Colonisation

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
97
2,234
Ilk kitabin makine cevirisini paylasiyorum. Bu sefer ceviri baska bir yontemle yapildi. Diger paylasimlarima gore bir fark hissediyor musunuz bilmek isterim:

i9rut3t.jpg

certem

Aktif Üye
22 Ağu 2011
430
4,043
Sn Rasel 10. Sayısı Şubat’ta yayınlanacak muhteşem bir bilim-kurgu serisine başlamışsınız.
Çeviri oldukça tatmin edici.
Balonlama taşmaları minimumda, ama bu sorunun da yakında çözüleceğine inanıyorum.
Kaliteli taramaların YZ çevirileri için ne kadar önemli olduğunu bu ve benzeri paylaşımlardan anlıyoruz.
Emeklerinize, ellerinize sağlık.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
97
2,234
Sevgili rasel sizi ilgiyle takip ediyorum.

Conan: Scourge of the Serpent (2025-) (EN) (Titan Comics) 001-004 gibi serileri çevirmeyi düşünmezsiniz. İlgi alanınıza giriyor mu bilmiyorum ama biz eskileri çok mutlu etmiş olursunuz.​

Hiborya cagina gidersek bu isin icinden cikamayiz maalesef. Ben daha cok sevdigim tarihler olan MS. 2100-2300'ler arasindakilere bakayim. Bunlari da cevirecek arkadaslar mutlaka cikacaktir. Kullanilan araclar acik kaynak sonucta. Selamlar.

drgavsever

Kıdemli Üye
25 Haz 2010
227
775
Ilk kitabin makine cevirisini paylasiyorum. Bu sefer ceviri baska bir yontemle yapildi. Diger paylasimlarima gore bir fark hissediyor musunuz bilmek isterim:

i9rut3t.jpg

Çok teşekkür ediyorum,sevgili Rasel… İnanılmaz bir süratle bizlerle bu güzel albümü paylaştığınız için sonsuz teşekkürler.Sağolasınız ,varolasınız…

drgavsever

Kıdemli Üye
25 Haz 2010
227
775

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,483
9,154
Yaptığınız çeviri çalışmalarıyla diyarımıza renk katan dostlardan olduğunuzu görüyorum Sn. @rasel . Balonlar şu anda estetik gözükmese de, dilimize çevrilmiş bir çok çizgi romanı okuyabilme keyfi tartışılmaz nitelikte. Ayrıca ben de düşüncelerini açıklayan bazı dostlar gibi, yeni program alternatifleriyle, YZ araçlarının gün geçtikçe daha gelişeceğine inanıyorum.

Araştırmalarınız, çalışmalarınız, çalışmalarınız sonucu yaptığınız paylaşımlarınız ( örneğin '' Colonisation ''u da çok beğendim ) için çok teşekkür ediyorum Sn. @rasel .

zeynelabi

Kıdemli Üye
11 Eki 2009
1,384
4,872
Antakya
Birinci bölümü şimdi okuyorum. Bu çeviri daha kaliteli. Hangi yöntemi kullandınız. İki gündür Github programını anlamaya çalışıyorum . Hiç ilerleme kaydedemedim. Doğrusu size imreniyorum. Acaba bir ara daha detaylı anlatmayı lütfedermisiniz. Hikaye ve çizimlerde çok hoş. İyiki çevirmişsiniz. Bu arada ben birinciyi okumadan iki ve üç te eklenmiş. Çok sağolun. Elinize sağlık.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
97
2,234
Birinci bölümü şimdi okuyorum. Bu çeviri daha kaliteli. Hangi yöntemi kullandınız. İki gündür Github programını anlamaya çalışıyorum . Hiç ilerleme kaydedemedim. Doğrusu size imreniyorum. Acaba bir ara daha detaylı anlatmayı lütfedermisiniz. Hikaye ve çizimlerde çok hoş. İyiki çevirmişsiniz. Bu arada ben birinciyi okumadan iki ve üç te eklenmiş. Çok sağolun. Elinize sağlık.
Bu ceviri de DeepSeek kullandim. Gemini ve OpenAI'e gore cok daha ucuz. Cin'li modeller genelde buyuk abilerinin 6 ay gerisinden geliyor ama bu ceviri isinde bence DeepSeek gayet iyi. Bunda ucuz olmasi ve bu yuzden Turkiye'den cok tercih edilmesi de etkili. Takildiginiz yer neresi? Aldiginiz bir hata var mi? Genel bir anlatim icin belki NotebookLLM ile bir tutorial hazirlayabilirim eger bu yonde bir talep varsa.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,232
5,145
Takildiginiz yer neresi? Aldiginiz bir hata var mi? Genel bir anlatim icin belki NotebookLLM ile bir tutorial hazirlayabilirim eger bu yonde bir talep varsa.

çok iyi olur üstad ben de işin içinden çıkamadım saatlerce uğraştım oglum bir yere kadar getirdi ama takıldık kaldık.

certem

Aktif Üye
22 Ağu 2011
430
4,043
Sn Rasel merhaba,
Bu serinin 9. sayiya kadar olanlari elinizde var mi?
Yoksa, orjaninalleri bende var, bilgi verirseniz FR bolumunde paylasayim.
Selamlar,