rasel
Yapay Zeka Çeviri Balonlama
- 12 Kas 2010
- 678
- 20,104
Sayın. Balkan sizin bu açıklayıcı,bilgilendirici paylaşımlarınız benim için değerli,çok teşekkür ediyorum emeklerinize
Ve aniden, insanlar ve kuşlar bir oldu...
Christian, her sabah göletlerin ve bataklıkların üzerinden uçan bu nesli tükenmekte olan cüce kazları kurtarmaya karar verdi. Bunu kendine misyon edindi. Şehrin ve amansız temposunun yorgunluğunu geride bırakarak, doğa ve kuşlarla çevrili bir Camargue çiftliğine yerleşti.
İşte orada, yasal sınırların ötesinde gizlice planını kurdu. Çılgın bir proje: kaz yavrularını, kuluçka makinesinden itibaren, ultra hafif bir uçağın sesine alıştırmak, böylece bir gün onlarla birlikte yeni bir göç yolu boyunca, zarar görmeden bir filo halinde uçabilecekti.
Bu büyük hayalin peşinde koşarken, Christian, dünyası bilgisayar ekranıyla sınırlı olan oğlu Thomas'ın düşmanlığıyla yüzleşmek zorunda kalır. Ta ki asi genç, onu babaları veya anneleri sanan bu kaz yavrularından etkilenene kadar.
Christian ve oğlu için bu, kayıp bir bağın yeniden keşfi ve İskandinavya'dan Camargue'a uzanan büyük bir yolculuğun başlangıcıdır.
Ancak ikisi de onları bekleyen tehlikelerin farkında değiller...
Christian Moullec'in inanılmaz gerçek hikayesinden esinlenen "Bana Kanat Ver", sadece harika bir macera romanı değil: aynı zamanda dünya çapında milyonlarca kuşun yok oluşuna karşı bir alarm çığlığıdır.Maceracı, yazar, film yapımcısı Nicolas Vanier, kendisi de kazlarla uçtu. Bu hayat değiştiren yolculuğun ardından, bu hikayeyi beyaz perdeye taşımaya karar verdi. Film büyük bir olay oldu.
Teşekkürler @rasel Üstat.