Eğlenceli bir şey yapalım mı?

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,365
3,570
Midgard
Hoş bir etkinlik oldu. Ayın Kahramanı nasıl bir ÇR üzerine yoğunlaşıyorsa bu da adeta Ayın Çizeri etkinliği oldu. Umarım yeni isimlerle devam eder, zihin kıvrımlarımızı harekete geçirmeyi sürdürür ve çizerlere yakından bir bakış atmamıza da katkısı olur. Kimbilir belki ilerde yapılacak özgün çalışmalar için bir potansiyel yazar kadrosu da oluşturur bu girişim. En güzeli de bu olur sanırım.

Katılımcı sayısı, yapılacak işin balonlama gibi teknik bir alana girmeyi gerektirmesine karşın azımsanamayacak kadar. Forum üyelerinin fırsat geçtiğinde üretim ve katkı yapmak için hazır ve nazır olduğunun da göstergesi.

Arkadaşların çalışmamı beğenmiş olmasına elbette çok sevindim ama buraya gönderilen "yorum balonlamalar" arasında kendi birincim ben değilim. İlker'in imzası olan bir Teks çok cazip gelse de kitabı PM ile bildireceğim benim birincim olan arkadaşa iletebilirseniz sevinirim.

Bu etkinliğin fikir babasına ve tüm katılımcılara çook çok teşekkür ediyorum...

Aslında ben de sadece eğlenmek için katılmış ve birinci olacağını düşünmeyenlerdendim :D Sizin de kazandığınızı öğrendiğinde içimde bir umut oldu "Acaba bu buluşma sebebi olur mu?" diye ama şimdi Teks okumayan biri olarak ben de kararsız kaldım :D Alınca zaten okuyup birine vericektim ama bilemedim şimdi hocam :D

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,005
12,296
@abdullah,
Sanırım kimse hediye için kolları sıvamadı. Katılmaktı şahane olan. Ama yine de Bakunin imzasının manevi bir anlam yüklediğini de hatırlayıp en azından sen almalısın derim bu Teks'i.

Haluk hocam organize eder mutlaka bir Ankara toplantısı daha. O zaman tekrar karşılaşırız belki. :)

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,382
39,816
İstanbul
Sevgili abartman üstadımız kendi birincisini bildirdi; hadon dostumuzun gönderdiği üçüncü balonlamayı çok beğendiğini ve bu çalışmanın ödülü daha fazla hak ettiğini düşündüğünü söyledi. Sahiden güzel bir önermeydi. En çok "like" alanın böyle bir seçim hakkı da olabilmeli. Bu durumda ikinci ödülü büyük bir memnuniyetle sevgili hadon'a göndereceğiz. İnce düşüncesi için sevgili abartman'a teşekkür ederim.

abdullah Teks'in yolda. Güzel güzel oku Teks'ini :)

Sevgiler...

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
0
361
denizci
Ödüller tam doğru yerlere gitti, arkadaşlarımı kutlarım, gerçekten ikisinin ki de çok başarılı.
Bu arada ben rekabet olduğunu düşünmüyorum Direnc11 üstadım, bence gayet tatlı bir yarışmaydı, hiç kimsenin kazanamadığına üzüldüğünü zannetmiyorum, hatta hepimiz yenisini dörtgözle bekleyeceğiz sanıyorum, ben yarışmaya girmesem de katılıma devam edeceğim, hatta balonlamayı öğrememe az kaldı, bu sefer balonlarla, kura işi de iyi, bu şekilde de iyi, siz daha iyi bilirisiniz tabi, ama yarışmayı ihmal etmeyin bekliyoruz yenisini
Sevgi ve saygılarımla,

Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,382
39,816
İstanbul
Ödülü alacak kişiyi tespit etme süreci etkinliğin kendisinden daha eğlenceli olmaya başladı;

İlk önce en çok "like" alan iki kişiyi (abdullah ve abartman dostlarımız) belirleyip, sembolik ödüllerimizi bu iki kişiye vermenin uygun yöntem olabileceğini düşündük.

Sevgili abartman nezaket gösterip kendi birincisi olarak sevgili hadon'u belirledi ve ödülün ona verilmesinin uygun olduğunu bildirdi.

Sevgili hadon mennuniyeti belirtip, bu ödülün gerçek bir Teks severe verilmesinin uygun olacağını söyledi.

Velhasıl ödül verecek kişiyi bulmanın kendisi de önemli bir iş haline geldi.

En çok "like" alan kişiye ödülün verilmesi yöntemini seçmiştik, oradan devam edelim; en çok "like" alan üçüncü kişi sevgili cemalnacitolga idi. Onun Teks'i çok sevdiğini de biliyorum. Sevgili cemalnacitolga lütfen kabul et de bu süreç tamamlanmış olsun.

Son düzenleme:
11 Nis 2010
588
583
Ödülü alacak kişiyi tespit etme süreci etkinliğin kendisinden daha eğlenceli olmaya başladı;

İlk önce en çok "like" alan iki kişiyi (abdullah ve abartman dostlarımız) belirleyip, sembolik ödüllerimizi bu iki kişiye vermenin uygun yöntem olabileceğini düşündük.

Sevgili abartman nezaket gösterip kendi birincisi olarak sevgili hadon'u belirledi ve ödülün ona verilmesinin uygun olduğunu bildirdi.

Sevgili hadon mennuniyeti belirtip, bu ödülün gerçek bir Teks severe verilmesinin uygun olacağını söyledi.

Velhasıl ödül verecek kişiyi bulmanın kendisi de önemli bir iş haline geldi.

En çok "like" alan kişiye ödülün verilmesi yöntemini seçmiştik, oradan devam edelim; en çok "like" alan üçüncü kişi sevgili cemalnacitolga idi. Onun Teks'i çok sevdiğini de biliyorum. Sevgili cemalnacitolga lütfen kabul et de bu süreç tamamlanmış olsun.

Seve seve kabul eder,
Hepinize Teşekkür Ederim.

11 Nis 2010
588
583
Kitabımız geldi, Teşekkürler.
teksiui.jpg

Çocuklar Okuyor, İnşallah Sıra bana da gelir:'( '(
16032013028.jpg
[/IMG]​

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,836
39,376
İstanbul
Ödül kazanan, dereceye giren ya da girmeyen tüm katılımcıları tebrik ediyorum, zira burada asıl olan bir şeyleri paylaşmaktı..

12 Şub 2010
15,001
551,069
Abdullah Almanak Teks'ini aldı

grnt0047k.jpg

Sevgili direnc11 'in gönderdiği Teks Almanak sevgili abdullah'ı bekliyordu

Abdullah bugün ders arası fırsatını değerlendirdi ve ziyaretime geldi

Teks'çi arkadaşların haberi olsun:) abdullah da artık sıkı Teks'çilerden:)

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,209
2,342
LÜLEBURGAZ
bu aralar benim de bazı konular yüzünden kafam yerinde olmadığı için bu kafa olayına iştirak edemedim arkadaşlar... ama ortaya güzel şeyler çıkmış... şu an keyifle hepsine göz attım... bu tür eğlenceli ve yaratıcı çalışmalara devam diyor, sevgili cemalnacitolga ve abdullah'yı kutluyorum...

Son düzenleme:

köftehor

Yeni Üye
31 Ağu 2011
15
18
çok güzel bir fikir!
çok da güzel bir katılım olmuş. hepsini keyifle okudum.
yeni hikayeleri merakla takip edicem...

user01

Kıdemli Üye
15 Ocak 2010
102
146
Bursa
tüh kaçırdık bu yarışmayı,çok eğelenceliymiş :)
Eğer yenisi olursa ve ödülü herhangi bir Spider-Man ödülü olursa ben birinci katılıcıyım belirteyim :D

Kazanan arkadaşımı tebrik ederim :)
Ve balonların içini dolduran,güzel vakitler geçirmemizi sağlayan güzel insanlar içinde bir tebrik :)
Allah'a emanet...

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
0
361
denizci
Ben geçen sefer hariçten katılmıştım ama bu sefer yarışmaya gireceğim.

Yalnız kazanan like çoğunluğu ile olmasın, başka yol bulunmalı bence.

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
0
361
denizci

Seçim yükünü üzerimden atmak için o yöntemi belirlemiştik. Bu kez başka bir yöntem olacak... :) Sürpriz...

Bu arada bu kez iddialıyım diyorsun galiba :)

Üstadım süre uzun olsun derim ben, hemen 1 hafta olmasın, çalışalım, hem bu sefer balonlamalı katılacağım (Büyük Beyaz üstadım sağolsun), geçekten çok zevkli bir çalışma, çaktırmasam da ödül benim olmalı :4:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,382
39,816
İstanbul
Balonlama yapmak için kullanılabilecek pek çok program olmakla beraber kullanılabilecek en etkili program photoshoptur. Photoshop ile balonlamanın nasıl yapılabileceğine dair aşağıdaki linkte oldukça güzel bir açıklama var:

Photosop İle Çizgi Roman Balonlama Rehberi

Bunun yanında kullanılabilecek çok sayıda program mevcut. Ama madem bu işe zaman ayıracaksın photoshop'u denemeni tavsiye ediyorum.

Kolaylıklar dilerim.