Dampyr Maxi n.010 (Nisan 2020)

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,620
80,220
NeverLand

Sıfırıncı Sayı
Konu ve senaryo: Mauro Boselli ve Maurizio Colombo
Çizimler: Majo, Maurizio Dotti, Nicola Genzianella, Luca Rossi, Alessandro Baggi
Harlan, Kurjak ve Tesla'nın ilk karşılaşması!

Kum Vampirleri
Konu ve senaryo: Mauro Boselli
Çizimler: Maurizio Dotti
Kostacki'nin canavarlarının dönüşü!

Lunapark Mezarlığı
Konu ve senaryo: Diego Cajelli
Çizimler: Antonio Fuso
Terk edilmiş bir lunaparkta şeytani hayat...

Yaz Sonu Balosu
Konu ve senaryo: Claudio Falco
Çizimler: Daniele Statella, Marco Fara
Fellini tarzı Grand Hotel'de canavarca baştan çıkarma...

Bilinmezin Kıyısında
Konu ve senaryo: Giorgio Giusfredi
Çizimler: Maurizio Rosenzweig
Kadim Ulular çizgi roman kongresinde bir geçit buluyor...

Ejder Amblemi
Konu ve senaryo: Giorgio Giusfredi
Çizimler: Marco Villa
Ariminum kuşatmasında Draka ve Erlik Khan!

Narni'de Gece
Konu ve senaryo: Mauro Boselli
Çizimler: Stefano Andreucci
Stefano Andreucci kendi karakteri Sör Varney ile karşılaşıyor!

Lucrezia
Konu ve senaryo: Andrea Scibilia
Çizimler: Michele Cropera
Dolceacqua kalesinde romantik ve ölümcül bir hayalet...

Giriş yazısında da belirtildiği gibi çizgi roman etkinlik ve kongreleri dolayısıyla özel olarak basılmış olan mini hikayelerin derlemesi niteliğinde.
Maxi sayı içinde olmayan hikaye kitaplarını da eklenmiş olarak bulacaksınız.
Herkese iyi okumalar.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,360
8,128
Diyarımızda uzun süredir Dampyr maceralarını Sn. @bakunin 'in emekleri sonucu okuyoruz. İtiraf etmeliyim, önceleri '' sıkı '' bir Dampyr tutkunu sayılmazdım. Ancak bir çok dostumuz gibi, zamanla maceraların büyüsüne ben de kapıldım, yetmedi kaçırdığım sayıları yine diyardan çok sevdiğim bir dostumuzdan topluca edinerek eksiklerimi tamamlamaya çalıştım ! Genel olarak gördüğüm kadarıyla en önemli sonuç, maceralardaki konu ve ortam değişikliğinin zamanla, cilt sayıları arttıkça artış göstermesi. Doğal olarak bu sonuç , Dampyr tutkunları dışında sıradan çizgi roman okuru için de maceraların çekiciliğini artırıyor.

Sn. @bakunin 'in sunduğu bu son Dampyr cildindeki kısa hikayeler, kendisinin de sunuş yazısında açıkladığı gibi, '' Dampyr Kronolojisi '' açısından çeşitli bilgileri içermesi nedeniyle önem taşıyor. Dahası, belki farklı okurların farklı yorumu olacaktır ama, özellikle senaryo açısından bu kısa hikayelerin okur üzerindeki etki yoğunluğunun daha fazla olduğu görüyorum. Tabii, isim isim saymak gereksiz ama, Dampyr çizerlerinin yarattığı '' grafik yapı '' her zamanki gibi bu etkiye olumlu katkıda bulunmuş. Gördüğüm kadarıyla karşımda çok sevdiğim EC çizgi romanlarından ( özellikle Eerie , Creepie'ler ) daha farklı, '' Balkan Coğrafyası Kültürü '' nün sıklıkla hissedildiği değişik bir korku dünyası gösterisi söz konusu.

Daha önce, bir yazım dolayısıyla kendisiyle yaptığım röportajda, Sn. @bakunin bana; '' Bir gün bir dünya haritası üzerinde ilk sayıdan son sayıya kadar Harlan'ın seyahat noktalarını göstermeyi çok istiyorum '' demişti. O günden sonra, hala kendisinden böyle bir çalışma beklediğimi yazmış olayım !!! Hiç şüphesiz kendisinin zengin birikimiyle, örneğin '' Dampyr Atlası '' benzersiz bir çalışma olacaktır.

Emekleriniz ve sonucunda paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum Sn. @bakunin . Bu paylaşımlarınızın şimdiye kadar olduğu gibi, şimdiden sonra da sürmesini dilerim.