GÖNÜL AVCISI ( Faruk Geç)HAM-GAZETE BANTI-126sayfa

abboritta

Süper Üye
12 Ara 2020
1,060
9,363
Sayın murtaza5 arkadaşımız bizleri bu eşsiz eserle buluşturduğu için bu kapakla kendisine teşekkür ederim.

q5fHHeRe_o.jpg

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,629
10,135
Ellerine sağlık Murtaza bey dostum. Çok çok teşekkürler.
Bizleri geçmişimizle buluşturmaya. anılarımızı tazelemeye devam ediyorsun.
Sizin de bahsettiğiniz gibi Hürriyet gazetesinde yayınlanırdı eserleri.
Yine de emin olmak için google amcaya danıştım. Edindiğim bilgi şöyle;
" Faruk Geç’in sanatı hakkında 80’li yıllardan önceki arşiv bilgilere sahip bazı büyüklerimizin aramızdan ayrılması işleri zorlaştırıyor. Ancak çalışmalarını bilen değerli araştırmacı, yazar ve çizerlerin yayınladıkları bilgiler önemli kaynak sunuyor. Aralıksız 26 yıl çalıştığı Hürriyet’te gerçekçi ve yalın çizgileriyle her gün yayınlanan 2.3.4.sayfa içeriğinde Faruk Geç eserlerinden bir kesit.. Babıâli’de çeşitli çizim işleriyle başladığı “Basın Ressamlığı” ve ofset baskı tekniklerinin pek gelişmediği yıllarda, çizimle yapılabilecek her türlü konularda bir çalışanı olarak Cumhuriyet dönemi Babıâli’sine katkıları. Hürriyet’te 50’lerde resimli romanların çizerliği.60’ların ortasından itibaren çizgi romanda yazım ile çizimi bir bütün olarak görerek, çizgi romanlarını hep kendi yazmaya başlaması.. Başka bir yazarla işbirliği yapmadan yazıp ve çizdiği, döneme göre 4.sayfada da olup her gün takip edilen resimli romanlarıyla, gazetenin diğer sayfalarında gereken bölümlerine çizimleriyle, basın tarihinin en yüksek tirajlarına doğru yükselişini sürdüren gazeteye sanatı ile katkıları olmuştur."

#çizgiroman

#yağlıboya #Türkresimsanatı
Ayrıca , Abboritta arkadaşımıza da değerli kapak paylaşımı için teşekkürler.

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,629
10,135
Sevgili Abboritta,
Bu güzel kapak için teşekkürler.
Elin değmişken bir de sevgili Murtaza dostumuzun ham olarak yaptığı paylaşımı,
Düzenleyip paylaşsan ne güzel olur diyorum.
" Hadi bakalım kolay gelsin..."

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,629
10,135
@murtaza5 üstadım,
Paylaşımınızı elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım.
Ham olarak biraz da küçülttüm. Ayrıca düzeltme esnasında biraz da beyazlatmaya çalıştım ama
Orijinalliğinin bozulduğunu görerek paylaşmaktan vazgeçtim. Arşivimde duruyor.
Düzeltme tam olarak mükemmel olmadı. Zira tam düzeltmeye çalışınca yazıların bir kısmı da siliniyor.
Bu nedenle olduğu kadarıyla düzeltip paylaşıyorum.
Selamlar sevgiler.
FARUK GEÇ - GÖNÜL AVCISI - Gazete Küpürü