b) Klasik fiziğin sonu gelmedi saygıdeğer Yalçın Küçük. Herkes kuantum fiziği geldi diye klasik fiziğin bittiğini sanıyor. Yahu bunlar boyut sorunu. atom dışındaki büyüklüklerde halen klasik fizik geçerli. Bunu yaşayacağınız her an siz kuantum fiziğin değil klasik fiziğin kurallarına tabi olarak yaşar (ileride klasik fizik de elbette gelişecek evrimleşecek ama atom dışındaki dünyanın kurallarının gelişmesi olarak evrimleşecektir ; atom altı dünyanın kurallarına göre değil)...
a) Einstein'in görelilik teorisi öyle mutlaklaştırılıyor ki , yanlışlanamaz sanılıyor. Okul hayatımda da Fizik hocama ve öğrenci arkadaşlarıma da anlatmıştım. GÖRELİLİK adı üstünde öznel bir durumdur. Yani o insana göredir. Olaya , olguya , doğaya göre değildir. Çünkü bu saydıklarım insandan bağımsız , insanın dışında vardır , var olacaktır. Hele zamanda yolculuk tam bir olacak iş değil (burada anlatıldığı anlamda) ... Zamanın yavaşlaması vb. tam bir safsata. Yok uzaydaki uyduda saat yavaş çalışıyormuş vb. Yahu zaman saate mi bağlı... Yani uzayda saat dursaydı zaman durmuş mu olurdu?...