karlıova
Aktif Üye
- 9 Ocak 2019
- 260
- 1,860
Blueberry'nin izinde
Senaryo ve desen: Kollektif
Yayınevi: Dargaud
Yayın Tarihi: Kasım 2025
Format: 128 sayfa, büyük boy, sert kapak
Fiyat: 21.50€
Kapak - Mathieu Lauffray
Dargaud yayınevinin kült Blueberry serisinin 60. yılına ithafen yayınladığı bu prestij albümde, günümüzün en önde gelen BD sanatçılarının bir düzine kadar kısa öyküsüne yer verilmiş.
Özenli bir editoryal çalışmanın ürünü olduğu tüm detaylarda kendini belli ediyor. Western BD türünde günümüzün ağır topları Ralph Meyer, Mathieu Lauffray, Michel Blanc-Dumont, Paul Gastine ve Anlor gibi yıldız isimlerin yanısıra Milo Manara ve Enrico Marini de albüme katkı vermişler.
Görsel bir şölen olmasının yanında kitabın en hoşuma giden tarafı, öykülerden önce sanatçıların Blueberry serisine ait kendi anılarını yazdıkları giriş metinleri. Albümün en başında ise Blueberry’nin yaratıcıları senarist Jean-Michel Charlier ve çizer Jean Giraud (Moebius) arasındaki işbirliği ve Pilote dergisinde 1963 yılında başlayan bu yeni Western serisinin yaratım sürecine dair bir tanıtım yer alıyor. Karakterin yüzünü ve meşhur kırık burnunu o zamanların meşhur aktörü Jean-Paul Belmondo’ya borçlu olduğunu da bu vesileyle öğrenmiş oldum. Albümün son sayfaları pin-up desenlere ayrılmış, aralarında posterlik işler var.
Blueberry sevenleri ve genel anlamda Western tutkunlarını mutlu edecek bir albüm.
Stefano Carloni
Ralph Meyer
Daha fazla bilgi için:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: