Bois Maury Kuleleri

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
740
22,099
hZK36L.jpg

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
740
22,099
Evet, beyler, hanımlar ve çocuklar. Yıllar önce Sensei kardeşimle başladığımız bir seriyi nihayet bitirdim. Öncelikle Hermann'a böyle bir seri yaptığı için, sonra Sensei kardeşime ilk sayılarda ki güzel tercümeleri için, daha sonra da kendime azimle bu seriyi bitirdiğim için ve en en sonrada sizlere bu güzel seriyi okuyacağınız için teşekkür ederim. (65 yaşında böyle afili bir cümle kurmak he mi? bana alkış). Son diyebileceğimiz başka serilerde buluşmak üzere. Şubat sonuna kadar ben kaçar...

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
355
740
değerli üstadım bizlere bu güzel sitemizde öyle güzel çizgi romanlar hediye ettiniz ki sizin için ne kadar güzel sözler söylesek az gelir. ben 73 yaşındayım ve benim gibi yaşlı ve genç çizgi roman severleri bu siteye bağlayan sizler gibi değerli üstadları ve yöneticilerimizi tanımak bizleri çok mutlu ediyor. iyi ki varsınız. sağolun. sonsuz teşekkürler.

thorgal

Kıdemli Üye
18 Ocak 2018
577
2,126
İstanbul
Sayın @esattr üstadım, Bois - Maury Kuleleri gibi müthiş bir Hermann serisini tamamladığınız için emeklerinize teşekkür ederim.
Tespit ettiğim bazı eksikleri ve düşüncelerimi size iletiyorum;
13 ve sonrası albümlerin çizimleri sanırım Herman'ın yardımcıları ya da oğlu tarafından çizilmiş olabilir onun tarzından uzaklaşılmış gibi duruyorlar.
15. Albüm Gökgöz isimli albümün 40 ve 43 numaralı sayfaları çevrilmemiş şekilde kalmış.
16. Albüm de 44. Sayfa mükerrer eklenmiş. Bu albümün hikaye örgüsü çok yavan duruyor. Aymar ölmeden bir önceki dönemde geçiyor sanki... Guibert'i düelloda öldürmüştü çünkü...
Seri bittikten sonra eee ne oldu şimdi? Aymar
Bois - Maury Kulelerini alamadan ölmüş ya la diye kalıyorsun...
Devam albümlerinde olan Şövalye Aymarlar bu Aymar'ın hangi versiyonları acaba? Neyse...

Bu arada yine Hermann ürünü olan Jeremiah (41.Albüm çıkmış) ve Duke (7 Albüm çıkmış)albümleri için bir sizce gelişme olacak mı?
Sağlık ve Esenlikler diliyorum.

100bullets

Yeni Üye
7 Eki 2020
122
529
@thorgal Hocam ben de çizimler ve hikaye hakkında sizin gibi düşünmüştüm.
Wiki'den baktığımda şunu gördüm:
Seri 11. cilt itibariyle spin-off seri adı altında sadece Bois-Maury olarak devam ediyor (Kronolojik anlatım olarak 16. cilt hariç. Burada @esattr üstadım albüm 0 olarak adlandırmış). -Gerçi bazı kapaklarda 11. ciltte başlıkta halen daha "Kuleleri" ifadesi yer alıyor-
Ama 16 cilt yine de Bois-Maury Kuleleri ana başlığı altında toplanıyor.
Son 5 ciltte ise Hermann oğlu ile beraber çalışıyor. Tahmininiz doğru.