Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeni sayı için çok teşekkür ederim @orpa üstadım.
Dün ne yediğimi unuturken, on yıl önceki bu kapağı hatırlayan @Shoryuken dostumu da tebrik ediyorum, helal olsun bu hafızaya
"Uygarlık" denince hep zulüm vardır orada, ister kadın, ister erkek olsun baş kahramanı,
bu seride bir kadın olarak görüyoruz: Eleanor! İbretle okuyorum bu heyecanlı seriyi.
Peki günümüz dünyasında? Trump, Putin, Zelenski, Netanyahu, Hamaney
ve daha birçoğu milyonlarca insanın ölümüne neden olmadılar mı, olmaya devam etmiyorlar mı?
Hem de şu son birkaç yılda! Hemen bakıyorum, 2023'teki saldırılarından itibaren İsrail 72 bin Filistinliyi öldürmüş...
ve biz de silah üretmeyi başarı sayıyoruz, bunları satmaktan gurur duyuyoruz.
O silahlar Filistin'de, Ukrayna'da köylerde kullanılıyor! Sıradan insanlar, köylüler
tarlalarını sürmek, ekmek ve biçmek ve yüzyıllardır yaşadıkları gibi yaşamaya
çalışırken bir gün bir dron başlarında, evlerinin üzerinde patlayıp onları öldürüyor,
evlerini yurtlarını yakıp yıkıyor. Bu dediğim gerçek, Rusya, sınırına yakın köyleri
bu şekilde insansızlaştırıp, yakıp yıkıp, sonra da ele geçiriyor usul usul, adım adım,
yıllardır. Taktikleri bu, büyük katliam yapmadan, dikkat çekmeden...
CSIS tarafından yayımlanan "Rusya'nın Ukrayna'daki Yıpratma Savaşı" başlıklı raporunda,
Moskova'nın askeri ilerlemesine rağmen sahada "ağır bedeller ödediği" belirtildi.
Raporda, Şubat 2022'den bu yana Rus ordusunun ölü, yaralı ve kayıp olmak üzere
sahada 1,2 milyon personel kaybı yaşadığı, bunların yaklaşık 325 bininin hayatını kaybettiği aktarıldı.
Bu rakamın, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana herhangi bir büyük gücün bir savaşta verdiği
en yüksek kayıplar arasında yer aldığı vurgulandı.
Ukrayna tarafında ise ölü, yaralı ve kayıp sayısının 500 bin ile 600 bin arasında olduğu ifade edilen raporda, can kaybının da 100 bin ile 140 bin arasında değiştiğinin tahmin edildiği aktarıldı.
Raporda, mevcut çatışma temposunun sürmesi halinde, her iki taraftan ölü,
yaralı ve kayıp asker sayısının bu yıl bahara kadar 2 milyona ulaşabileceği savunuldu...
Korkunç rakamlar, günümüz dünyasında, çağdaş uygarlık dediğimiz dünyada...