" Enver Paşa Efsanesi " RENKLİ

camozu

Onursal Üye
12 May 2014
181
3,470
slxxn1bfi3tf83b7g.jpg

1-vert.jpg

neptunn nickli arkadaşımızın 2009 yılında paylaştığı bu eseri elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım ve renklendirdim.. umarım beğenirsiniz.. iyi okumalar

anigif5ece56e205083d37.gif

Son düzenleme:

veryabsurd

Çeviri & Balonlama
3 Ara 2014
497
6,330
Harika bir çalışma olmuş.
Ne kadar emek verdiğinizi düşünemiyorum bile.
Ellerinize sağlık.

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,342
8,234
Değerli camozu üstat,
Yakın tarihin bu çok konuşulan ve Osmanlı'nın son dönemine damga vurmuş olduğu halde hakkında pek de fazla birşey bilinmeyen kişisiyle ilgili usta çizer Suat Yalaz'ın harikulade çalışmasını büyük emekler harcayarak mükemmel biçimde renklendirmişsiniz, ellerinize sağlık.
Elbette çizgi romandan tarih öğrenilmez ama keşke bu tür eserler çoğalsa da okumayı pek sevmeyen toplumumuz yüzeysel de olsa geçmiş olayları ve kişileri biraz daha iyi tanısa. Örneğin Tex'te sık sık Amerikan İç Savaşı ile ilgili önemli olaylar ve kişilerden bahsedildiği için çok uzaktaki bizler bile söz konusu kişi ve olaylara aşinayız.
Emekleriniz ve paylaşımınız için çok teşekkürler, elleriniz dert görmesin...

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,364
77,456
Karagümrük
Gerek Karaoğlan gerekse bu eserde yapmış olduğunuz renklendirme mükemmel ötesi. Emekleriniz için teşekkürler.

Yalnız çizgi roman başlığındaki Enver Paşa Efsanesi koskoca bir palavradır. Verdiği hatalı kararlarla doksan binden fazla mehmetçiğimizin sarıkamış'ta donarak şehit olmasına neden olan bir adamdır bu Enver paşa. Enver paşa, Talat paşa ve Cemal paşa için İstiklal marşımızın şairi Mehmet Akif bakın ne yazmış:

Üç beyinsiz kafanın derdine otuz milyon halk,
Bak nasıl doğranıyor kalk baba, kabrinden kalk.

Bu çakma Napolyonlar yüzünden 1.Dünya savaşına girilmiş ve zamane halkı perişan edilmiştir.

Ruhi Su, bir türküsünde bakın bu zalim adam için ne demiş :

Oltu’dan girdik de Sarıkamış’a
Akıl ermez orada yatan leşe
Askeri kırdıran Enveri Paşa
Kitlendi kapılar mekan ağladı

Bu kibir abidesi zalim paşanın Mustafa Kemal Atatürk'ü ne kadar kıskandığı da bilinmektedir.
(Bakınız, A.Müderrisoğlu, Sarıkamış dramı, Bilgi yayınevi)

Amacım tartışma yaratmak değil, ama bu tür adamlara efsane denilmesini de kabul etmiyorum, reddediyorum.
Üç beyinsiz kafaya cehennemde iyi kömür küremeler diliyorum.

Son düzenleme:

camozu

Onursal Üye
12 May 2014
181
3,470
Gerek Karaoğlan gerekse bu eserde yapmış olduğunuz renklendirme mükemmel ötesi. Emekleriniz için teşekkürler.

Yalnız çizgi roman başlığındaki Enver Paşa Efsanesi koskoca bir palavradır. Verdiği hatalı kararlarla doksan binden fazla mehmetçiğimizin sarıkamış'ta donarak şehit olmasına neden olan bir adamdır bu Enver paşa. Enver paşa, Talat paşa ve Cemal paşa için İstiklal marşımızın şairi Mehmet Akif bakın ne yazmış:

Üç beyinsiz kafanın derdine otuz milyon halk,
Bak nasıl doğranıyor kalk baba, kabrinden kalk.

Bu çakma Napolyonlar yüzünden 1.Dünya savaşına girilmiş ve zamane halkı perişan edilmiştir.

Ruhi Su, bir türküsünde bakın bu zalim adam için ne demiş :

Oltu’dan girdik de Sarıkamış’a
Akıl ermez orada yatan leşe
Askeri kırdıran Enveri Paşa
Kitlendi kapılar mekan ağladı

Bu kibir abidesi zalim paşanın Mustafa Kemal Atatürk'ü ne kadar kıskandığı da bilinmektedir.
(Bakınız, A.Müderrisoğlu, Sarıkamış dramı, Bilgi yayınevi)

Amacım tartışma yaratmak değil, ama bu tür adamlara efsane denilmesini de kabul etmiyorum, reddediyorum.
Üç beyinsiz kafaya cehennemde iyi kömür küremeler diliyorum.

sayın ihtiyardost eserin adı kitabın kapağında Enver Paşa Efsanesi diye belirtildiği için ben de başlığa öyle yazdım..

camozu

Onursal Üye
12 May 2014
181
3,470

sayın farubi evet renklendirme..Suat Yalaz üstad siyah beyaz ve ara tonları o kadar güzel tonlamış ki adeta siyah beyaz fotoğraf gibi olmuş.. ben her kareyi tek tek keserek önce otomatik renklendirme yaptım,sonrasında photoshop da renk değiştirme bölümü ile kare içindeki birbirine uyumsuz renkleri değiştirerek uyumlu hale getirdim..

farubi

Aktif Üye
20 Eki 2009
316
5,205
sayın farubi evet renklendirme..Suat Yalaz üstad siyah beyaz ve ara tonları o kadar güzel tonlamış ki adeta siyah beyaz fotoğraf gibi olmuş.. ben her kareyi tek tek keserek önce otomatik renklendirme yaptım,sonrasında photoshop da renk değiştirme bölümü ile kare içindeki birbirine uyumsuz renkleri değiştirerek uyumlu hale getirdim..

emekleriniz için teşekkürler...:):):)

tahsin

Aktif Üye
10 Kas 2015
339
813
üstad renklendime çalışmanız çok başarılı.ellerinize sağlık.Suat Yalaz eserlerine verdiğiniz önemi ve Karaoğlan paylaşimlarınızı biliyoruz.bu başarılı renklendirme çalışmanızı Karaoğlan'ın ilk macerası Asya kaplanı'ndan başlayarak sürdürmenizi diliyor ve bekliyorum. saygılar.