Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Cumhuriyet Gazetesi'nin ilk sayısı 7 Mayıs 1924 te yayınlanmış. Bu ek ise o ilk sayının üstünden 73 yıl geçmiş diye verilen ek.
Kısa bir hesap : 7 Mayıs 2025 - 7 Mayıs 1924 = 101 Evet bu yılın 7 mayısında tam 101 yıllık bir gazete olmuş. Ancak tüm bağımsız gazetelerin çektiği maddiyat sıkıntısını Cumhuriyet Gazetesi de çektiği için 101 yıl ekini aklından bile geçirememiştir.
3. Sayfada : "Cumhuriyet'in bir günü" anlatılıyor.
5-16 Sayfalarda : "Cumhuriyet ve yazarları - Çizerleri" ......" Kimler var kimler.... Birçoğuna hayran olduğum yazarlar. Yıllarca yazılarını severek ve yararlanarak izledim-okudum. Bir göz atınız ne yazarlar , ne çizerler var... İnanılacak gibi değil....
Mesleğime Cumhuriyet Gazetesinde başlayıp , sürdürmek isterdim... Ama ne yazık ki olmadı... Hiç istemediğim gazetelerden teklifler aldım oralarda da ben ilkelerime bağlılığım nedeniyle kabul etmedim. TRT de de benden istenen siyasi referans ta yine ilkelerime ters düştüğü için kapıyı çarpıp çıktım ve orada da çalışamadım. İlk mesleğimi hayata geçiremediğim için üzgünüm...