Zübük / Sayı 29

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,875
5,117


Sayın ritvan ;

ZÜBÜK okuma günlüğü : ZÜBÜK OKU(YORUM) :


DÜŞMAN :
"Bizim partiler başarısızlığa doğru sürüklendilermi herkesi kendilerine düşman, düşmanların başında da komünist görürler."
Bu satırlar "OLAYLAR-Alaylar" bölümünden...




3. Sayfada : ""Vatandaş Oyunu" 1962 temmuzunda , beşinci Erdek şenliklerinde Genç Oyuncular Topluluğunca oynandı. Bu yüzden Genç Oyunclura Topluluğu, gericilerin saldırılarına uğradı. Sarhoş birkaç kişinin oyun sırasında oyunculara taş, toprak, söz attığını gazeteler yazdı. Erdek Halkı Genç Oyuncuları destekledi ve uygunsuz davrananlardan davacı oldu. Buna karşılık dava edilenler de bu oyunda komünizm propagandası olduğunu iddia ettiler. Bu yüzden Genç Oyuncular savcılıkta sorguya çekildiler. "Vatandaş Oyunu" bilirkişiye verildi. Bu soruşturma henüz sonuçlanmış değildir.
"Yılanların Öcü" filmine yapılan gereksiz saldırıdan sonra ,
karşılarında düşman olmadıkça varlıklarının gerekçesi kalmıyan, bu yüzden kendilerine ille de düşman yaratmak zorunda kalan gericilerin komünizm profagandası yapıldığını iddia ettikleri "Vatandaş Oyunu"ndan bir bölümü okurlarımıza sunuyoruz."


5. Sayfada : Samim Kocagöz'ün "General Von Şultz" başlıklı anlatısı çok önemli .......


"ŞAŞILASI OLAYLAR"
Kendi kendisinin Büyük Annesi oldu
B.Amerika Tennessee eyaleti sakinlerinden Betty Louise Wills henüz 15 yaşında iken, kendi kendisinin büyük annesi olmayı başarmıştır. Bu görülmemiş durum, 15 yaşındaki Willis'in ellisini geçkin Ed. Early'le evlenmesinden doğmuştur. Betty'nin annesi ile babası boşanmış, annesi Betty'nin kocasının oğlu ile evlenmiştir. Böylelikle Betty, gerek annesinin, gerekse babasının kayınvalidesi olması yetmiyormuş gibi, üstelik kendi kendisinin büyükannesi de olmuştur."
Dedo11 Yorumu : Beynim yandı !!!!!


En çok para kazanan şair
Fransız saray şairi Philippe Desportes üç mısralık bir şiiri karşılığında, 3.300.000 dolar kazanmıştı. Bu şiir, Fransa Kralı 2. Henri tarafından sevgilisi Matmazel için ısmarlanmıştı. Şiirin ifade ettiği mana şu idi : "Daima seninle olabilmek için isimsiz ve şerefsiz doğsaydım, ne iyi olurdu."
Dedo11 Yorumu : Şimdi diyeceksiniz ki ; saray şairi olmak varmış... Bunu zaten bilenler var...


Kangurunun Aslı
Kangurunun Avustralya yerli lisanındaki anlamı "Anlamıyorum"dur. Kıt'aya ilk çıkan beyazlardan biri, bir yerliye hayvanın adını sorunca, "anlamıyorum" anlamına gelen "Kango roo" cevabını almıştı."
Dedo11 Yorumu : İlginç değil mi?....
Kullanılan sözcüklerin gerçek anlamını bilerek konuşan papağan olmaktan insanlığa terfi eder...



Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...





 
Üst