Merhaba @cekicenim dostum, Thorgal'ın tüm yayınlanmış albümlerini @rasel dostumuz kendisi çeviriyor bilginize.Thorgal istek alan bir çizgi roman. Bu konuda bilgisi olan bizi aydınlatırsa sevinirim. Toplu macera listesi var mı? Hangileri paylaşılmış? Tavsiyeleriniz, vesaire...
Hayırlı olsun. Takip edeni bol olsun.Aslinda cevirip sitemde paylasmistim. Buradan site adresi verebiliyor muyuz bilemedim. Dikkatli arkadaslar zaten benim cevirdigim son yayinlardaki resimlerin icine bakip gorebilir adresi. Simdiye kadar yayinladigim her eser ve fazlasi kendi sitemde de mevcut. Kendi sitemi de kendi arsivim icin tutuyorum.
Olmaz mı hem de ne güzel olur. Bende takip ederim.Hayırlı olsun. Takip edeni bol olsun.
Tabi ki verilebilir.
Burada arada kaynamasın. Yeni bir konu açıp duyurun isterseniz.
Gerek yok. Tesekkurler ilginiz icin. Okuyan ve ilgili kisilerin gelmesini tercih ederim zaten.Burada arada kaynamasın. Yeni bir konu açıp duyurun isterseniz.
Teşekkürler. 74 adet, 6.48 GB Thorgal paylaşımınızı çekebildim
Thorgal'i cikaran bir yayinevi kalmadi. Yurtdisinda devam ediyor. Ben de yurtdisi ile senkron gidiyorum. Eger yerli bir yayinevi tekrar yayinlamaya baslarsa, bilgi verilirse sitemden kaldiririm.Thorgal'ı ilk olarak Tercüman Çocuk dergisi yayınlamıştı sanırım, çocukluğumda yani seksenli yılların başlarında sürekli aldığım bir dergidir. Dergide en sevdiğim çizgi romanlardan biriydi Thorgal. Serinin devam etmesi mutlu eder. Yeter ki yayınevi çıkarmaya devam etsin. Kolay gelsin.
Ozendim simdi fibereTeşekkürler. 74 adet, 6.48 GB Thorgal paylaşımınızı çekebildim![]()
Zaten yurtdışı için söylüyoruz hocam, benim kastettiğim Thorgal'ın çizilmeye devam edilmesi, yurtiçi yayınevlerinin yayınlaması değil. Çizgi romanın yayınevi tarafından çizilerek yayınlanmaya devam edilmesi başka yerel yayınevlerinin satın alıp Türkiye'de yayınlanması başka. Örnek olarak Bonelli Teks'i hala yayınlıyorsa çizgi roman maceraya devam ediyor demektir.Thorgal'i cikaran bir yayinevi kalmadi. Yurtdisinda devam ediyor. Ben de yurtdisi ile senkron gidiyorum. Eger yerli bir yayinevi tekrar yayinlamaya baslarsa, bilgi verilirse sitemden kaldiririm.
Burada bir Thorgal yayinim olmadi? Kendi arsivime hangi yayinlari alacagima kendim karar verebilirim. Tesekkurler.Thorgal ana serinin 34,35, 42 ve 43. albümleri bizzat tarafımdan tercüme ve balonlama yapılarak sayfamıza eklenmiştir. Büyük bir kısmını da Toylar arkadaşım eklemişti. Şu anda 44. albümün internete düşmesini bekliyorum. Kısacası ana seri sayfamızda günceli yakalamış durumda, yan serilerden de arkadaşlar epey paylaşım yapmış durumda. Neyse ana seriye dokunmadan yan serilere devam ederseniz tabii bende sevinirim. Hatta sanal Thorgal'ın yan serilerini çevirirseniz bana gönderin.. Çünkü tercümeleri redakte edip, kendi seçtiğim fontlar kullanarak seve seve balonlarım. Bu böyle biline. Bazı özel serilerin bizzat benim sevdiğim serilerin ne yarım kalmasını ne de sanal tercümelerle balonlamalarla sunulmasını asla kabullenemiyorum. Yaptığınız çalışmalara saygım sonsuz, umarım sizde benim bu isteğime saygı duyarsınız.
Not 1 Herhangi bir çizgi romana başlamadan önce sayfamızda yayınlanıp yayınlanmadığınaı lütfen araştırır mısınız?
Not 2 Aquablue, Bob Morane, Bruno Brazil, Bruce J.Hawker, Jeremiah, Carthago, Prometheus, SkinBreaker, Flash Gordon (Madcave serisi), Mac Coy, Rahan, Thorgal serilerini tamamlamak, hatta tamamlanmasına az kalan birkaç serinin yerini Teğmen Blueberry ve Agent Alpha ile doldurmak gibi bitmek tükenmek bilmeyen bir arzum var. Anladınız değil mi? sağlıcakla ve de beklemede kalın.
Vatandaşın kendi sitesinde yayınladıklarına nasıl karışabiliriz ki? Buradaki kurallara uyup, adminlerden de site linkini verme onayı almış.Thorgal ana serinin 34,35, 42 ve 43. albümleri bizzat tarafımdan tercüme ve balonlama yapılarak sayfamıza eklenmiştir. Büyük bir kısmını da Toylar arkadaşım eklemişti. Şu anda 44. albümün internete düşmesini bekliyorum. Kısacası ana seri sayfamızda günceli yakalamış durumda, yan serilerden de arkadaşlar epey paylaşım yapmış durumda. Neyse ana seriye dokunmadan yan serilere devam ederseniz tabii bende sevinirim. Hatta sanal Thorgal'ın yan serilerini çevirirseniz bana gönderin.. Çünkü tercümeleri redakte edip, kendi seçtiğim fontlar kullanarak seve seve balonlarım. Bu böyle biline. Bazı özel serilerin bizzat benim sevdiğim serilerin ne yarım kalmasını ne de sanal tercümelerle balonlamalarla sunulmasını asla kabullenemiyorum. Yaptığınız çalışmalara saygım sonsuz, umarım sizde benim bu isteğime saygı duyarsınız.
Not 1 Herhangi bir çizgi romana başlamadan önce sayfamızda yayınlanıp yayınlanmadığınaı lütfen araştırır mısınız?
Not 2 Aquablue, Bob Morane, Bruno Brazil, Bruce J.Hawker, Jeremiah, Carthago, Prometheus, SkinBreaker, Flash Gordon (Madcave serisi), Mac Coy, Rahan, Thorgal serilerini tamamlamak, hatta tamamlanmasına az kalan birkaç serinin yerini Teğmen Blueberry ve Agent Alpha ile doldurmak gibi bitmek tükenmek bilmeyen bir arzum var. Anladınız değil mi? sağlıcakla ve de beklemede kalın.
Sizin de dediğiniz gibi bilmediğimiz tonla site var, belki Thorgal'ı çeviren 6 kişi (site) daha var. Her birini tek tek bulup, rahmetli Kenan Evren Paşa'nın dediği gibi, beslemeyip sallandıralım mı?Tembelliğimden dolayı hemen hiç takip edemiyorum blogları vb ama burada bir nezaket kuralımız var,
bir seriyi bir arkadışımız çevirip balonluyorsa, bunu biliyorsak, onu takip ediyoruz, başka biri o seriyi
çevirip balonlamaya başlamıyor, buna gerek duymuyor. Şimdi eğer kurallar, kültür vb değiştiyse, bilmiyorum,
bunu yapabilir herkes tabii ki. Yapıyorsa eğer, bence nedeni önceki iş aylarca veya yıllarca devam etmemiş
olmasındandır ve de daha kaliteli bir iş çıkarma iddiasındandır.
Uzun ömürlü olmasıını dilerim Üstadım. Başarılar kolaylıklar dilerim.
Amacımız bu bahçenin ayakta kalması zaten.