Sayın Aksakal evet ben bu çizgi romanı kendi imkanlarım elverdiğince amatörce hiç bir ders destek yardım almadan tek başıma çiziyorum ve çizdikçe beğenmediğimiz paneller oluyor düzeltme gereği duyuyoruz şunu belirtmem lazım ÇİZGİ ROMAN OKUMAYA BENZEMİYOR ÇİZGİ ROMAN YAPMASI bunun bilincinde olmayan kişiler var hemen oldu bir günde yaptım aha tamam olmuyor hele ki benim gibi kimseden yardım almadan yapılıyorsa daha da zor... Beş sene değil 50 senede sürer yapamazsanız içinize sinmezse yeniden yapar durursunuz o bir sayfa...öyle kolay değil bu iş bir arkadaş sürekli aynı sayfayı koyduğumu söyledi ve beni üzdü şevkimi de kırdı o sayfa aynısı değil düzelttiğim kareler var yeni yaptığım var madem buna tahammülünüz yok bakmayın açmayın benim paylaşımı mi neden açıp kızma gereği duyuyorsunuz bunlar emek verilerek yapılan işler beğenmeyebilir eyvallah ama burada kurallar gereği her isteyen yaptiği çalışmayı paylaşabilir beğenmeyen bakmaz olur biter ben açıkcası soğudum...Buscemavari çizimlerinize olumsuz tepki verilemez bana göre..Hepsi harika paneller..Yanlız şunu da unutmamak lazım; çizgi roman sanatı, verimlilik te ister..İlerleyiş ve bitiş ister..Anlaşılması gereken bence, siz örnek paneller paylaşıyorsunuz bir romanın tamamını paylaşmayacak, profesyonelce piyasaya süreceksiniz. Düşüncem doğru ise, bunun böyle olacağını açıklayın ltf..Kimse eserin tamamını beklemesin..Bu arada Marini nin Roma Kartalları nı örnek vermek isterim..Son ciltin hazırlanması 5 yıl filan sürmüştü..Böyle bir durum, takipçileri usandırabilir..
Sayın Balares haklısınız.. elbette var başka çizdiğim sayfalar ama ben bu seviyede çizebilmek için 2 senemi verdim gece gündüz çizimler yaptığım oldu ve kitap olarak sunmayı düşünüyorum bu yaptıklarımı burada her sayfayı paylaşamam insanlar bu çağda hiç bir şeye katlanamıyorlar anlamıyorum tahammül kimsede kalmamış...Burda bir avuç çizgi roman sevdalısı insanız.Birbirimizi hoş görmek gerekiyor.Biraz siz biraz biz ortak paydada buluşana kadar.Soğuyarak kendinize edersiniz.Mücadele edin bence.
pes etmedim de paylaşim yapmayacağım sadece.. çizgi roman bitti sayılır zaten sonlardayım.Sağolun ilginizehemen pes ederseniz işiniz var. ben beğenmiştim ama eleştiren de olacak tabi ki. siz devam edin.
Sevgili batterton haklısınız sonuna kadar 2 sene geçti ama o ara uzun bir kitap çalışmasına 35 x 50 kağıda 100 adet çizim yaptım o yüzden ara vermek zorunda kaldım yoksa çoktan bitmişti eklediğim çizimler gibi çizimlerSayın Dracula, çizimlerinizle ilgili tek bir eleştiri dahi olduğunu düşünmüyorum. Siz fazla duygusal davranarak çizimlerinizin yetersiz görülmesi gibi algılamışsınız. Ben de mesajlarınızı ilk açtığımda " daha önce paylaşılan sayfa değil mi " diye tereddütte kalıp önceki mesajınıza bakıyorum. Dediğiniz gibi sonra aynı olmadığını farkediyorum fakat çok benzer olduğunu da kabul etmek lazım.
İki yıl önce ilk mesajınızda 3-4 sayfa paylaşmıştınız, haliyle üyelerde de bir beklenti oluştu. Sonraki mesajlarınızda tek kare paylaşıp bu kareler de benzer olunca bazı üyelerde hayal kırıklığı oluşmuş olabilir. Bu hayal kırıklığı da yukarıda bahsettiğim gibi çizim kalitenizle ilgili değil devamlılık ve üretkenlikle ilgili olabilir. 5-6 aylık sürelerle tek kare paylaşmak yerine devamlılığı olan 2-3 sayfa paylaşsaydınız bence kimse tepki göstermezdi.
Hayatımda tek kare çizgi roman çizmedim ama ne kadar zor bir iş olduğunu fazlasıyla tahmin edebiliyorum. Eleştiriler hayatın her alanında var. Eşimiz eleştiriyor, patronumuz eleştiriyor, çocuğumuz, dostumuz eleştiriyor. Eleştiriyorlar diye eşimizden, işimizden, dostumuzdan, çocuğumuzdan vaz mı geçiyoruz ? Tabii ki hayır. Siz çizmeye devam edin, paylaşma tercihi size kalmış.