Demian - 01 + Başlangıç +...04...

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
658
6,291
3. ve 4. sayıları da bir miktar daha düzeltmek istiyordum ama dün akşam üstü kaldığım yerde projeyi save etmeme rağmen bugün açtığımda yine bulamadım save edilmiş projeyi. Belki yeterince beklemeden kapatmışımdır programı, dün akşam biraz aceleyle çıkmam gerekiyordu diye düşünüyorum şimdi... Bir de sevgili @certem 'in yaşadığı gibi baktım çıktılarda farklı bir font kullanmış program... Neyse, 3. ve 4. sayıları bu şekilde okuyabiliriz şimdilik...

001%20aquila_translated.jpg
005%20aquila.png

iyi okumalar

Sn Yeryuzu, emek, hassas calisma ve paylasim icin cok tesekkur ediyorum.
Onceki gun yasadiklarim gercekten hayal kirikligiydi, yaklasik 1000 sayfaya yakin tercumeyi cope attim.
Sonra Sn Rasel'in onerileriyle, CT Programinin kafasina gore font buyuklugu duzenlemesini bertaraf etmek icin, calisma sistemimi degistirdim.
Programda tercumeyi otomatik baslattiktan sonra, ilk bir iki sayfasini ' tercume edilenler klasorunun' icinden kontrol ediyorum. Hersey yolundaysa birakiyorum. Sorun varsa programi durdurup, Ayarlarda font degisikligi yapip yeniden baslatiyorum ve yine kontrol ediyorum. Duzgunse birakiyorum tercumeyi tamamliyor.
Program, 8-9 ve 18-19 Font buyuklukleri arasinda kafa karisikligi yasiyor:), normal boyut olarak, kafasina gore ya 8-9'u ya da 18-19'u seciyor. Mesela bugun 8-9 font buyukluk araligini normal kabul etti. Halbuki dunku calismada 18-19'u kabul etmisiti:)...
Tercume bitip kaba/ince duzenlemeler yaparken 30-40 sayfada bir Proje olarak saklamakta fayda var, en azindan emek harcanan zaman cope atilmamis oluyor.
Selamlar,