Dylan Dog serisine İtalya'da son zamanlarda yayınlananlardan başlayalım.
470 Bis (Kasım 2025):
470 Bis (Kasım 2025):
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Son 3–4 senedir daha önce okumadığım bir Fumetti serisini baştan okuyup bitirmeye, devam ediyorsa da yakalamaya çalışıyorum. Bu süreçte Teks, Martin Mystere, Büyülü Rüzgar, Saguaro ve Dampyr okudum. Bu sene ise benim için Dylan Dog senesi oldu. Yaklaşık 50 albüm okumuş olmama rağmen hâlâ bu karakterin tam olarak ne yaptığını anlamış değilim.Şu Dylan'ın, gerçekten ne kadar sattığını bilmiyorum ama, nasıl bu kadar düzenli olarak bunca yıldır şaşmaz bir şekilde yayınlandığını hiç anlamıyorum. En başlarından 30-40 tane de okumuşluğum vardır. Bir yerden sonra çok beklendik geliyordu hikayeler.
Telifi mi çok ucuz, sürekli kendini kurtaracak kadar satmasına neden olan okuyan/okumayan ama satın alan sadık bir kitlesi mi var nedir? Onca güzel Bonelli yürüyememişken, nasıl Dylan Dog bu kadar basılıyor her ay, kaç yıldır, anlayamıyorum..
Ben de sizin gibi düşünüyorum, Dylan Dog ile aram bir türlü iyi olmadı. Favorim Zagor ama bahsettiğiniz tepkileri o da veriyor. " Bu anlatılanlar gerçek olamaz sevgili fıçım, mutlaka mantıklı bir açıklaması olmalı " Neyin mantığı ? Kurt adamlarla, vampirlerle, zombilerle yediğin içtiğin ayrı gitmez olmuş, yetmemiş uzaylılarla mücadele etmişsin. Bu da yetmemiş manitunun diyarını ikinci evin yapmış, gidip geliyorsun. Ne bataklık canavarın biter, ne ruhların. He Zagor gardaş he, sen mantığınla düşünmekten vazgeçmeSon 3–4 senedir daha önce okumadığım bir Fumetti serisini baştan okuyup bitirmeye, devam ediyorsa da yakalamaya çalışıyorum. Bu süreçte Teks, Martin Mystere, Büyülü Rüzgar, Saguaro ve Dampyr okudum. Bu sene ise benim için Dylan Dog senesi oldu. Yaklaşık 50 albüm okumuş olmama rağmen hâlâ bu karakterin tam olarak ne yaptığını anlamış değilim.
Kendine “kabuslar dedektifi” diyen Dylan’ın başından onca doğaüstü macera geçmesine rağmen hâlâ bir müşteri süpernatural bir olayla geldiğinde ilk refleksi “Hayal görüyorsun”, “Rüya görüyorsun” gibi laflar etmek oluyor. Onca yaşadığı şeyden sonra bile hâlâ rasyonel açıklama araması bana bazen garip geliyor.
Ayrıca yardımcısı Groucho’nun ne gibi bir ruhsal rahatsızlığa sahip olduğunu da tam anlayabilmiş değilim.
Belki sayılar ileredikçe karakterler ve ana tema daha net oturur diye bir 50–60 sayı daha okumayı düşünüyorum. Ama an itibarıyla benim sıralamamda yeri şöyle:
1- Zagor / Mister No
2- Kaptan Swing / Teksas / Tommiks
3- Dampyr / Martin Mystere / Büyülü Rüzgar
4- Tex
5- Kit Taylor / Tom Braks
6- Dylan Dog