DISNEY-DEFİNE ADASI-102 sayfa

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,411
8,526
Disney çizgi romanları veya filmleri, sanırım bir çok çizgi roman sever dostun özellikle küçük yaşlarında mutlaka yaşamlarında yer almıştır diye düşünüyorum. Rengarenk Disney çizgi romanlarının, filmlerinin daha sonra akademik tezlere konu olduğunu görünce şaşırdığımı hatırlıyorum. Genellikle yazılanlar, bu tür eserlerle izleyici kitleye aktarılmaya çalışılan dünya görüşü üzerineydi. Konuları ne olursa olsun bu tür Disney eserlerinin ( özellikle '' Mickey Mouse '' maceralarının ) benim için önemli iki grubu var. İlki '' Biyografi '' , ikincisi ise '' Klasik Eser ''uyarlamaları niteliğindeki '' Mickey Mouse '' ya da '' Topolino '' maceraları. Zira, bu şekildeki maceralarla '' gerçek dünya '' ya bakmayı çok eğlenceli buluyorum. Dahası, bu konulardaki '' Disney Bakış Açısı ''nı merak ediyorum ! ( Merakım, her zaman için söz konusu bakış açısını doğru bulduğumdan değil, uyarlamanın çizgilerle nasıl yapıldığıyla ilgili. )

Mickey Mouse , sevenleri olsun ya da olmasın, günümüzün çok önemli bir '' Super Hero '' su. Çizilmeye başlandığı 1920'lerin dünyası bugün çok değişti. Ancak, Mickey Mouse' da çizgi romanları dışında , sürüyle yan ürünlerle başlı başına '' endüstri '' konusu. Bu durum, ne kadar eleştirilirse eleştirilsin, ulaşılan milyonlarca dolarlık hacimle önemli bir başarı seviyesini göstermekte. Zira, geçen hafta dünyaya servis edilen en son '' Disney '' haberi düşündürücü. İflas nedeniyle dünya gündemine oturan Disneyland çalışanlarına 233 Milyon Dolar ödemeyi kabul edilmiş !! Bu durum, toplam parasal hacmin ne olduğu konusunda , neredeyse tahmine bile yer vermeyecek düzeyin göstergesi, bir bakıma !! Ayrıca, Disney konulu orijinal çizgi romanlar, çizgi roman kareleri ya da animasyon filmleri, filmlere ait taslak çizimleri, özellikle Walt Disney elinden çıkma çalışmalar, uluslararası açık artırma salonlarında görülmeye, bol sıfırlı fiyatlar üzerinden satılmaya devam ediliyorlar.

Görüldüğü gibi diyarımızda Disney konulu çok sayıda paylaşım bulunuyor. Başta Sn. @scanfan 'ın karakter incelemeleri ve kolleksiyon kataloğu konulu mesajları olmak üzere, yıllar öncesinden günümüze ( geçenlerde Sn. @cizgiromanburada 'nın toplam 1000 sayfayı içeren mesajı da konunun önemli paylaşımları arasındaydı ) , dostların yaptığı sunumlar dikkat çekici. Tüm bunların yanında , Sn. @murtaza5 'in Mickey Mouse'lu ünlü klasiklerin yorumları arşivimde yer almış durumdalar. Umarım, devamı gelir.

Çok teşekkürler Sn. @murtaza5 .

Not: Bu çizgi roman konusunda yorum yapmadım. Disney klasik eser uyarlamalarına ait paylaşımlar biraz daha artarsa, bu konuda genel yorum yapmak istiyorum.

Son düzenleme: