bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,490
Bu konuyu görünce aklıma geldi. Cine 5'te bir film görmüştüm, filmin başında ünlü comics parodileri şeklinde çeşitli kapak resimleri gösteriliyordu. Mesela Fantastic Four parodisi olan birinin kapağında Fantastic Two yazan koca memeli bir Sue Richards vardı. Film sonradan şifreye girdiğinden izleyememiştim tabi. Bu filmi hatırlayan var mı?
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,327
Cellar Dweller (1988) - Mahzendeki Yaratık

İçinden çizgi roman geçen filmler denince ilk aklıma gelen film. Çünkü yakın bir çizgi roman sever arkadaşım yıllardır anlatır durur bana bu filmi :)

Biraz iş yoğunluğum nedeniyle detaylı bir paylaşım yapamayacağım ama bu konuda kült sayılabilecek bir yapım. Çekildiği yıllar için bile vasat bir korku filmi ama

çizgi romanı başrole taşıyan, birçoğumuzun aklına gelmiş bir senaryoyu işleyen ender filmlerden biri.


Bunu iyi bulmuşsunuz sayın "Tamer Özcan". Ben de film bilgilerini tamamlayayım.

"Cellar Dweller" (1988)
Türkiye'de Sinemalarda Gösterilmemiş
Türü: Korku fantezi
Yönetmen: John Carl Buechler
Senaryo: Don Mancini (Kit Du Bois adıyla)
Oyuncular: Yvonne De Carlo, Debrah Farentino, Brian Robbins
Ülke: ABD

Bu düşük bütçeli film Türkiye'de sinemalarda gösterilmemiş, zaten kendi ülkesinde de sinemalara dağıtılmamış, doğrudan videokaset ve laserdisk olarak piyasaya verilmiş, çok sonradan DVD ve Blu-ray formatlarında da basılmış (belki Türkiye'de de video formatında dağıtılmıştır, kim bilir?) Bir çizgi roman ressamı olan Whitney Taylor'ın (Debrah Farentino) resmini yaptığı iblis yeniden ete kemiğe bürünür. Senaryoyu, Chucky filmlerinin senaristi Don Mancini Kit Du Bois adıyla yazmış.

Ekran görüntüleri
kPVxvx.jpg


@edit 30/5/2021. Bu filmi "SiyahTurk" dostumuz 22 Mayıs 2021 tarihinde Çizgi Diyarı'nda paylaştı.

 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,327
comic book villains filmini nerden bulurum ?


"Comic Book Villains" filmi sitemizde (şurada) mevcuttu, ama linkleri gitmiş herhalde. Film linkleri çok uzun ömürlü olmuyorlar. Yine de bilgilenmek için o konuya bakın. Filmi torrent olarak aratmalısınız (sanırım orada var). Not: Bu tür isteklerinizi ilgili bölümlerde yapmalısınız ("istek hattı" vs gibi)
 
Son düzenleme:

C3SSUR

Yeni Üye
10 Ara 2017
30
41

"American Splendor" (2003)
"Görkemli Hayatım"
(Türkiye gösterimi: 2004)

Türü: Komedi, biyografik dram
Yönetmen (ler): Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Oyuncular: Paul Giamatti, Shari Springer Berman, Harvey Pekar
Ülke: ABD

Gerçekle hayâlin birbirine karıştığı bu filmde çizgiler sıradan bir insan olan Harvey Pekarın (Paul Giamatti) hayatını aydınlatır. Harvey Pekar emekli askerlere bakan bir hastanede arşiv memurudur. İşi tekdüze ve sıkıcıdır. Ancak iş arkadaşlarıyla müzikten, Amerikan kültürünün çöküşüne, yeni çıkan bonibon şekerlemelerin tadlarından hayatın kendisine kadar çok geniş bir yelpazede yaptıkları sohbetlerle bu sıkıcı ortamdan biraz uzaklaşır ve huzur bulur. Evine gidince de sürekli kitap okur, yazı yazar ve caz müziği dinler. Bir kenar mahallede bulunan evi binlerce kitap ve plâkla doludur ama yine de düzenli olarak Cleveland'ın ucuzcu marketlerini ve ikinci el satış yapan yerleri arşınlar, daha fazla plâğı daha ucuza satın almaya bakar. Bu ucuz ıvır zıvır şeyler satılan yerlerden birinde tebrik kartlarına resimler çizen ve aynı zamanda bir müzik meraklısı olan "Robert Crumb"la tanışır. Yıllar geçer, Crumb amatör olarak çizdiği "underground" comicslerle uluslararası bir başarı yakalar. Erişkinlere yönelik çizgi roman üretmenin geçerli bir sanat formu olabileğini gören Harvey de kendi çizgi romanını üretmeye karar verir. Bu gerçek hayattaki "Harvey Pekar"ın çıkarttığı "American Splendor" adlı çizgi roman olacaktır. Dergiyi arkadaşı "Robert Crumb" resimliyordu. Bu otobiyografik "underground" çizgi romanın ilk sayısı 1976'da çıktı, 2008'e kadar devam etti. "Harvey Pekar" 2010'da öldü. Bu filmde "Harvey Pekar"ın kendisi de bir tür "anlatıcı" olarak rol almış.

Bu film de aklıma gelmemişti. Sevgili "tappers"ın önerisiyle listeye ekledim.


RGF_restored_34.jpg


Not: filmde "Paul Giamatti"nin canlandırdığı "Harvey Pekar"a ilham vererek onun da bir çizgi romancı olmasına vesile olan "Robert Crumb"ın resimlediği The "Book of Genesis (Yaratılış)" adlı kitabı ÇD'da paylaşmıştım. Ayrıca "ÇD Ansiklopedisi"nde sayın "Bakunin"in yazdığı "Robert Crumb" bölümü yer alıyor.

çogu kişi "karga " desede bence çizgi roman dan beyaz perdeye aktarılan en iyi film
 

Dedecan 61

Süper Üye
25 Şub 2019
1,781
4,506
Güzel bir caps bulmuşsun eline sağlık üstat, hem de kralı sayılır.. :24:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Gabby

Onursal Üye
18 Haz 2012
265
1,450
1996 yapımı 101 Dalmaçyalı filminin ana karakteri Roger da (Jeff Daniels) geçimini çizgi roman çizerliğiyle kazanıyordu diye aklımda kalmış.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,327

Le Cerveau (1969)
Türkiye'de Sinemalarda "Büyük Reis" Adıyla Gösterildi
Türü: Komedi, suç
Yönetmen: Gérard Oury
Senaryo: Marcel Jullian, Gérard Oury, Danièle Thompson
Oyuncular: Jean-Paul Belmondo, David Niven, Bourvil, Eli Wallach
Ülke: Fransa, İtalya

NATO'ya ait yüklü miktardaki parayı Paris'ten Brüksel'e taşıyan bir trenin soyulmasını anlatan 'filmin içinden yine çizgi roman geçiyor!' İlgili sahnede paraların bulunduğu sıkı korunan vagondaki nöbetçilerden biri Tenten'in "Turnösol Olayı" (L'Affaire Tournesol) adlı albümünü okuyor.


Ekran görüntüsü: Filmde 1 saat 10. dakika
bzahz6q.jpg


@edit 30/5/2021. Bu filmi "agartan" dostumuz 4 Mayıs 2021 tarihinde Çizgi Diyarı'nda paylaştı.

 
Üst