Dylan Dog

cekicenim

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
6 Şub 2018
322
6,211
KSK
Dylan Dog serisine İtalya'da son zamanlarda yayınlananlardan başlayalım.
470 Bis (Kasım 2025):

542ef4050cbf16e2cd83118fc6d5b3e4.jpg

wolverine

Yeni Üye
27 Mar 2009
117
427
Bu Dylan Dog ile alakalı olarak Ülkemizde bile halen yayınlanmaya devam etmesi bence inanılmaz şaşırtıcı geliyor. Evet severek satın aldığım ve okuduğum bir eser ama onca yayın bitmişken Dylanın devam ettirecek bir (Sonuçta bir teks zagor martine değil okuyucu nezdinde) satışa sahip olması ve hatta orjinal serisinde 223 sanırım ulaşmış olması insanı sevindiriyor. Sitemizde de bir çok sayısı derlenip yayınlandığı için merak eden ve hiç okumayanlara tavsiye edebilirim.
Çalışmanız için de teşekkürler. Ancak Dylan Doğ yayınlandığı uzun yıllar ve değişik başlıkları nedeni ile çok ciddi bir eser birikimine sahiptir.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,691
7,333
Şu Dylan'ın, gerçekten ne kadar sattığını bilmiyorum ama, nasıl bu kadar düzenli olarak bunca yıldır şaşmaz bir şekilde yayınlandığını hiç anlamıyorum. En başlarından 30-40 tane de okumuşluğum vardır. Bir yerden sonra çok beklendik geliyordu hikayeler.
Telifi mi çok ucuz, sürekli kendini kurtaracak kadar satmasına neden olan okuyan/okumayan ama satın alan sadık bir kitlesi mi var nedir? Onca güzel Bonelli yürüyememişken, nasıl Dylan Dog bu kadar basılıyor her ay, kaç yıldır, anlayamıyorum..

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
778
9,882
Şu Dylan'ın, gerçekten ne kadar sattığını bilmiyorum ama, nasıl bu kadar düzenli olarak bunca yıldır şaşmaz bir şekilde yayınlandığını hiç anlamıyorum. En başlarından 30-40 tane de okumuşluğum vardır. Bir yerden sonra çok beklendik geliyordu hikayeler.
Telifi mi çok ucuz, sürekli kendini kurtaracak kadar satmasına neden olan okuyan/okumayan ama satın alan sadık bir kitlesi mi var nedir? Onca güzel Bonelli yürüyememişken, nasıl Dylan Dog bu kadar basılıyor her ay, kaç yıldır, anlayamıyorum..
Son 3–4 senedir daha önce okumadığım bir Fumetti serisini baştan okuyup bitirmeye, devam ediyorsa da yakalamaya çalışıyorum. Bu süreçte Teks, Martin Mystere, Büyülü Rüzgar, Saguaro ve Dampyr okudum. Bu sene ise benim için Dylan Dog senesi oldu. Yaklaşık 50 albüm okumuş olmama rağmen hâlâ bu karakterin tam olarak ne yaptığını anlamış değilim.

Kendine “kabuslar dedektifi” diyen Dylan’ın başından onca doğaüstü macera geçmesine rağmen hâlâ bir müşteri süpernatural bir olayla geldiğinde ilk refleksi “Hayal görüyorsun”, “Rüya görüyorsun” gibi laflar etmek oluyor. Onca yaşadığı şeyden sonra bile hâlâ rasyonel açıklama araması bana bazen garip geliyor.

Ayrıca yardımcısı Groucho’nun ne gibi bir ruhsal rahatsızlığa sahip olduğunu da tam anlayabilmiş değilim.

Belki sayılar ileredikçe karakterler ve ana tema daha net oturur diye bir 50–60 sayı daha okumayı düşünüyorum. Ama an itibarıyla benim sıralamamda yeri şöyle:

1- Zagor / Mister No
2- Kaptan Swing / Teksas / Tommiks
3- Dampyr / Martin Mystere / Büyülü Rüzgar
4- Tex
5- Kit Taylor / Tom Braks
6- Dylan Dog

Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,511
9,351
Dylan Dog maceralarına bakış açım, sevgim ya da ilgim Martin Mystere maceralarına olduğu gibi değil. Zaman zaman , Dylan Dog maceraları hakkında, Sn. @murats ya da Sn. @cizgicicocuk 'un düşüncelerine benzer düşüncelere sahibim. Ancak, bazen ilgimi çekenler de bulunuyor, tıpkı bu macera gibi ! Öncelikle , Cestaro Bros'un kapak resmi hem çizim hem de renklendirme gibi özelliklerle beğenilmeyecek gibi değil. Bir diğer özellik ise maceranın çizerinin Giancarlo Alessandrini olması. Martin maceralarının başlangıcında ağırlıklı olarak kendisini görmüştük, sonra da serinin alışageldiğimiz kapak ressamı olmuştu. Martin serisinde gördüğümüz, oldukça '' Alessandrini'ye özgü '' portre çizimleri bu kitapta da bulunuyor. Dylan Dog sever okurlara tabii saygı duyuyorum. Ancak , çizgi roman okur kitlesindekiler, özellikle senaryo yapısında yer alan '' olay örgüsü '' konusunda farklı beklentilere sahip olabiliyor.

Teşekkürler Sn. @cekicenim . Çeviri faaliyetlerinde bulunan diğer dostlar gibi, kısa zamanda çizgi roman arşivimize katkınız tartışılmaz. Çevireceğinizi bildirdiğiniz, bu serinin diğer kitaplarını da merakla beklemekteyim.

batterton

Aktif Üye
23 Kas 2014
378
1,789
Son 3–4 senedir daha önce okumadığım bir Fumetti serisini baştan okuyup bitirmeye, devam ediyorsa da yakalamaya çalışıyorum. Bu süreçte Teks, Martin Mystere, Büyülü Rüzgar, Saguaro ve Dampyr okudum. Bu sene ise benim için Dylan Dog senesi oldu. Yaklaşık 50 albüm okumuş olmama rağmen hâlâ bu karakterin tam olarak ne yaptığını anlamış değilim.

Kendine “kabuslar dedektifi” diyen Dylan’ın başından onca doğaüstü macera geçmesine rağmen hâlâ bir müşteri süpernatural bir olayla geldiğinde ilk refleksi “Hayal görüyorsun”, “Rüya görüyorsun” gibi laflar etmek oluyor. Onca yaşadığı şeyden sonra bile hâlâ rasyonel açıklama araması bana bazen garip geliyor.

Ayrıca yardımcısı Groucho’nun ne gibi bir ruhsal rahatsızlığa sahip olduğunu da tam anlayabilmiş değilim.

Belki sayılar ileredikçe karakterler ve ana tema daha net oturur diye bir 50–60 sayı daha okumayı düşünüyorum. Ama an itibarıyla benim sıralamamda yeri şöyle:

1- Zagor / Mister No
2- Kaptan Swing / Teksas / Tommiks
3- Dampyr / Martin Mystere / Büyülü Rüzgar
4- Tex
5- Kit Taylor / Tom Braks
6- Dylan Dog
Ben de sizin gibi düşünüyorum, Dylan Dog ile aram bir türlü iyi olmadı. Favorim Zagor ama bahsettiğiniz tepkileri o da veriyor. " Bu anlatılanlar gerçek olamaz sevgili fıçım, mutlaka mantıklı bir açıklaması olmalı " Neyin mantığı ? Kurt adamlarla, vampirlerle, zombilerle yediğin içtiğin ayrı gitmez olmuş, yetmemiş uzaylılarla mücadele etmişsin. Bu da yetmemiş manitunun diyarını ikinci evin yapmış, gidip geliyorsun. Ne bataklık canavarın biter, ne ruhların. He Zagor gardaş he, sen mantığınla düşünmekten vazgeçme 🤣