Algı (2014)

Saint Walker

Çeviri & Balonlama
30 Eki 2018
201
4,132
lqwohiv.jpg


Marc-Antoine Mathieu panelden panele, tek kelime etmeden bir adamın başlangıç yolculuğunu anlatıyor. Ne arıyor? Nereye gidiyor? Bu isimsiz gezgin, labirentin ruhunun geçtiği arıtılmış bir evrende dolaşıyor... Zaman, mekan, şans: Bu yarı-meditatif anlatı üzerinde adım adım çağdaş bir kibir biçimi şekilleniyor.

 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,144
31,433
Marc-Antoine Mathieu ile kitabı S.E.N.S. hakkındaki röpörtajı:



Marc-Antoine Mathieu tek kelime etmeden bir adamın başlangıç yolculuğunu anlatıyor.



Marc-Antoine Mathieu son otuz yıldır çizgi romanın anlatı ve grafik kodlarıyla oynayarak eğleniyor, kendine hayal kurma alanı açıyor, dokuzuncu çizgi romanın geleneklerini bozan görsel, anlatısal ve sözel deneylerle dolu işler yaratıyor. Eksik paneller, uzay-zamansal girdaplar, yırtık sayfalar, fraktal hikayeler… bunlar şakacı Mathieu'nun uyguladığı görsel ve anlatısal akrobasilerden sadece birkaçı.

Sanatçı, “S.E.N.S.” albümü için sınırsız, yalnızca absürtlükle sınırlı bir dünyada zaman ve mekan kavramlarını sorgulayan çok yönlü bir çalışma tasarladı; "Büyük Boşluk"tan geçen bir adamın ayak izlerinde gezinmemizi sağlayan sessiz, oldukça minimalist bir anlatı.

S.E.N.S. Sergisinde, albümdeki tüm orijinal plakaların yanı sıra Marc-Antoine Mathieu'nun dikkat çekici projesini tamamlamaya hizmet eden bazı yeni çalışmalar, büyük ölçekli çizimler, videolar ve bronzlar yer almıştır.

Bana göre herkesin kendince algılayıp, anlam yükleyeceği bir çalışma. Ben beğendim.
 
Üst