Dark Tower - [Tamamlandı]

rasel

Aktif Üye
12 Kas 2010
283
5,851
Ilkokulda Enid Blyton'in Afacan Besler-Gizli Yedililer serisinden sonra bu yazarla ilk tanismam kizlari icin yazdigi bir masal kitabiydi. Cok begenmistim. Sonra Altin Kitap'larin diger cok satan yazarlari ile de tanistim (Wilbur Smith, Dean R, Koontz..vb). En sonunda biriktirdigim harcliklarima onlardan bir koli kitap almistim. Bu kadar kitap almam uzerine yayinevi muduru beni telefonla aramisti. Ne gunlerdi, bir ogrenci harcliklari ile o kadar kitap alabiliyordu. Neyse....bu seriyi tam ceviren olmamis sanirim. Internette hala satisi yapilan sayilari var. Eger paylasimda bir sakincasi yoksa devam ederim:

gw5xjlj.jpg

Son düzenleme:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,549
6,491
Bu durumda forumda paylasimi sakincali mi oluyor?

Ben sadece olanı söyledim. Ona bu konuda daha bilgili kişiler cevap versin..
Kurallar kısmında tarama paylaşımların, yayın üstünden geçmesi gereken süre var mesela. Ama yayınlanmış birşeyin yeniden balonlanması konusunda bişi var mıydı hatırlamadım. Ama genel olarak -satışta- ya da -telifli- olan şeylerin her türlü paylaşımını yayın yılı / pazarda olma kuralı ile genelleme altına almış olabilir kurallar. Bir bakın lütfen, ben dışarıdayım.

Banim şahsi fikrimi sorarsanız; zaten kitapları çevrilmiş, çok zamandır piyasada olan bi'şeye, zaman/kaynak/cpu gücü harcamayın derim.
Kimsenin yapmadığı, basılmayan, basılacak gibi görünmeyen, basılsa da pahalı olacak, bilimkurgu diye ülkede satmaz görülen: Fransız ekolündeki bilimkurguları çevirerek, hem kendi okuyacağınız, hem de nadir bir alanda üretim yapıyorsunuz.

Son düzenleme:

fb1907

Kıdemli Üye
3 May 2018
392
7,399
Sevgili Rasel, tamamı yayınlanmadı. Bu paylaşım yaptığınız Gunslinger man ilk cilt yayınlandı. Daha sonrası yayınlanmadı. Bir de ilk seri yayınlandı.Yayınlanmamış daha bir sürü Dark Tower kitabı var. Ayrıca Dean Koontz’a ait hiçbir çizgi roman yayınlanmadı. Stephen King’şn de Dark Tower dışında yayınlanmamış bir kaç çizgi romanı mevcuttur.

Ayrıca, bunlar Altın Kitaplar tarafından yayınlanalı çok yıl oldu, dolayısı ile paylaşımınızda herhangi bir sıkıntı olmaması gerekiyor.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,549
6,491
Türkiye'de Basılanlar:
Çizgi Roman Serisi 1-2-3-4-5-6
- Silahşor'un Doğuşu
- Eve Giden Yol
- İhanet
- Gilead'ın Düşüşü
- Jericho Tepesi Savaşı
- Yolculuk Başlıyor

Stephen King'in kendi sitesinden tam çizgi-roman listesi:

En alttan 8 tanesi. Türkiye'de çevrilmeyen ve yayımlanmayanlar.

(Üstte yazdığım 'yayınlananlar' listesinden adlarını kontrol ederek görebilirsiniz)

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
2,095
6,717
Çok teşekkürler paylaştığınız için Türkiye'de 2010 yılında yayınlanmış ilk sayısı 16 sene geçmiş tam halini bulmak mümkün olmadığı gibi, kurallar gereği üzerinden çok zaman geçmiş. Devam etmenizi rica ederim :)

rasel

Aktif Üye
12 Kas 2010
283
5,851
Ellerine sağlık kardeşim. Rica etsem Türk çizginin ilk beş cildini çevirdiği Gideon falls ıda çevirebilirmisn
Ben bilimkurgu cevirileri yapiyorum. Sizin dediginiz korku kategorisine giriyor maalesef. Bunlari arsivlemiyorum. Okunacak cok sey var. Arada boyle filtreleme yapmak zorundayim. Bunu da birakalim basla arkadaslar cevirsin. Selamlar.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,549
6,491
Oh, ok.
2016'da çıkmasına rağmen, yukarıdaki mesajımda paylaştığım Stephen King'in liste sayfası linkinde
The Dark Tower: The Drawing of the Three - The Sailor
kitabını koymamışlar.