BERNIE WRIGHTSON-Creepy Özel Albümü (Ç/B)

BERNIE WRIGHTSON-Creepy Özel Albümü (Ç/B)

hggurak

Like Tree453Likes

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 11.Ocak.2016, 14:31   #31
Onursal Üye

prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1358570
•Rep Seviyesi :
prince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond reputeprince has a reputation beyond repute
Bir sunum ancak bu kadar kaliteli olabilirdi.Paylaşımın güzelliğinin şifresi ise zaten sunumda saklı.
Dört dörtlük paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum...
direnc11, KARAOĞLAN, profesör ve 5 kişi bunu beğendi.
prince isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 13.Ocak.2016, 17:45   #32
Yönetici

scanfan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1932534
•Rep Seviyesi :
scanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond repute
Alıntı: uzung´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
... yayın evlerinin bu kadarını
kolayca yapamayacağı bir eser ortaya çıkarmışsınız.
Emeği geçen tüm dostlarımı kutluyor, teşekkür ediyorum.

Yayınevleri birçok şeyin yanı sıra "mizampaj estetiği"ne de fazla önem vermiyorlar sanırım. Tarihi çok da eski olmayan bir yayından örnek kareler aldım aşağıya, tam olarak söylemek gerekirse "Hoz Comics"in 2004 tarihli "Renkli Tommiks"inden. Balonların içinde orantısız ve anormal boşluklar var. Kelimeler olur olmaz yerlerden, ve hiç gereği yokken tireyle kesiliveriyor. Geriye kalan iki tanecik harf satırın en olmadık yerine konmuş. Balonun içinde bir o kadar daha sözcüğün sığacağı boşluk kalmış. Sözcüklerin balon sınırlarıyla olan mesafelerinde bir oran yok. Bu tip mizampaj sakilliklerini bazen 1940'lı 50'li yılların çizgi romanlarında görüyoruz ve hoş görüyoruz, ama bilgisayarların kullanıldığı bir dönemde böyle olmamalıydı. Bunlar profesyonel işler olduğuna göre, kime ısmarlandıysa, olmamış deyip yeniden yaptırmak mümkünken, olduğu gibi basılmış. Değil profesyonel olarak ısmarlanmış bir iş, bizim ÇD'ndaki gibi gönüllülük esasına göre yapılan çalışmalarda bile böyle bir sonuç kabul edilemez. Buna mukabil bir de "hggurak" dostumuzun titizliğine bakar mısınız? Bir albümde tam "24 değişik font" kullanmış. Stilistik yazılarla yazılan başlıkları bile üşenmemiş, aynısını Türkçe harflerle yeniden yazmış. Balonlamanın kalitesi ise tartışılamaz bile. Kısaca "hggurak" sadece ÇD'nın değil, "uzung" dostumuzun da işaret ettiği gibi yayınevlerinin bile ancak zaman zaman erişebildiği bir kaliteyi yakalamış.

direnc11, atlas364, sebo22 ve 10 kişi bunu beğendi.

Konu scanfan tarafından (14.Ocak.2016 Saat 10:46 ) değiştirilmiştir. Sebep: imlâ
scanfan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 14.Ocak.2016, 00:36   #33
Onursal Üye
Çeviri Balonlama
Yönetici

hggurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 320904
•Rep Seviyesi :
hggurak has a reputation beyond reputehggurak has a reputation beyond reputehggurak has a reputation beyond reputehggurak has a reputation beyond reputehggurak has a reputation beyond reputehggurak has a reputation beyond reputehggurak has a reputation beyond reputehggurak has a reputation beyond reputehggurak has a reputation beyond reputehggurak has a reputation beyond reputehggurak has a reputation beyond repute
Alıntı: scanfan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

"Hggurak" sadece ÇD'nın değil, "uzung" dostumuzun da işaret ettiği gibi yayınevlerinin bile ancak zaman zaman erişebildiği bir kaliteyi yakalamış.

Bir süre dinlendireceğim kendimi, yazıp çizmeyeceğim demiştim ancak yorumlarınıza kayıtsız kalamadım doğrusu...

Onore ettiğiniz için çok teşekkür ederim sevgili Scanfan dostum...
Ancak "o şeref bana aittir"...
Beni bu konuda motive eden sizler oldunuz... Çeviri aşamasında öylesine titizlendiniz ki bu özveriye kayıtsız kalmak mümkün değildi...
Şimdi bu yorumu okuyan arkadaşlar abarttığımı filan düşünebilirler ama yaklaşık bir buçuk ay boyunca (cumartesi-pazarlar da dahil) günde ortalama 4-4,5 saatlik uykunun bir neticesidir bu...
Düzgün bir şeyler yapmaya çalıştığınızda, zamanın bir önemi kalmıyor artık... Ha, Nazar boncuğu hatalarımız yok mudur illa ki vardır...

Bütün ekibin gönlünü aynı anda hoş tutabilmek de zor oluyor tabi...
Bazı arkadaşlarımız büyük bir özveriyle her sorunumuzda yardımımıza koşar ve ellerinden geleni yapmaya çalışırken, bu tip işlerin işleyişini bilemeyip kırılan, küsen arkadaşlarımız da oldu sanırım... Burada şahsi bir düşüncemiz asla olmayıp, yaptığımız her şeyi iş gereği yaptık...
Bu bağlamda üzdüğümüz arkadaşlarımızdan da ben kendi adıma özür dilerim...

"Fazla tevazu gösterme, gerçek sanırlar" derler hani...
Nasıl ki, çevirmen arkadaşlarımızın pek fazla alçakgönüllü olmaları gerekmiyorsa, bu konuda ben de fazla alçakgönüllü olamayacağım.
Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte işi, asgari kurallara en uygun bir şekilde kotarmaya çalıştık ve sanırım başarılı da olduk...
Keşke, bu türün ilgi alanlarına girip girmediğine bakmaksızın çeviri-balonlamaya yeni başlamış arkadaşlarımız, Sevgili scanfan dostumun da işaret ettiği teknik detayları, çeviri kalitesini, kullanılan Türkçeyi, cümle yapılarını vs. alıcı bir gözle inceleseler...

Son söz; Olağanüstü bir durum olmazsa (Kendim pişirip, kendim yiyemediğimden dolayı) imeceyle kotardığım son iştir bu... Sevgili dostlarıma nazım da bir yere kadar geçecektir elbette...
Bundan sonra belki "Hitler'i Öldürmek" tarzı resimli romanlar paylaşabilirim ki, o tür çalışmalar da bayağı bir el aldığından, iki-üç ayda bir görüşürüz artık...

Kitap kadar önemli olan (aslında en önemli olan) bir başka şey de kazandığım dostluklardır.
Onları hiçbir şeye değişmem...
direnc11, sebo22, uzung ve 15 kişi bunu beğendi.
hggurak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 14.Ocak.2016, 23:03   #34
Onursal Üye

serdary67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 267702
•Rep Seviyesi :
serdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond repute
Eğer elimizden gelen bir yardım olursa yine buradayız hggurak kardeşim.
direnc11, KARAOĞLAN, profesör ve 5 kişi bunu beğendi.
serdary67 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 16.Ocak.2016, 02:03   #35
Çeviri Balonlama
Yönetici

The_DarknesS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 823473
•Rep Seviyesi :
The_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond repute
Ben böyle bir sunum görmedim arkadaş. Her aşaması titizlikle hazırlanmış harika bir tanıtım ile konuya giriş yapıyoruz. Sadece bir çizgi roman çevirilip balonlanmamış ayrıca ekler ile konuya derinlik kazandırılmış. Bir çok dostumuz çevirisine katkıda bulunmuş, değerli Gürdal ağabeyimizde çok güzel balonlanmış. Söyleyecek söz bulamıyorum. Muhteşem.

The_DarknesS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 30.Eylül.2016, 18:28   #36
Süper Üye

ALIENRIPLEY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 240
•Rep Seviyesi :
ALIENRIPLEY has a spectacular aura aboutALIENRIPLEY has a spectacular aura aboutALIENRIPLEY has a spectacular aura about
Sadece şunları söyleyebilirim...
GREAT, GLORY and MAGNIFICENT WORKS...
Saygı, sevgi ve minnetle...
ALIENRIPLEY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 01.Ekim.2016, 14:57   #37
Aktif Üye

igdirnet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 5029
•Rep Seviyesi :
igdirnet has a reputation beyond reputeigdirnet has a reputation beyond reputeigdirnet has a reputation beyond reputeigdirnet has a reputation beyond reputeigdirnet has a reputation beyond reputeigdirnet has a reputation beyond reputeigdirnet has a reputation beyond reputeigdirnet has a reputation beyond reputeigdirnet has a reputation beyond reputeigdirnet has a reputation beyond reputeigdirnet has a reputation beyond repute
kaliteye kalite kattınız.Paylaşım için teşekkürler.
igdirnet isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 12.Kasım.2016, 10:28   #38
Çeviri Balonlama

Lobador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 290543
•Rep Seviyesi :
Lobador has a reputation beyond reputeLobador has a reputation beyond reputeLobador has a reputation beyond reputeLobador has a reputation beyond reputeLobador has a reputation beyond reputeLobador has a reputation beyond reputeLobador has a reputation beyond reputeLobador has a reputation beyond reputeLobador has a reputation beyond reputeLobador has a reputation beyond reputeLobador has a reputation beyond repute
Öncelikle bu hazineyi bu kadar geç farkettiğim için üzgünüm.
İndirdim, hızlı bir göz attım ve ne kadar muhteşem bir eser olduğunu anlamama yetti bu hızlı bakış.

Bu gece yatarken korkmak için şimdilik sabırlı bir şekilde bu eseri kenara ayırıyor ve bu müthiş özenli çalışmada yer alan herkesi tebrik ediyor, yoğun emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Karamba Karambita!
Lobador isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 21.Kasım.2016, 03:31   #39
Onursal Üye

HACILI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 139590
•Rep Seviyesi :
HACILI has a reputation beyond reputeHACILI has a reputation beyond reputeHACILI has a reputation beyond reputeHACILI has a reputation beyond reputeHACILI has a reputation beyond reputeHACILI has a reputation beyond reputeHACILI has a reputation beyond reputeHACILI has a reputation beyond reputeHACILI has a reputation beyond reputeHACILI has a reputation beyond reputeHACILI has a reputation beyond repute
Bir iki fotoğrafa bakmam yetti sayfadan uzaklaşamam için.
Oldum olası korku filmi izleyemem.
Korku kitabı okuyamam.
Hatta 90 lı yıllarda daha ilkokul ilk sınıfında okuyan
ve korku filmi meraklısı oğlum,
tv de korku filmi başlamadan beni uyarırdı.
" Baba korku filmi sen izleme istersen." diye.
Bu nedenle çok merak etmeme rağmen indirip okuyamadım.
Yine de ellerinize ve emeklerinize sağlık dostum.
profesör, scanfan, hggurak ve 1 kişi bunu beğendi.
HACILI isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 06.Mart.2018, 15:52   #40
Yeni Üye

METİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
METİN is on a distinguished road
Bu kadar güzel bir sunum ve anlatım insani mest ediyor. Paylaşımlarınız ise bir harika emekleriniz için çok teşekkürler iyi çalışmalar.
scanfan, hggurak ve DryKleon bunu beğendi.
METİN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil