Buddy Longway 20/20 300dpi

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
492
7,477
Evren
Selam arkadaşlar. Bu son sayı ile öykü sona eriyor. Derlemesi zevkli bir seri oldu, özellikle bir ailenin yaşamını konu alması ve vurdu kırdıdan çok her sayıda okuyucuya gizliden insani mesajlar vermesi onu diğerlerinden farklı kıldı.

Değerli yorumlarınız ve teşvikleriniz için hepinize teşekkür ederim.

Son düzenleme:

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
5,174
15,484
Eline yüreğine sağlık üstadım gerçekten meşakkatli bir uğraşa girdiniz iki defa düzenleme yaparak bu güzel seriyi bizlere kazandırdığınız için sonsuz teşekkürler herşey gönlünüzce olsun sevgi ve saygılarımla

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
692
8,647
Vahşi batıda geçen çizgi romanlar, genellikle kahramanlık hikayeleri ve aksiyon dolu maceralarla tanınsa da Buddy Longway bu klişeleri yıkan nadir eserlerden birisi. Basit bir macera hikayesi gibi başlayan bu seri, aslında bir ailenin doğayla iç içe yaşam mücadelesini, insani duyguları ve o dönemdeki hayatı işleyen bir eser.

Hikâye, bir birey olarak yola çıkan Buddy Longway’in evlilik ve çekirdek bir aileye geçişiyle gelişiyor. Zamanla çocuklarının büyümesi, ardından ölüm veya evlilik yoluyla aileden ayrılışları, serinin duygusal yoğunluğunu arttırıyor. Seri, yalnızca bir yaşam hikayesi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda hayatın döngüsünü ve o dönemdeki insan ilişkilerinin değişen dinamiklerini de işliyor.
Serinin en çarpıcı özelliklerinden biri, doğa ve insan arasındaki ilişkiye verdiği öncelik. Doğanın sertliği ve güzelliği, hikayenin atmosferini şekillendirirken, karakterlerin hayatı kabullenme ve uyum sağlama çabalarını ön plana çıkarıyor. Şiddetle karşılaştıklarında bile, adil bir şekilde hareket etmeleri, anlayış ve sabrın her zaman bir yol olabileceğini gösteriyor. Longwaylerin açısından şiddete karşı şiddette bile bir sınır var.

Buddy Longway, aynı zamanda farklı kültürlerin çatışması ve kaynaşmasının hikayesini de anlatıyor. Buddy ve ailesi bu kültürler arasındaki çatışma ve önyargıdan doğal olarak en çok etkilenenler.

Bu sene okuduğum Buddy Longway insani değerleri ve doğaya duyulan saygıyı vurgulayan anlatımıyla, okuduğum çizgi romanlar arasında benzersiz bir yere sahip oldu.

Emekleriniz için bir kez daha teşekkürler.

Mr Davaro

Çeviri & Balonlama
7 Haz 2020
566
10,216
Baştan aşağı harika bir seriydi, inanılmaz bir keyif aldım. Sonu ise beni şok etti, spoiler vermeyeyim ama hiç beklemiyordum böyle bitmesini.
Derib seriye, karakterlere öyle güzel derinlik kazandırmış ki bitirince de hüzünlendim. O dönemin dünyasının içine, doğanın güzelliklerine alıp götürüp insanı.
Çizimleri de bir o kadar güzeldi, başta daha sade ve karikatüristlik olsa da ilerleyen ciltler de daha gerçekçi bir şekilde yansıttı. Özellikle doğa detayları ve atmosferi çok iyiydi.
Manzaralardan, vahşi hayvanların çizimine kadar, karakterler de dahil tam bir el işçiliği vardı. Seride en sevdiğim olaysa zamanın ilerlemesi, her ciltte hatta cildin içinde zamanın akıp gitmesi.
Karakterlerin yaşlanması, büyümesi ve gelişmesini izlemek büyük bir ayrıcalıktı bence, diğer serilerdeki gibi kahraman hep aynı kalıp işler yapmıyor. Hayatımız gibi onunda hayatı değişiyor.
Buddy karakteri zaten muazzam, cizgicicocuk üstadımın da dediği gibi klişeleri bozan cinsten. Kahraman yenilmez ve ölümsüz değil ayrıca psikolojisi de bozulmaz değil tamamen insani.
Bu durum da Buddy'e daha çok bağlanmama neden oldu, onunla empati kurup çizgi romanı yaşadım. Toplamda 1000 sayfalık bir eserde onca şey yaşadık, gördük.
Keza zaten yazar da Buddy Longway'e karşı aşırı bir sevgi beslediğini, onu neredeyse oğlu gibi gördüğünü söylemiş. Gerçekten de öyle.
Çünkü klişelerden ziyade, gerçek yaşamın zorluklarını, kültürler arası ilişkiyi, doğayla uyumu ve insan zaaflarını dikkate almış.
Ve de üstüne aile, yaşam döngüsü gibi evrensel temaları da batı macerası kalıbı içine başarıyla yerleştirmiş ve biz okurlara harika bir şekilde aktarmış.
Dolayısıyla bu fevkalade eseri okumama vesile olan Logic üstadıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım. 1000 sayfa demiştim toplamda, bu bin sayfayı büyük bir özenle yüksek kalitede bizlerle paylaştı.
Ellerinize emeklerinize sağlık, çok çok teşekkürler. Çizgi Roman Diyarı'na ve tüm çizgi roman severlere çok güzel bir iyilik yaptınız. Sağ olun var olun.