ÇİZGİLİ HAYAT KILAVUZU-514sayfa

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
15,216
444,418

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,216
6,505

Sayın murtaza5 ;

Levent Cantek'in yine çok emek verdiği alanında en iyi kitaplardan birini bize sunuyorsunuz. Başlıklar çok ama çok önemli. Lami Tiryaki ve Levent Cantek kalem olarak tanış olduğum kişiler... Bu kitabı okumamıştım.
Ancak Levent Cantek'in reel kitaplığımda olup okuduğum harika bir kitabı var. Kalktım. Gittim. Alıp elime geldim. Bakıyorum. 3. Baskısını 2012 de yapmış tam tamına 367 sayfalık DEV BİR ESER. Devliği sadece 367 sayfa olmasından değil elbet. Aldığı konunun öneminden geliyor. Kitabın adı : TÜRKİYE'DE ÇİZGİ ROMAN
Tam bir başyapıt....

Levent Cantek 1969'da Ankara'da doğmuş.
Ben o tarihte Ceylanpınar'dan Ankara'ya Liseyi okumaya geldim.

Çocukluk ve ilkgençlik yılları Ankara'nın Kenar semtlerinden Keçiören … de geçirmiş.
Ben de aynı yıllarda (1985-1995) yıllarında Keçirören Belediyesi Fen İşlerinde İnşaat Müh. olarak çalıştım. Bugünkü Belediye binasının , şelalenin olduğu istinat duvarı ve şelaleli peyzajının , Aşağı Eğlence Ticaret Merkezinin , neredeyse çelik üstgeçitlerin tümünün inşaat mühendisi ve kontrol amiriydim. (Sonra Belediye Başkanı Turgut Altınok'un A takımı beni öldürmeye kalktı. Mamak Belediyesine geçmek zorunda kaldım (geçmez olaydım).)

....... Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak sürdürmektedir.
Ben de bu okuldan 1977 de mezun olmuştum. (O tarihte "Başkent Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu" idi)

Son Söz : Burada hep "BEN DE" neden diyorum? Şundan ; bu kadar Levent Cantek gibi değerli bir araştırmacı bir kalemle yaşamım kesişmiş ama ne yazık ki onunla hiç tanışamamışım. Bu da benim için büyük kayıp olmuş... Levent Cantek'e yaşamının her konusunda başarılar dilerim...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,715
86,315
hiçbiryerde :)
Yazık, yaşadığımız ülkede hala zorbalıkla yürüyor bazı işler. Bu çok üzücü bir durum.
Aslında düşününce, bence "uygarlık" dediğimiz şey tam olarak bu! Yoksa uygar olmayan
bazı "kabile" ya da "kızılderili" toplumlarında tam anlamıyla paylaşım ve dayanışmaya
dayalı bir "sistem" vardı veya hala vardır belki...

Teşekkürler "murtaza" üstat.