![]() |
#1 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 28.Ocak.2022
•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Herkese merhabalar. Klasik çizgi romanların eminim hepimizde yeri bambaşkadır. Açıkçası ben bu eserleri okuduğumda sanki yazıldıkları senelere dalıp gidiyorum ve büyük keyif alıyorum. Ancak ne Spider-Man Klasik ciltleri ne X-Men Klasik ciltleri ne de Avengers Klasik ciltleri hiç bir yerde yok. Olsa da değerlenecek arsa fiyatına (!) koyuyorlar fırsatçılar maalesef. Bu eserler satışta olmasa da taratıp paylaşmaya da telif sıkıntısı çıkarıyorlar. Klasik çizgi roman severler olarak ne yapmamız gerek? Bu işin içinden nasıl çıkılır fikri olan var mı?
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#2 |
Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 11.Nisan.2009
•Rep Puanı : 172092
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Taranıp paylaşılmasında bir sorun yok.
Kitaplar basılalı çok uzun zaman oldu çünkü. Tekrar baskıları da olmadı. Elinde olanlar tarayıp paylaşabilir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#3 |
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Bu konuda elini taşın altına koyacak bir üstadım varsa çok minnettar kalırım.
![]() Konu Baltimora tarafından (22.Şubat.2022 Saat 13:22 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 24.Aralık.2010
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Belki tuhaf bulunup ne alaka diyebilirsiniz ama kendi çözümümü yazayım dedim. Yaşım ileri olmasına rağmen italyanca öğrenmeye başladım. Olur veya olmaz zaman gösterecek. Sebebi fumettileri okuyacak düzeye gelebilmek. Çünkü internet sayesinde artık en yeni sayıları bulabilmek bile mümkün. Çok uzun yıllar boyunca fumettilerin basılmasını beklemekten bıktım usandım. Çizgi roman forumlarında çevirileri yapılan fumettiler de benim okuduklarım değil. İngilizce temelli Marvel ve DC çizgi romanlarının da oldukça fazla ve bunların tamamının basılmasını beklemenin hayal olduğu göz önüne alındığında ingilizce öğrenip orijinalinden okumanın tüm sıkıntılara çözüm olabileceğini ve ingilizcenin de italyancaya göre daha kolay öğrenilebileceğini düşünmekteyim. Benim merakım yok ABD çizgi romanlarına. Maalesef yabancı çizgi romanların tüm külliyatına türkçe basım olarak ulaşmanın oldukça zor oluşu nedeniyle hevesi ve imkanı olan çizgi roman severlerin dil öğrenerek kendi işini kendi görmesinin denenmesi gereken bir yol olduğu kanaatindeyim.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 11.Nisan.2009
•Rep Puanı : 172092
•Rep Seviyesi :
![]()
Belki 4*4'lük bir seviyeye gelinemeyebilir ama okuduğunu kısmen anlayabilecek bir düzeye ulaşılması bence de mümkün.
Takıldığın yerde lügata bakarsın, olur biter. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#6 |
Çeviri Balonlama Yönetici Üyelik tarihi: 18.Nisan.2010
•Rep Puanı : 813473
•Rep Seviyesi :
![]() Belki tuhaf bulunup ne alaka diyebilirsiniz ama kendi çözümümü yazayım dedim. Yaşım ileri olmasına rağmen italyanca öğrenmeye başladım. Olur veya olmaz zaman gösterecek. Sebebi fumettileri okuyacak düzeye gelebilmek. Çünkü internet sayesinde artık en yeni sayıları bulabilmek bile mümkün. Çok uzun yıllar boyunca fumettilerin basılmasını beklemekten bıktım usandım. Çizgi roman forumlarında çevirileri yapılan fumettiler de benim okuduklarım değil. İngilizce temelli Marvel ve DC çizgi romanlarının da oldukça fazla ve bunların tamamının basılmasını beklemenin hayal olduğu göz önüne alındığında ingilizce öğrenip orijinalinden okumanın tüm sıkıntılara çözüm olabileceğini ve ingilizcenin de italyancaya göre daha kolay öğrenilebileceğini düşünmekteyim. Benim merakım yok ABD çizgi romanlarına. Maalesef yabancı çizgi romanların tüm külliyatına türkçe basım olarak ulaşmanın oldukça zor oluşu nedeniyle hevesi ve imkanı olan çizgi roman severlerin dil öğrenerek kendi işini kendi görmesinin denenmesi gereken bir yol olduğu kanaatindeyim. Kesin çözüm bu gözüküyor. Serileri orijinal dilinde takip etmek. Sırf Dampyr okumak için bile vakit bulursam İtalyanca öğrenmek isterdim.
![]() |
![]() |
#7 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 11.Mart.2013
•Rep Puanı : 155045
•Rep Seviyesi :
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Haklısınız. Peki Diyar'ımızda (umarım yeni bir üye olarak bu şekilde ifade etmem uygunsuz olmamıştır
![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#9 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 11.Mart.2013
•Rep Puanı : 155045
•Rep Seviyesi :
![]() Haklısınız. Peki Diyar'ımızda (umarım yeni bir üye olarak bu şekilde ifade etmem uygunsuz olmamıştır ![]() Marvel özelinde karakterlerin klasik sayıları, eventler ve onların crossoverları dahil detaylı bir okuma sırası var mı acaba sayı sayı? Örneğin Spider-Man için şöyle bir liste yapılmış: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İlgilendiğin seri için varsa kendi sayfasından, yoksa arama kısmından aratarak bulabilirsin.
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
indirme sorunu | AtillaGenis | Çizgi Diyarına Hoşgeldiniz | 4 | 02.Temmuz.2016 21:14 |
Tuttuğunuz Sayıdan Yaşınıza Ulaşma | 4you007 | Sizlere İlginç Gelenler | 5 | 28.Mayıs.2014 16:19 |
Bitmiş serilere cilt | ÇAKAN EMMİ | Gulyabani | 8 | 23.Nisan.2012 22:46 |