KATANA - Sergio TOPPI - Kuzey Amerika 03

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
388
1,155
"Eğer yolculuğun sırasında Tanrı'yla karşılaşırsan...Bununla Tanrı'yı bile kesebilirsin."
"Kill Bill" Filminde Hattori Hanzo, yapımını bitirdiği "Katana"yı "Gelin"e verirken böyle diyordu.
Katana, uzun ve görkemli bir kılıçtı. En yüksek kalitede üretilen bu kılıçlar aile hazinesi gibi görülüyordu ve nesilden nesile miras olarak bırakılıyordu.Katana'nın bıçak kısmı 70 cm. civarında olurdu.Japonya tarihinde kılıçlar, en romantik ve öldürücü silahlardır. Kılıç bir samurayın kalbidir...Kılıç ustalığı samurayın sanatıdır (Yalnız Kurt ve Yavrusu adlı eserden).
Katana, kesme konusunda Dünyanın en etkili silahlarından biridir.
"Iaido" kılıç disiplininde: Kılıcın kınından akıcı bir şekilde çekilerek rakibin kesilmesi, kanın silkelenmesi ve kılıcın kınına geri sokulması eğitimi sonunda, kılıcın çekilmesi ve saldırı hareketleri tek bir hareket haline gelir. Bu hızlı ve ölümcül saldırıyı savuşturmak çok zordur.
"Jedediah McCoy, diğerleri gibi altını severdi ama madencilik yapmayı sevmezdi.Altını hep madenlerin veya nehirlerin dışında aradı...Çoğunlukla da başına büyük dertler açarak." -Hikayeden.
McCoy'un bir eli demirdendi. Anlattığına göre (doğruysa):Bir dulla çocuklarını kurtarmaya çalışırken elini bir boz ayının ağzında bırakmış.Kıyıya ulaşmak için "ölü adam yolu"ndan geçmek zorunda.Yolu tutan japon haydut geçenlerden altın alıyormuş. uzun bir yürüyüşün sonunda McCoy ve Japon haydut karşı karşıya gelirler...Mücadelede zayıflık gibi görünen bir unsur avantaj olabilir; güç gibi görünen şey de zayıflık unsuru olabilir.O yüzden insanın elini belli etmemesi iyidir.
"Çok, çok sonra...
Deniz melteminin çam ağaçlarından estiği güneşle yıkanan bir yer." -Hikayeden.

Çok güzel bir hikaye. Bu hikayenin farklılığı, sonunda suçlunun yakalanması ve cezasını çekmesini gerektiren sansür kuralı burada işlemiyor.Yani gerçek hayatta gördüğümüz gibi.Bu yönüyle de ilginç bir hikaye.Toppi, hem yaratıcı bir ressam hem de iyi bir yazar.
Çok teşekkürler dostum.
 
Üst