Balonlama Hakkında Birkaç Video

Milyarderdahi

Çeviri & Balonlama
9 Ağu 2013
182
1,109
Herkese iyi günler. Balonlamanın daha rahat anlaşılması ve yeni başlayanlar için rehber olması için birkaç video çekmiştim. Bunları paylaşmak istedim. Forumdaki herkes balonlamayı bildiği için bu videolar foruma yeni katılmış balonlama yapmaya çalışan ya da merak edenler için daha uygun. Ama izlemek isteyen herkese hitap eder. Birkaç detay olduğu için yardımcı olabilir.

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,597
10,120
İzmir
Teşekkürler, değerli kardeşim.
Çok makbule geçecek.
Bir de şu iki renkli balonları nasıl sileriz
tarzında videoları da bekliyoru(m)z...

Fate

Çeviri & Balonlama
1 Mar 2021
635
21,645
Son derecede yararlı videolar olmuş. Detaylı anlatımların için teşekkürler. Öğrenmek isteyenlere tavsiye edeceğim mutlaka.

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
686
8,553
videosunu izledikten sonra birkaç fontu Türkçeleştirme denemesinde bulundum. I ı Ğ ğ Ü ü Ş ş İ i Ö ö Ç ç türkçe karakterlerini oluştururken kullanılan Insert Characters menüsünden yapılan işlemleri otomatikleştirmek için Glyph Transformer menüsünden kullanılabilecek oluşturdum. Bu dosyayı açıp içindeki Turkish.xml dosyasını C:\Program Files\High-Logic FontCreator\Transform klasörü altına kopyaladıktan sonra Glyph Transformer -> Transform Wizard penceresinde en sağda bulunan Open Script buttonuna basarak yükleyebilirsiniz.

Merak eden arkadaşlar kullanmadan önce Turkish.xml dosyasının içeriğini NotePad ya da benzeri bir programla inceleyebilirler.

C:\Program Files\High-Logic FontCreator\Transform klasörü altında Transform Wizard penceresinde olmayıp sizin yükleyebileceğiniz 70 küsür script var.

Örneğin aşağıdaki ilk resimdeki fontta ı Ğ ğ Ş ş İ harfleri mevcut değil.

v0qxfzdv9liq6pmzg.jpg

Aşağıdaki ikinci resimde scripti çalıştırdıktan sonra bunların benzer harflerden kopyalandığını görüyorsunuz (1). Bu fontta (3) nolu şekiller bulunmadığından, videoda anlatıldığı şekilde nokta ve şapkaları kendiniz harflere eklemelisiniz. Eğer bu şekiller font içinde bulunsalardı script bunları kendisi eklemeye çalışacaktı. Bu örnekteki font için, harfler oluşturulduktan sonra (3) nolu şekilleri silebilirsiniz.

nuowv0bxfnkqd61zg.jpg