comic-translate Programı - Kurulum, Deneyimler ve Yardımlaşma

jeffrey

Çeviri & Balonlama
23 Eyl 2009
77
797
Sayın Cekicenim, Son post attığınız CT kurulumunu yaptım. DS API satın almıştım. Onu ekledim. Ancak aşağıdaki hatayı alıyorum. Sorun ne olabilir?

An error occurred:RuntimeError: API request failed: 401 Client Error: Unauthorized for url: - Status code: 401

cekicenim

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
6 Şub 2018
393
8,379
KSK
Sayın Cekicenim, Son post attığınız CT kurulumunu yaptım. DS API satın almıştım. Onu ekledim. Ancak aşağıdaki hatayı alıyorum. Sorun ne olabilir?

An error occurred:RuntimeError: API request failed: 401 Client Error: Unauthorized for url: - Status code: 401
Unauthorized = 'API key' yanlış.
Buradan 'create new api key' ile yeni api key alın, kopyalayın:
Sonra programda ilgili yere yapıştırın.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,936
89,874
hiçbiryerde :)
Claude yapay zeka kaynak kodu kazara internete düşmüş. Bir çalışanları kazara internete yüklemiş. Hemen telif hakkı davası açmışlar internetten kaldırmak için. Komik olan, kendileri herşeyi kopyalıyor, kitapları, filmleri vesaire, kendi yapay zekalarını geliştirmek için, onlar için telif hakkı yok, ama kendi yapay zekaları internete düşünce hemen telif hakkı davası :)

Ben de hemen bir fork'unu çıkardım, silerlerse bizde de bir kopyası olsun. Claude'u da Klaud olarak değiştirdim, hemen çakmasınlar diye :)
Bu, benim gibi şu an sadece beğendiği bir çizgi roman kitabını Türkçeye çevirmek isteyen biri için anlamlı bir haber mi, bizim işimize yarar mı acaba ? :)
Diye sordum ama sonra utandım, biraz araştırayım dedim, kod yazmak ile ilgili bir yardımcı yz aracıymış diye anladım. Şu an için bizii ilgilendirmiyor
diyeceğim ama cevabi tahmin ediýorum: olur mu hiç? Tüm geleceğimizi ilgilendiiýor :D:D

cekicenim

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
6 Şub 2018
393
8,379
KSK
Bu, benim gibi şu an sadece beğendiği bir çizgi roman kitabını Türkçeye çevirmek isteyen biri için anlamlı bir haber mi, bizim işimize yarar mı acaba ? :)
Diye sordum ama sonra utandım, biraz araştırayım dedim, kod yazmak ile ilgili bir yardımcı yz aracıymış diye anladım. Şu an için bizii ilgilendirmiyor
diyeceğim ama cevabi tahm'n edýorum? olur mu h'.\ t]m gelece['m'z''lg'lend'rýor :D:D
Türk programcıların en büyük sorunu sermaye. Bu tür yardımcı araçlar ile Türkler de bu işe girerse, ileride kendi yapay zekamızı yazar, çevirimizi de iyi yapabiliriz.

Claude ile ilgili ilginç bir gelişme de. Kaynak kodu incelemişler ve yapay zeka'da birkaç kademe olduğunu hayretle görmüşler. Vatandaşlara sadece ilk kademe açık, sonraki kademelerden sadece kendileri veya izin verdikleri yararlanabiliyor. Yani sıradan vatandaş yapay zekaya birşey sorduğunda, yarım yamalak cevap veriyor. Kendilerine en üst düzeyde, doğru cevap veriyor. :)