Tenten ve Mavi Portakallar (Çeviri & Balonlama)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

Tenten ve Mavi Portakallar (Çeviri & Balonlama)
Tenten Film Kitabı
Tintin et les Oranges bleues (Fransızca)
Tintin and the Blue Oranges (İngilizce)


Çıkış Yılı: 1965 (Fransa); 1967 (İngiltere); Filmin tarihi: 1964 (Fransa-İspanya)
Hikaye: Herge'nin karakterlerine dayandırılmıştır
Uyarlama: André Barret
Çeviri & Balonlama: scanfan
Yayıncı: Casterman (Paris, Fransa); Methuen (Londra, İngiltere)
52 sayfa, 80 MB, 1474 px, 300 dpi, CBR
Fontlar: Bookman Old Style, Arial (kapaklar); Book Antiqua (Tekst)


52802936675_2a9e37d7c7_b.jpg

(MediaFire)


Gerçek karakterlerle çevrilmiş sadece 2 adet Tenten filmi vardır (diğerleri animasyon/stop motion vb filmleridir). 1961'de çevrilen "Tenten ve Altın Post" ile 1964'te çevrilen "Tenten ve Mavi Portakallar". Her iki filmde de Tenten'i Belçikalı aktör Jean-Pierre Talbot canlandırmıştı. Zaten başka da filmi yok, kendisi aslında öğretmenmiş (şimdi 79 yaşında). Kaptan Haddock'u canlandıran aktör ise ikinci filmde değişmiştir. Her iki filmin de daha sonra "film kitapları" çıktı. Bu kitaplar filmden alınmış fotoğraf karelerinin yanlarına yazılmış, senaryoya dayalı metinlerle oluşturulmuş adeta birer fotoromandılar. Haliyle önce Fransızcaları sonradan da İngilizceleri çıkmıştı. İlk Tenten film kitabı olan Tenten ve Altın Post'u da sekiz yıl önce çevirip paylaşmıştım. O ilk film Türkiye ve Yunanistan'da geçiyordu, buradaki ikincisi ise İspanya'da geçiyor (film Fransa-İspanya ortak yapımıdır).

Kitaba kaynaklık eden filmin de bir linkini sunuyorum. Filmle uyumlu bir Türkçe altyazı da ekledim.(BluRay x264 2CH AAC FR 720p 850MB mkv) Not: İndirmeden de ekrandan izlenebiliyor. Ancak Türkçe altyazıyı kullanabilmek için indirmek gerekiyor.


Kitabın uyarlandığı sinema filminin İspanyolca afişi ve İngilizce DVD kapağı.

Sinema Filmi (Fransızca+ING Altyazı)
Mega
MediaFire

Hem kitap hem de film umarım sizlerin keyifli bir Pazar günü geçirmenizi sağlar. Bu arada çocuklara da rahatça okutturulup seyrettirilebilecek bir kitap/film seti. Beni de çocukluğuma götürdü birden. Aslında bu filmi değil de ilkini çocukken seyretmiştim. Şimdi tekrar seyrederken kendimce basit tahliller yapıp durdum. Mesela "İspanya/Yunanistan ne kadar da bizim ülkemize benziyormuş o yıllarda" gibi. Bir de bu tür filmleri seyrederken tuhaf bir takıntı oluştu bende, galiba yaşın ilerlemesinden. Sürekli olarak oyunculara bakıp "şu çocuklar şimdi benim yaşımda olmalılar, ben de o zaman ilkokuldaydım" "Tenten rolündeki aktör şimdi ne yapıyor acaba?" "Kaptan Haddock(lar) acaba yaşıyorlar mı?" "O tarihte ben ne yapıyordum/neredeydim?" vs. gibi düşüncelere dalıyorum. İlk film Türkiye'nin tanıtılması açısından büyük bir fırsatmış, ama ne yazık ki bu tür iş birlikleri devam etmemiş. Türkiyeyi olumlu gösteren ve reklamını yapan çok az anaakım kaliteli film var galiba. Bunlardan bir tanesi "Topkapi" diğeri de "Paralı Askerler". İkincisinde filmcilere ne güçlükler çıkarmışız, basında bol bol çıkmıştı, forumda da var.

İyi okumalar (ve iyi seyirler),
Saygılarımla.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,936
İstanbul
Her zamanki gibi harika bir sunum eşliğinde harika bir paylaşım. İndirmeye başladım, bugün sayenizde keyifle okuyacağım. Ellerinize ve yüreğinize sağlık Sevgili Scanfan. Çok teşekkürler..
 

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
457
3,785
Hiçbir Şey Ülkesi
Ellerinize sağlık sevgili scanfan. Elleriniz, yüreğiniz dert görmesin. Harika bir çalışma bizi bekliyor yine. Sizin bilgilendirici ve keyifli sunumunuz sonrası kitabı okumak büyük bir zevk olacak. Üstelik hem filmin linkini hem de Türkçe alt yazısını paylaşmış olmanız da (artık bir klasik hâline gelmiş olan) çalışmalarınızı ne kadar titizlikle hazırladığınızın ve sunumunu yaptığınız konuyu merak edenlerin her şeyi ayrıntısıyla öğrenmesini isteyen bir çalışma tarzınızın olduğunun bir göstergesi... Sağ olun, var olun...
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,157
6,835
Değerli scanfan üstat,
Pazar günleri için program yaparken artık sizden bir paylaşımın okunmasını da listenin başına yazmak adetten oldu! Her zamanki gibi mükemmel bir sunum yazısı eşliğinde paylaşmış olduğunuz Tenten ve Mavi Portakallar filminin kitabını keyifle okudum. Birazdan da filmi izleyeceğim.
Son zamanlarda ben de tıpkı sizin gibi, yıllar önce basılmış bir kitabı okurken ya da yıllar önce çevrilmiş bir filmi izlerken kimi karakterleri, olayları sık sık kendimle, kendi yaşadıklarımla ilişkilendiriyorum. O tarihlerde kayç yaşında idim, ne yapıyordum, neler hissediyordum gibi sorular kafamda dönüp duruyor. Hoş, zaten bu yaşımızda hala çizgi romanların büyülü dünyasına kendimizi atmamızın gerisinde de "eski güzel günlere" duyduğumuz özlem yatmıyor mu?
Bu güzel paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Elleriniz dert görmesin...
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
Çok güzel anlatılmış. Okurken zevk aldım. Teşekkürler, Scanfan.
 
Üst