CBZ creator

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
783
9,897
Bu da CBZ, CBR ve PDF input destegi eklenmis hali. Daha once comic book yapilmis dosyalari tekrar islemek isterseniz. CBR icin winrar kurmaniz gerekiyor. Detaylar benioku.txt dosyasinda yaziyor:

Kurulumu, programı kendi Python virtual environment’ı içinde çalışacak şekilde ayarlamanız mümkün mü? Sanırım mevcut haliyle gerekli modülleri global Python ortamına kurmaya çalışıyor.

rasel

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
12 Kas 2010
755
21,393
Kurulumu, programı kendi Python virtual environment’ı içinde çalışacak şekilde ayarlamanız mümkün mü? Sanırım mevcut haliyle gerekli modülleri global Python ortamına kurmaya çalışıyor.
Sadece 4 modul kullaniyor ve bunlar globalde durabilir. Versiyon cakismasi yaratan moduller degiller. Kurulumu ve calistirmayi basit tutmaya calistim acemi kullanicilar icin. Siz isterseniz venv altinda calistirabilirsiniz. Zip'i actiginiz dizin icinde, dos satirinda:

Kurulum:
python -m venv venv
venv\Scripts\activate
pip install Pillow tkinterdnd2 PyMuPDF rarfile

Calistirma:
python cbz_creator.py

rasel

12 Kas 2010
755
21,393
webP kalite yuzdeleri ile ilgili sunu da ileteyim:

1. "Altın Oran": %75 (Dengeli)​

Çizgi roman arşivleri ve web kullanımı için en mantıklı noktadır.

• Neden: Dosya boyutu JPEG'e göre yaklaşık %30-%50 oranında küçülürken, insan gözünün fark edebileceği bir kalite kaybı oluşmaz.
  • Sonuç: Metin balonları keskin kalır, renk geçişlerinde "banding" (renk halkalanması) minimumdur.

2. "Arşivlik Kalite": %85 - %90 (Yüksek)​

Eğer 4K veya çok yüksek çözünürlüklü (Retina ekranlar için) bir arşiv oluşturuyorsan bu aralığı kullanabilirsin.

• Neden: Görseldeki ince detaylar ve sanatçının fırça izleri korunur.
  • Sonuç: Boyut tasarrufu %20 civarına düşer ama kalite orijinaline çok yakındır.

3. "Performans Odaklı": %60 - %65 (Düşük)​

Eğer bant genişliği ve disk maliyetini minimize etmek istiyorsan veya kullanıcıların mobil veriyle hızlıca cekmesini istiyorsan:

• Neden: Dosya boyutları inanılmaz derecede küçülür.
  • Sonuç: Detaylarda hafif yumuşamalar başlar ancak hala okunabilirdir.

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
2,233
7,243
Bence inanmıyorum kişisel olarak 400 Tb olduğunu Kanıtla resim ve pc ekranından..Bekliyorum etiketle Kurumsal bir yer mi yönetiyorsun yoksa bir şirketmi toplam tüm pclerin toplam HD leri olmasın..
Yalan söylemek için bir nedenim yok, neden takıldınız bu kadar hiç anlayamadım. Ben 2002 den beri dijital mecradayım HDD fiyatları hiçte uçuk değildi geçmiş dönemlerde, Elimdeki mevcut kapasite 24 sene için uçuk bir rakam değil. Ayrıca kanıtlamak gibi bir misyonum yok siz istediğinize inanabilirsiniz. Sadece çizgi romanları arşivlediğim ve içinde çizgi romandan başka bir dosya olmayan 4 TB Hdd var ve yeterince yetiyor dedim. Çok merak uyandırmış sizde servis elemanı veya eskicide değilim ama bir defa uçan bir Harddiskimi youtubedan bakarak dünya para istiyorlar biliyorsunuz kurtarmıştım. Son not 3 bilgisayar kullanıyorum. Amacım kimseye caka satmak değil ama cevap hakkımı kullandım. İyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
2,233
7,243
Programin 2. versiyonuna PDF destegi ekledim. PDF'i surukle birak yaparak CBZ olusturabilirsiniz. Bence kabugun onemi yok. Icindeki materyal iyi mi ona bakmak lazim. Eger PDF okurken problem yasiyorsaniz, bu kullandiginiz okuyucu programin kalitesi ile ilgilidir. Kendi kullandigim programda resimler hangi formatta birlestirilmis fark etmiyorum bile, hepsi ayni sekilde ekrana cikip akiyor.
Çok teşekkür ederim nezaketiniz için donanıma çok meraklı olsam da yazılım konusu sadece yönergeleri takip ederek başarabildiğim bir şey. Ne yazık ki mühendislik ve mimari becerim yok. PDF okurken sorun yaşamıyorum ama tablet de cbr veya cbz dosyaları tek dokunuşla yeni sayfaya geçtiği için daha pratik geliyor. Tabi siz bilgi birikimiz le kişiselleştirmişsiniz kullandığınız araçları bu çok güzel bir durum ve bunu bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim, indirip kullanacağım 🙏

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
2,233
7,243
TB = 2300 lira maliyetiniz olmus. Daha hesapli secenekler var. Mesela Amazon'da su anda

Toshiba S300 4TB = 6100 lira ve 6 taksitle anilabiliyor.​

Geçen sene ortalarında 2800 lira civarıydı sanıyorum alışveriş günlerinde 4 TB HDD almıştım Amazondan. Takip etmek gerekiyor rekabet den dolayı çok uçuk indirimler olabiliyor. Sanal alışveriş mağazalara göre daha ekonomik oluyor.

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
783
9,897
Yalan söylemek için bir nedenim yok, neden takıldınız bu kadar hiç anlayamadım. Ben 2002 den beri dijital mecradayım HDD fiyatları hiçte uçuk değildi geçmiş dönemlerde, Elimdeki mevcut kapasite 24 sene için uçuk bir rakam değil. Ayrıca kanıtlamak gibi bir misyonum yok siz istediğinize inanabilirsiniz. Sadece çizgi romanları arşivlediğim ve içinde çizgi romandan başka bir dosya olmayan 4 TB Hdd var ve yeterince yetiyor dedim. Çok merak uyandırmış sizde servis elemanı veya eskicide değilim ama bir defa uçan bir Harddiskimi youtubedan bakarak dünya para istiyorlar biliyorsunuz kurtarmıştım. Son not 3 bilgisayar kullanıyorum. Amacım kimseye caka satmak değil ama cevap hakkımı kullandım. İyi forumlar dilerim.
Kurtarma videosunun linki duruyorsa atabilirmisiniz. Bu tip DIY videolarını izleme ve linklerini saklama alışkanlığım var.

rasel

12 Kas 2010
755
21,393
Çok teşekkür ederim nezaketiniz için donanıma çok meraklı olsam da yazılım konusu sadece yönergeleri takip ederek başarabildiğim bir şey. Ne yazık ki mühendislik ve mimari becerim yok. PDF okurken sorun yaşamıyorum ama tablet de cbr veya cbz dosyaları tek dokunuşla yeni sayfaya geçtiği için daha pratik geliyor. Tabi siz bilgi birikimiz le kişiselleştirmişsiniz kullandığınız araçları bu çok güzel bir durum ve bunu bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim, indirip kullanacağım 🙏
PDf'lerde de cizgi romanlar dediginiz gibi tek dokunusla diger sayfaya geciyor. PDF icinde her sayfaya bir resim konuyor. Sizin dediginiz kaydirma sekli metin iceren PDF'ler icin gecerli. Aslinda PDF cok daha gelismis bir dokuman formati CBR ve CBZ ile kiyaslandiginda. Tabii burada PDF vs CBZ tartismasina girmeyecegim :). Sadece bilginiz olsun diye yaziyorum.

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
2,233
7,243
PDf'lerde de cizgi romanlar dediginiz gibi tek dokunusla diger sayfaya geciyor. PDF icinde her sayfaya bir resim konuyor. Sizin dediginiz kaydirma sekli metin iceren PDF'ler icin gecerli. Aslinda PDF cok daha gelismis bir dokuman formati CBR ve CBZ ile kiyaslandiginda. Tabii burada PDF vs CBZ tartismasina girmeyecegim :). Sadece bilginiz olsun diye yaziyorum.
Çok iyi anladım :) Çok teşekkür ederim, sabırla anlattığınız için :)

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
783
9,897
Sadece 4 modul kullaniyor ve bunlar globalde durabilir. Versiyon cakismasi yaratan moduller degiller. Kurulumu ve calistirmayi basit tutmaya calistim acemi kullanicilar icin. Siz isterseniz venv altinda calistirabilirsiniz. Zip'i actiginiz dizin icinde, dos satirinda:

Kurulum:
python -m venv venv
venv\Scripts\activate
pip install Pillow tkinterdnd2 PyMuPDF rarfile

Calistirma:
python cbz_creator.py
Çok teşekkürler. Programı kurup 1 klasör ve 18 dosyadan oluşan bir klasörü sürükleyip bırakarak denedim:
1- Program 18 dosya için tek bir comic.cbz dosyası oluşturdu. Yani tüm dosyaları birleştirdi. Bunu kontrol etmeniz mümkün mü?
2- Orjinal dosya ZIP formartında sıkıştırılmışşa bu dosyaları açamadığı için işleme koyamadı. 18 dosyadan 2 tanesi ZIP olduğu için bu dosyalarda hata verdi.

Ben de sevgili @Beymelikli18 gibi arşivime koyacağım dosyaları mümkün olduğunca orjinal kalitesine yakın tutmaya çalışıyorum. O yüzden kayıplı jpeg formatında resimler içeren dosyaları sadece JPEG Mini ile optimize edip %5 kurtarma kaydı ekleyip saklıyorum. PNG dosyası içeren dosyaları genellikle %5 kurtarma kaydı ekleyip olduğu gibi bırakıyorum.

Ancak PDF ten CBR ye dönüşüm sırasında ya da Orion dosyasında olduğu gibi çok büyük PNG ya da BMP resimleri içeren dosyalara denk gelirsem bunları manuel olarak jpeg e çevirip saklıyordum. Artık bu işlemleri sizin programınızla yapabilirim. Emekleriniz için teşekkürler.

rasel

12 Kas 2010
755
21,393
Programi toplu ve hizli sekilde CBZ. PDF, CBR. RAR, ZIP isleyecek hale getirdim. Boyle toplu is yapmak isteyenler bu versiyonu cekebilir. Tek bir kitap icin onceki versiyon yeterli: