yayınlanmış iki farklı kapakta kullanılmışken sen kapakları bulamadın mı cilası dökülmüş marka?

Colt 45'in kaynağını şimdi paylaşıyım da sen Türkiye'de yayınlanmış ilgili kapakları şimdi paylaşabilirsen paylaş babo(6 için kaldı 4 ha gayret):



Ben nereden bulayım, dünya tarihini değiştirecek çok önemli hesaplar ve yazılar yazıyorum, sen çıtayı yükselttin... Tamam, Giovanni Bragolin'in tablosundaki ağlama maskesi takma.

Senin sözde bulduğun altıyı bitiren paylaşımı yapıyorum ve şimdi git forumuna hemen kendin bulmuşsun gibi paylaş, ama Teksas ve Tommiks'in hangi sayı olduğunu bulmak sana düşüyor babo(İpucu: Titanik'e ait buz dağı hesabınız şahane diyen arkadaşın memleketinin plaka numarası, hani köfte möfte yiyip seni davet etmediklerinden içerlediğin hal):

nOO4eu0O_o.jpg


PQH.gif


232 nolu mesajına ait resimde ise 1960 yılına ait Unforgiven filminden benzerlik bulmuş, orjinal kapak veya beyaz kapaktan vazgeçmiş ve iki tane tuhaf kapak eklemiş Zat-ı Mod:



Şimdi şuraya bak Zat-ı Mod, sen daha yola çıkmaya hazırlanırken ben yoldan geliyordum:

mq2oGQDW_o.jpg


Kadın figür Daliah Lavi'den esinlenilerek çizilmiştir. Resim mi istiyorsun, asıl tüfekli kimdir diye mi soruyorsun ara bul.

Bir önceki yazımda bu sözde paylaşımcının tüfekli kovboya ait neden dört adet paylaşım yaptığına değinmiştim. Cevap gelmedi. O zaman devam edelim.

Milliyet çocuk paylaşımlarımı da kopyalayan Zat-ı Mod ne yazmıştı:

N.B.: Bazı kitapların ' e.g. Mandrake ' kapak resimlerinin benzerlerinin olduğu tahmin edilse de, bulunması gerçekten de zor, lakin dikkat edilirse böyle benzerlikler, tüm benzerliklerin en fazla % 5' i olduğu için, o kadar da önemli değil... ' Neden_?... Şundan: Benzerlikler bulmak isteniliyorsa, başlangıçta Mandrake ya da benzeri zor kitaplarla uğraşmaya gerek yok, ki bize göre Süper Teks evladır...

Yani Süper Teks helva değil, evla mı oluyor? Tamam.

Benim paylaşımlarımı kopyalıyorsun, pardon ek malzeme ile şenlendiriyorsun. Çünkü senin elinin değdiği her şey çürümez, daha da değerli hale gelir değil mi? Daha önce paylaştığım şu resmi neden görmedin babo, dörtlü değil altılı paylaşım da yapardın neden yapamadın Zat-ı Mod:



Bu arada kıskançlık içinde çatladığımdan hemen sağdaki resme ait kaynağı paylaşayım:



Hani Süper Teks evla idi, Süper Teks helvasını yer misin babo:

8u9XvrEQ_o.jpg

***************************
12.02.2024 nolu UPDATE:

Rusya'yı emperyalist bir terör organizasyonu olarak görmemek için taklalar atan ÇeKa'nın kutsal savaşçısı Zat-ı Mod Naziler'in(Alman ulusal sosyalizmi) Alman emperyalizmini temsil ettiğini, Rus işgali altındaki Kiril Adaları'nın gerçek sahibi olan Japonya'nın bile emperyalist olduğuna dair ÇeKa propagandalarına katılmıştır:



Tüm bu XP kalıntısı saçmalarından önce ise kendisine yönelttiğim ithamları hiçe sayarak hiçbir şey olmamış gibi yani kendisine yakışır şekilde tüfekli kovboya ait kapak resimlerini utanması, sıkılması, şerefi olmaksızın eski paylaşımlarıma dair derin araştırma sonucu paylaşmıştır:



Şerefi içtiği sigaranın külü kadar olan Rus kolyelisi machine_code nick ismini kullanan Murat Ş...'e soruyorum,
madem kendini bir boy uzatacaksın neden Milliyet Çocuk kapağını paylaşamadın? Yoksa neden benim daha önce paylaşmamış olmam olmasın ezik Rus kolyelisi?

Japonya emperyalisttir öyle mi? Sen çizmeyi çok aştın aşağılık sefil.

ÇeKa'nın çıkarları için Çizgi Diyarı'na karşıtlık yapan Rus kolyelisi ezik Murat! Senin gibi ezik Rus kolyelileriyle Amiral Battı oyunu oynamaya devam edeceğim, sonuna kadar:


Örneğin sen ÇeKa'daki şu mesajında bir şeyler vızıldıyordun, hatırladın mı:



Emek emek diye bağırırken emek hırsızlığını öyle bir içselleştirmişsin ki Çizgi Diyarının filigranını silmeyi hatta yeni bir resim bulmayı bile düşünemezsin. Hayırdır, bunu bile yapamayacak kadar aciz bir marka mısın?

Göya kapakların kökenindeki filmi bulabilirmişsin gibi bir imaj çizen bir sefil değil de marka mısın, öyle mi at sevdasının sıcaklığını içinde hisseden?

Şimdi Ringo kapağına bir daha bak, bir de bu kitap kapağına. Senin Alman kapak sevdan mı kökendir yoksa Ringo kapaklarında kullanılan standartlık mı kökendir babo? Filmden bir şey bulmak ve sen mi?



Sen ne diyordun tur atan Murat? Kapaklar konusunda birkaç kişi ilgilidir, zaman boşa harcanıyor da bilmem ne...Seni ÇeKa'da kaç kişi beğeniyor ve neden paylaşımlarına devam ediyorsun. Ya, ya...Çıtadan bahset koçum, çıtadan. Senin fil dişi kulelerini yerle bir etmekten kanatlı beygir sevdalısı...


Neden Goril Avcıları için Tom Braks'tan devam ediyorsun Murat? Orjinal Amerikan kapağı bulamadığın gibi İspanyol, Alman kapaklarından da mı bir şey bulamadın? Ben bulana kadar bir şey bulamıyor musun Agop Yapsın Yakup Binsin ndeki Yakup'un oğlu?



***************************
Sen 8 Ocak 2020 tarihinde ne yazmıştın: Şimdi ne yapıyorsunuz_?... Gözünüzü açacaksınız gözünüzü... Hem de iri iri... Patlarcasına... Bir çizgiromanın kapak resmi, bu film afişinden esinlenilmiştir... Bu çizgiromanın adı nedir_?...

Ben cevabı hem Tommiks hem de Capitan Miki kapaklarıyla vermiştim. Şimdi sıra bende. Aşağıdaki resme ait Türkiye'de yayınlanmış çizgi roman kapağını, ilgili filmdeki ilgili fotoğrafın aslını bul ve bundan sonra bir daha bu filmden benzerlik bulamaz diye yazmayayım.
m6rVNne8_o.jpg


Yoksa yine çıtadan ve zamanın değerinden mi bahsedeceksin? Hiçbir hakkının olmadığını dikkate alıp ne yapacaksan yap.

a.gif
 
Son düzenleme:
Üst