Zembla Taş Adam Sayı 110

seferkaraca

Yeni Üye
13 Kas 2009
8
78
Derginin tarihi yok, büyük olasılık Ertuğrul Ürer dönemine ait ama macera eski. Fransa'da ile kez Mart 1969'da yayınlanmış Taş Adam. Bizde Ziya Mik-İlhami Alpagut Sümer Yayınevi döneminde ilk kez yayınlanmıştı, sonra bir çok defa yeni baskıları oldu. Google'da yaptığım araştırmalara göre daha önce forumlarda hiç paylaşılmamış. Ressam Franco Oneta'nın artık Zembla için çizmeye başladığı ve büyük kardeşi Fausto Oneta gibi ustalığını yavaş yavaş gösterdiği ilk dönemine ait çizimler var.

zz1.jpg
zz2.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,433
82,956
hiçbiryerde :)
Harika bir dergi,
kapak ve ilk sayfa beni
yıllar öncesine götürdü...
Sayın seferkaraca teşekkür ederim,
bu hediyeyi alıp keyifle okuyacağım hemen...
Saygılarımla...

12 Şub 2010
15,002
549,110
Üyelik tarihi 2009, mesaj sayısı 2

İkinci mesajda harika bir paylaşım

Bir dev uyanıyor mu:)

Paylaşımlarını bekleyeceğim sevgili seferkaraca

Teşekkür ederim dostum

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,266
38,726
İstanbul
Neredeyse yıllara yenilmek üzere olan bir kitabı kurtaran sevgili seferkaraca'ya çok teşekkür ederim. Verdiği bilgilendirme de beni son derece umutlandırdı; Bir dönem Zembla ile ilgili orjinal kaynaklara ulaşmaya çalışmış ama sınırlı başarı elde ettiğim için bu çabadan vazgeçmiştim. Sevgili seferkaraca bu hususta, orjinal sayılarla Türkçe baskıların eşleştirilmesinde yardımcı olur ya da kaynak gösterir belki. Çok kolay bir şeymiş gibi söyleyiverdim ama bu işin çok meşakkatli bir iş olduğunu biliyorum. :)

Ellerine sağlık.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,037
87,226
Kasımpaşa
Bazı çizgi kahramanlar benim için özeldir, vazgeçilmezdir.. Zembla'da onlardan birisidir. Paylaşılan her Zembla benim için bir hazinedir.. Sağolunuz..

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
309
14,513
Bu sayı ise 1984 ila 1985 yıllarından olmalı.

Sevgili Seferkaraca; Zembla İlhami Alpagut Haftalık Mecmua(125 Kuruş-150 Kuruş Arası)200 Kuruş No 328 olarak 19-10-1976 tarihinde yayınlandı. Bu sayı ise 1984 ila 1985 yıllarından olmalı. Paylaşım için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

seferkaraca

Yeni Üye
13 Kas 2009
8
78
Neredeyse yıllara yenilmek üzere olan bir kitabı kurtaran sevgili seferkaraca'ya çok teşekkür ederim. Verdiği bilgilendirme de beni son derece umutlandırdı; Bir dönem Zembla ile ilgili orjinal kaynaklara ulaşmaya çalışmış ama sınırlı başarı elde ettiğim için bu çabadan vazgeçmiştim. Sevgili seferkaraca bu hususta, orjinal sayılarla Türkçe baskıların eşleştirilmesinde yardımcı olur ya da kaynak gösterir belki. Çok kolay bir şeymiş gibi söyleyiverdim ama bu işin çok meşakkatli bir iş olduğunu biliyorum. :)

Ellerine sağlık.

Internette dolaşırken Orhan Berent diye birinin web sayfasında bu konuyla ilgili bir şeyler buldum. Kendi günlüğüne de yazmış hatta.

özgür yürek

Kıdemli Üye
15 Eyl 2009
130
256
1985 yılı veya bir iki sene sonrasıda olabilir. çünkü kdv 1984 ün 11. ayında icad oldu. 1985 tede bütün fiyatların yanına yazılmaya başladı.