Sur la piste de Blueberry – Blueberry’nin izinde

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
261
1,862
Blueberry'nin izinde

Senaryo ve desen: Kollektif
Yayınevi: Dargaud
Yayın Tarihi: Kasım 2025
Format: 128 sayfa, büyük boy, sert kapak
Fiyat: 21.50€


Couv_529889.jpg

Kapak - Mathieu Lauffray

Dargaud yayınevinin kült Blueberry serisinin 60. yılına ithafen yayınladığı bu prestij albümde, günümüzün en önde gelen BD sanatçılarının bir düzine kadar kısa öyküsüne yer verilmiş.

Albümün özenli bir editoryal çalışmanın ürünü olduğu tüm detaylarda kendini belli ediyor. Katkı verenler arasında Western BD türünün ağır topları Ralph Meyer, Mathieu Lauffray, Michel Blanc-Dumont, Paul Gastine ve Anlor gibi isimlerin yanısıra Milo Manara ve Enrico Marini’yi de görmek güzel bir sürpriz.

Görsel bir şölen olmasının yanında kitabın en hoşuma giden tarafı, öykülerden önce sanatçıların Blueberry serisine ait kendi anılarını yazdıkları giriş metinleri. Albümün en başında ise Blueberry’nin yaratıcıları senarist Jean-Michel Charlier ve çizer Jean Giraud (Moebius) arasındaki işbirliği ve Pilote dergisinde 1963 yılında başlayan bu yeni Western serisinin yaratım sürecine dair bir tanıtım yer alıyor. Karakterin yüzünü ve meşhur kırık burnunu o zamanların meşhur aktörü Jean-Paul Belmondo’ya borçlu olduğunu da bu vesileyle öğrenmiş oldum. Albümün son sayfaları pin-up desenlere ayrılmış, aralarında posterlik işler var.

Blueberry sevenleri ve genel anlamda Western tutkunlarını mutlu edecek bir albüm.

545202573_18420050347108617_6295821617581875102_n.jpg

Stefano Carloni

b-hommage-scaled.jpg

Ralph Meyer

Daha fazla bilgi için:



⬇️
 
Son düzenleme:

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
261
1,862
Böyle yeni bir albümü Türkçe olarak okumak BD severler için bir nimet. Ancak gönül ister ki bu tarz özel albümlerde editoryal yazılar da, sanatçıların Blueberry anıları da çeviride yer alsın. Çeviri sadece YZ'ya bırakılmayıp ardından gerekli ince düzeltmeler yapılsın. Yakın gelecekte bu programlar daha da gelişip yaygınlaştığında bu da olur sanırım.
Aslında Türkçe olarak @cekicenim dostumuz tarafından bu albüm istek üzerine çevrildi ;

 
Üst