Bir bilgisayar sorusu?

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
365
1,156
DNS (Domain Name Server)'dan alan adlarını ip adreslerine çeviremiyor. Yanlışlıkla, çalışmayan bir vpn / proxy sunucusu kurmuş veya aktif etmiş olabilir misiniz?

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,581
55,865
Kendi Koltuğunda
Çünkü torrent bir programdır tüm çalışan pclere bağlanır isteğinize göre bu indirme kişilerin bilgisayarlarıdır seninkindende başkaları indiririr tam adını telafüz edemesemde bu şekil çalışır

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
2,031
21,126
Denizli - İstanbul
DNS (Domain Name Server)'dan alan adlarını ip adreslerine çeviremiyor. Yanlışlıkla, çalışmayan bir vpn / proxy sunucusu kurmuş veya aktif etmiş olabilir misiniz?
Farklı HD lere farklı işletim sistemleri kurdum. Hep aynı sonuç. Mobilden bağlanıyorum. 2 gün önce öperatörü değiştirdim. Vodefona geçtim aklıma o takılıyor.

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
365
1,156
bilgisayarınızda önceden ayarladığınız bir dns'den vodafone hoşlanmıyor olabilir.

warp dns (1.1.1.1), google dns (8.8.8.8 , 8.8.4.4) gibi dns numaraları ayarlamanızı öneririm

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
665
8,085
Bende @yolbulduran ile aynı fikirdeyim. Torrent bağlantıları ilk bağlantıdan sonra çoğunlukla IP üzerinden çalışır. Torrent'in çalışıp web sitelerinin çalışmaması ve tüm işletim sistemlerinde bu sorunu yaşıyor olmanız muhtemelen DNS bilgilerinin router ya da modemden DHCP ile servis edildiğini işaret ediyor.

1- Vodafon'un bazi DNS sunucularını bloke etiği yönünde Eğer bu adreslerden birini kullanıyorsanız Vodafone bloke ediyor olabilir.
2- İnternette Vodafone un DNS server adresleri
195.46.158.3 ve 213.194.110.17
212.175.236.100 ve 212.175.236.101
olarak listelenmiş. Ancak testlerimde bunlardan hiçbiri çalışmadı.

Hiçbir şey değiştirmeden önce bir DNS server adresinin çalışıp çalışmadığını
nslookup google.com 195.46.158.3
gibi test edebilirsiniz.

Bir olasılık sizin adreslerin bunlardan birine set edilmiş olması ve bu DNS server ların down olmalarından dolayı sorun yaşamanız)

nslookup google.com DNS_IP_Adresi
komutu ile DNS adreslerini test edebilir çalışan birtane buluduğunuzda o adresi kullanabilirsiniz. Çalışan bir DNS server bulduğunuzda bunu routerınızda DHCP altında ayarlarsanız tüm aygıtlarınız DHCP den IP aldıklarında DNS adresinide alacaklardır.

Son düzenleme: